Miért ennyire fontos a keresztelő?
Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.
De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?
Ott van a leirasban a valasz: szokas.
Ennyi, ebben nincs is tobb.
De nyilvan a ti gyereketek, pattoghat anyos, nem o dont, akkor se.
Mi se kereszteltuk meg a fiunkat, nalunk is volt ez kerdes, de hamar rovidre zartuk a temat.
Most hisztizik egy darabaig,de aztan lenyugszik ugyis. Nem kell vele foglalkozni.
Keresztényként mondom, hogy ennyire azért nem fontos. Minden gyermek Istenhez tartozik, tök mindegy, hogy meg van-e keresztelve.
Bár ha az anyós keresztény lenne, jobban érteném a véleményét, így viszont, hogy csak a szokás miatt, így nem értem az erőltetést.
Egyébként a gyerekkel kapcsolatos dolgokban én se viselem jól a mamák erősködését, ha nem lennék keresztény, csak az ő kedvükért nem csináltam volna.
"Nem vagyunk vallásosak."
Akkor magyarázd el az anyósodnak, hogy hiába is kérnétek, legfeljebb hazugság árán lehetne megkeresztelni a gyereketeket, hiszen a keresztelőn meg kell ígérniük a szülőknek, hogy vallásosnak fogják nevelni a gyereket, a keresztszülők pedig azt ígérik meg, hogy támogatni fogják a szülőket ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!