Miért ennyire fontos a keresztelő?
Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.
De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?
Isten is csak egy kitalált személy,nem kell ennyire túlbonyolitani ezt az egészet.
Itt anyós hiszi magát istennek,de pont olyan rossz ember lehet mint a többi hívő
204-nek igaza van bocsi!
És a 205-nek is!
És nagyon jó lenne ha hasteggel és számmal jelölnétek, éppen kinek válaszoltok vissza, mert ez már egy zagyvaság, ami itt megy!
"nagyon jó lenne ha hasteggel és számmal jelölnétek, éppen kinek válaszoltok vissza"
Az úgy nem működik, mert időnként ezt-azt törölnek. Jobb beidézni, hogy mivel kapcsolatban ír, aki ír.
"csak attól nem hal meg senki ha a gyerek nem tesz rendet a szobájában"
Persze, minden hasonlat sántít. De azért van párhuzam: amikor úgy érezzük, hogy nem szeret az, akiről azt hittük, hogy szeret, az ugyanolyan fájó tud lenni ovisként is, mint tiniként és mint felnőttként akár a szülőről, akár a valami nagy szerelemről, akár Istenről van szó - de attól, hogy annyira de annyira fáj, még nem biztos, hogy tényleg nem szeret.
Nem kell senkire tukmalni a beteg vallást!lelkiserult és gonosz álszent embereknek meghagyhatjuk.
Ha egy gyerek ide akar majd tartozni akkor csatlakozik valamelyik gyülekezetben később.
Kit érdekel Ábrahám meg az alszent szövegek.
Anyós és ez az egész egy vicc.
Szuloknek nem fontos,nem lesz.a gyerek meg él tudja ezt dönteni nagyobb korában.nevetseges a rengeteg hsz a nagy semmiről.
"ezt akarod validálni"
Egyáltalán nem ezt akarom validálni.
"Ha “megbocsátod” hogy elnézi azt a sok erőszakot gyilkosságot, betegséget, stb."
Nem "megbocsátom", hanem elfogadom, mert tudom, hogy szeret, és tudom, hogy a legeslegrosszabból is a jót hozza ki hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!