Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A református vallásnál mi a...

A református vallásnál mi a szokás?

Figyelt kérdés

Katolikus vallású vagyok és felkértek, hogy legyek keresztszülő. Tényleg a keresztszülőnek kell fizetni a keresztelőt? Eddig úgy tudtam, hogy azt a szülők intézik.

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.

2010. máj. 14. 20:43
 1/5 anonim ***** válasza:
61%
Én állítólag református vagyok, bár rohadtul nem hiszek az ilyesmikben, de hivatalosan az vagyok és téged át akarnak verni, mivel nálunk a keresztelőkön mindent mi álltunk, eszünkbe sem jutott ilyen baromság.
2010. máj. 14. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk is a szülők állták, meg sem fordult a fejünkben, hogy az általunk felkért, és nekünk szívességet tevő keresztszülők állják a költségeket. Kicsit bizarul hangzik, bár lehet hogy erre mások a szokások, mint arra.
2010. máj. 15. 00:01
 3/5 anonim ***** válasza:
61%
tudtommal a keresztelés ingyenes
2010. máj. 15. 13:58
 4/5 anonim válasza:
Na figyu:En erdelyi vagyok es nalunk igy volt.Ez azt jelenti hogy minden ilyen szertartasnak(keresztelo,eskuvo,temetes,konfirmalas)volt egy ara amire a pap szamlat adott.Amugy ez egy minimalis osszeg kevesebb mint 1000 ft.No ezt fizette a keresztapa,nem az utanajovo dinom-danomot,mint ahogy sztem egyesek ertelmeztek a kerdest.Ma mar nalunk is ingyenes a keresztelo(csak ez,a tobbi nem)de a keresztapak nagyresze most is odaadja a penzt ez rendkivuli adomanykent kerul szamlazasra.
2010. máj. 15. 16:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. máj. 15. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!