Mennyire fontos a keresztelő?
Én egészen biztos hogy megkereszteltetem a gyermekemet. Én sem járok rendszeresen templomba, de amióta meghalt tatám azóta minden évben a halála évfordulóján elmegyünk templomba.
Ezt am neked kell eldönteni. Ma már nem divat a vallás sajnos. De ártani nem árthat.
Annak, aki keresztény, templomba jár rendszeresen és a karácsonyon meg a húsvéton kívül is ismer még egyéb keresztény ünnepeket, fontos a keresztelő.
A gyerek megkereszteltetése egyben kötelességvállalás is, ahogy azt előttem is írták - nem arról szól, hogy ki van pipálva, hanem a szülő elkötelezi magát a keresztény nevelés iránt miután bizonyságot tett saját keresztény hitéről.
Ugyanakkor, te nem hiszel istenben, így igazi képmutatás lenne, ha a gyerekedet megkereszteltetnéd. Álságos és nevetséges. Mintha be akarnád biztosítani, csak éppen fogalmad sincs, mire, pusztán megszokásból, vagy nehogy megszólják majd? Nem értelek. Ha rátalál a saját hitére, majd megkeresztelkedik, de elvek, meggyőződés, mögöttes tartalom nélkül kár erre energiát fordítanod. Arról nem is beszélve, hogy magadat hazudtolod meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!