Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Katolikus vagyok, a párom református. Van rá szabály, melyik vallás szerint kell esküdni? Hallottam már, hogy általában a férfi vallása szerint szokás, de azt is, hogy ha egy katolikous más vallás szerint esküdik, úgy le mond a katolikus vallásról?
Én református vagyok,a volt férjem karolikus,és katolikus templombam esküdtünk.Ő vallása szerint a kereszre tette a kezét,én pedig a bibliára.Sok múlik az atyán is.Nálunk ezt nem engedte volna meg a katolikus pap,az ő falujában,meg látod lehetett.
Ha nem a vallásod szerint esküdsz,akkor autómatikusan felveszed a párod vallását.(én legalábbis így tudom)
Szerintem ebben ti magatok is nyugodtan megegyezhettek.
De a legilletékesebb ebben az ügyben kétségkívül egy pap lehet, ő nyilván tudja.
En ugy tudom van egy ilyen (ahol szigorubban veszik) hogy a katolikus felet a sajat erdekeben osszeadjak idegen (de kereszteny) vallassal, cserebe ha a gyermekeket vallaljak hogy katolikus szellemben nevelik.
Most latom ez eddig nem idevag...:P Nalunk forditva van a parom a katolikus en a reformatus. Mi majd (par ev) mindkettot szeretnenk. igaz egyik helyen ezt igered masik helyen azt (marmint mindegyik szerint megigered h gyermekeidet abban a vallasi szellemben neveled...) aztan megeggyees szerint dontotok.
De nem kell lemondania egyikotoknek sem a vallasarol, egyik heten ide, masik heten oda mentek majd:D :)
sok boldogsagot:)
Nem kell lemondania senkinek a saját vallásáról!
De évek óta létezik Mo-n egy ún. ökumenikus esküvői szertartás, ahol mindkét felekezet papja jelen van.
Még nem voltam ilyenen, csak olvastam róla, de létezik.
Unokatestvérem katolikus, férje református. Református tamplomban volt az eskövőjük, de ott volt a katolikus pap is és ő tartotta a katolikus liturgia szerinti szertartást. Szép volt.
És nem kellett arra sem esküdni, hogy a gyerekek katolikusak lesznek. A férj maradt református, a feleség katolikus. Az egyik gyerek református lett, a másik meg katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!