Keresztelő nélkül kereszt szülő?
én mindig is utáltam, ha a gyerekek "kereszt anyunak, meg kereszt apunak" szólítanak valakit, közben meg nincs megkeresztelve...
akkor az nem keresztszülő.
szólítsa a keresztnevén és kész
Mi sem vagyunk vallásosak, de keresztszülőnk az van. De nincs másik neve. Legalábbis nálunk. Ne kérdezd ez honnan jött nekünk, szerintem a régi időkből maradt fent, de a templomjárás az elmaradt....
Templomjárós én se vagyok, megkeresztelve sem, de gondoltam már rá h a gyerekemet majd megkereszteltetem.
Am csak papírnyi különbség van szinte, mert sok barátnőm meg van keresztelve, de nem tesznek többet a vallásukért mint pl én. akkor meg?
Igen még most is van névadó, nekünk is a nyáron volt. A helyi önkormányzatnál kell jelentkezni és nem kerül semmibe. Egy kb 20 perces ünnepélyes eskütétel, és a végén a gyereknek átad az anyakönyvvezető egy ajándékcsomagot, a szülőknek meg az emléklapot!
Nálunk ugyanúgy keresztszülő, ebből nem csinálunk ügyet, számunkra nincs jelentősége,hogy keresztelve volt, vagy névadózva.Az a fontos, hogy áll a gyerekhez. Nálunk a keresztapa nincs megkeresztelve ezért nem lehetett templomban keresztelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!