Keresztelő esetén a papnak (református) szokás adni külön pénzt?
Vagy "csak" elég bedobni a perselybe? Esetleg azt borítékban bedobni, és megköszönni, hogy megkeresztelte a gyerekünket? Segítsetek légy szíves. Rá nem kérdeztem, mert olyan kellemetlen, hogy "és mivel fogunk tartozni?"
Mi a szokás? Köszi előre is.
Így is rengeteg adományt kapnak, még jó, hogy sértésnek veszi. Egy tisztességes pap vallástól függetlenül sértésnek veszi.
Kicsit undorítónak is tartanám ha elfogadná.
Inkább ajándékcsomagot vegyetek neki, ne sértsétek meg.
Jaj, félreértés ne essék, nem akarok én mindenáron adni (a papnak a kezébe), csak kérdezősködöm, hogy mi a szokás. Én annyira utálom az ilyen helyzeteket... ez is kb. olyan, mint hogy mennyi hálapénzt adunk (már aki ad, én ennek sem vagyok a híve) az orvosának.
Sokkal jobban szeretem az olyan helyzeteket, mint pld. egy magánrendelő, bemegyek, és ki vannak függesztve az árak...senkinek sem ciki... :))
Nem szeretnék sem beégni, sem kilógni a "sorból". Köszi többieknek is!!
A keresztelőnek nincs a lelkipásztort illető díja, mivel sákramentum (=szentség). Ha egy család szeretne ezen felül adományt adni, akkor azt borítékkal vagy anélkül a perselybe megteheti, vagy amennyiben az adott gyülekezet egy bizonyos meghatározott célját (pl. építkezés, program, hittanoktatás, stb.) szeretné segíteni, akkor a Lelkészi Hivatalban történő befizetéssel tudja megtenni. A befizetésről átvételi elismervényt kap.
Üdvözlettel:
egy református lelkész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!