Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/245 anonim ***** válasza:
81%
2023. jan. 3. 22:50
 152/245 anonim ***** válasza:
90%
A francba, erről jól lemaradtam. A vélhetően legjobb kommenteket már törölték. :(
2023. jan. 3. 23:07
 153/245 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon összetett dolog ez, már én is félek tőle, ha oda jutunk. Én meg vagyok keresztelve, elsőáldoztam, bérmálkoztam, de nem vagyok vallásos. Ezek kötelező dolgok voltak, még magamnak se tudtam válaszolni arra, hogy hiszek-e, csak elfogadtam, hogy ezt kell csinálni, mert ez az elvárás. Én is képmutató vagyok, mert bérmakeresztapa is lettem, miután már jó ideje tudatosítottam magamban, hogy nem hiszek Istenben. Én nem szeretném megkeresztelni majd a gyerekemet, hadd döntse ő el, meg nem szeretném, ha ugyanilyen utat járna be, mint én. És nem is szívesen ígérném meg, hogy vallásosan fogom nevelni, mert tudom, hogy hazugság lenne. De valószínűleg nagyon sok keresztény van így vele, mint én, hogy ez a szokás meg minden, és el tudnak vonatkoztatni attól, hogy mennyire álszent dolog ez.
2023. jan. 4. 01:11
 154/245 anonim ***** válasza:
87%

Nem olvastam el minden kommentet, de emberek, nem zavar titeket, hogy egy trollal veszekedtek itt 150+ válaszon keresztül? :D Szerintem már az elején levágós volt, hogy direkt tolta ezt az erőszakos keresztény szöveget, ti meg leálltok vele vitázni, mintha komolyan kellene venni, ne már 🤣🤣

Kérdező!

Ti meg engedjétek el a dolgot, és tartsatok ki az elképzelésetek mellett. Nálunk is mind a két szomszéd megkereszteltette a gyerekét, pedig nem vallásosak, de hogy a szülők-nagyszülők erőltették, mert az szokás, mert kell, mert csak - ők meg nem tudom, mintha nem önálló felnőtt emberek lennének, nem merték megmondani a családnak a nemet.

Na mindegy, a mi gyermekeink nincsenek megkeresztelve. A sógornőm találta ki, hogy ő templomban házasodik meg keresztelőt tart a gyerekének, miközben nem vallásosak semmilyen, de semmilyen szintén, igazàból azt sem értettem, minek, nekem ez olyan képmutatás és szerintem tiszteletlenség is a valóban vallásos keresztényekkel szemben, de az ő dolguk.

Akkor nekünk is mondták 1-2 alkalommal, hogy ugye nálunk is meg lesz keresztelve a gyerek? A férjem határozottan megmondta, hogy nem, nem vagyunk vallásosak, minek? Talán egyszer mondták még el utána, és ennyi.

De határozottnak kell lenni, amúgy nem is neked, a férjed mondja meg anyósodnak, hogy "figyelj anyu, nálunk nem lesznek megkeresztelve a gyerekek akkor sem, ha százszor mondod el, úgyhogy hagyjuk abba végleg ezt a témát".

Nem szabad mellébeszélni, hímezni-hámozni, bunkónak sem kell lenni, csak határozottnak.

Persze tudom, hogy van, aki nem bír leállni a tanácsaival ezek ellenére sem, nálunk apósom nehéz eset, nála azt szoktam csinálni, ha megint magyaráz valamit a gyerek kapcsán, hogy vagy nem válaszolok, vagy annyit mondok, hogy én így csinálom, és kész, de vitába sosem megyek bele

2023. jan. 4. 06:38
 155/245 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező! Minden elismerés hogy 156 válasz érkezett a kérdésedre.

Te és a férjed felnőttek vagytok ezért csináljátok azt ami nektek jó. Nem kell az amyósra hallgatni. Esetleg az is mondhatjátok, nem lesz keresztelés mert a muszlim vallást fogjátok felvenni ti és a gyerek.

2023. jan. 4. 07:35
 156/245 anonim ***** válasza:
96%

Én meg vagyok keresztelve, semmi pluszt nem ad át életemhez. Nem hiszek, nem vagyok vallásos, nem is azon múlna, hiszen a szüleim sem azok, nem úgy neveltek. Ha később közel kerülne az a gyerek az egyházhoz, illetve egyházi iskolába kerülne (sok helyen azok az iskolák sokkal jobbak, egyszerűen azért, mert jut rájuk pénz), akkor majd megkeresztelkedik.

Szerintem ez olyan döntés, ami egyes egyedül a szülők döntése, illetve később a gyereké.

És képmutatásból meg pláne felesleges, ezt kell megértetni a mamával is.

2023. jan. 4. 07:35
 157/245 anonim ***** válasza:
91%
Nem fontos, csak a sok valláskárosult (direkt használom most ezt a szót) képtelen elfogadni, hogy nem mindenki akarja megkeresztelni a gyerekét.
2023. jan. 4. 07:57
 158/245 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk én örülök, amiért nem kereszteltek meg.

Mostohaöcsémet igen, neki kötelező templomba járás volt, egyházi iskola!. Már felnőtt, és a tempom gondolatától is fordul egyet a gyomra.

Plusz, ha másban hisz vagy más vallást szeretne felvenni, akkor nem teheti, mert a szülei eldöntötték helyette babaként.

2023. jan. 4. 08:11
 159/245 anonim ***** válasza:
92%
71-es, a karácsony pogány szokás, a karácsonyfaállítás is kelta hagyományon alapul. ;) Semmi köze a kereszténységhez. A húsvétnak sincs, meg gyakorlatilag az összes keresztény ünnep egy pogány vallási ünnep átvétele kisebb-nagyobb módosításokkal ;)
2023. jan. 4. 08:13
 160/245 anonim ***** válasza:
100%

"nem zavar titeket, hogy egy trollal veszekedtek itt 150+ válaszon keresztül? :D Szerintem már az elején levágós volt, hogy direkt tolta ezt az erőszakos keresztény szöveget, ti meg leálltok vele vitázni, mintha komolyan kellene venni, ne már 🤣🤣"

És ezek után írsz vagy hat bekezdést! 🤣🤣🤣

2023. jan. 4. 09:09
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!