Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/245 anonim ***** válasza:
91%
Egyáltalán nem fontos, az én életembe semmi pluszt nem adott. Nálunk is az apai nagymamám miatt lettem megkeresztelve 2 bátyámmal együtt, szüleim nem akarták. Csak akkoriban erősebb volt ez a szokás. Szerintem teljesen felesleges és csak pénzkidobás, egyikőnk sem kötődik semmi szinten valláshoz. Mondd meg őszintén, hogy te nem vagy vallásos, ezért neked ez nem tetszik. Ha megsértődik, akkor így járt. Fogadja el, hogy ti nem szeretnétek.
2023. jan. 3. 18:53
 2/245 anonim ***** válasza:
94%

Ott van a leirasban a valasz: szokas.

Ennyi, ebben nincs is tobb.

De nyilvan a ti gyereketek, pattoghat anyos, nem o dont, akkor se.

Mi se kereszteltuk meg a fiunkat, nalunk is volt ez kerdes, de hamar rovidre zartuk a temat.

Most hisztizik egy darabaig,de aztan lenyugszik ugyis. Nem kell vele foglalkozni.

2023. jan. 3. 18:53
 3/245 anonim ***** válasza:
17%
Keresztény embernek igen.
2023. jan. 3. 18:54
 4/245 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk vallásosak. Én pl undorodom a templomoktól, meg sem vagyok keresztelve. A férjem meg van, de sosem járt templomba.
2023. jan. 3. 18:54
 5/245 anonim ***** válasza:
96%
A képmutatás kedvéért nem kell. De értelek; nálunk a nagyanyám fújta haláláig a "pogány lesz így a gyerek" mantrát.
2023. jan. 3. 19:06
 6/245 anonim ***** válasza:
81%
Dehogy fontos. Buta emberek kapaszkodnak a vallásba. Anyósod ostoba, mi az, hogy szokás?! Kit érdekel, hogy mi a szokás? Úgy csináljátok, ahogy nektek jó.
2023. jan. 3. 19:08
 7/245 anonim ***** válasza:
90%

Keresztényként mondom, hogy ennyire azért nem fontos. Minden gyermek Istenhez tartozik, tök mindegy, hogy meg van-e keresztelve.

Bár ha az anyós keresztény lenne, jobban érteném a véleményét, így viszont, hogy csak a szokás miatt, így nem értem az erőltetést.

Egyébként a gyerekkel kapcsolatos dolgokban én se viselem jól a mamák erősködését, ha nem lennék keresztény, csak az ő kedvükért nem csináltam volna.

2023. jan. 3. 19:11
 8/245 anonim ***** válasza:
81%
Engem meg is kereszteltek, és egyházi suliba is járattak. Jobban utálom a vallást és a keresztény egyházat, mint bármit, szerintem sokkal többre mentek volna, ha nem keresztelnek meg.
2023. jan. 3. 19:13
 9/245 anonim ***** válasza:
96%

"Nem vagyunk vallásosak."

Akkor magyarázd el az anyósodnak, hogy hiába is kérnétek, legfeljebb hazugság árán lehetne megkeresztelni a gyereketeket, hiszen a keresztelőn meg kell ígérniük a szülőknek, hogy vallásosnak fogják nevelni a gyereket, a keresztszülők pedig azt ígérik meg, hogy támogatni fogják a szülőket ebben.

2023. jan. 3. 19:13
 10/245 anonim ***** válasza:
25%
Én csak meg lettem keresztelve, áldozád, bérmálkozás nem volt. Keresztény vagyok ettől függetlenül. Így felnőtt fejjel nem nagy élmény futkosni, hogy ezek a formaságok meglegyenek, ugyanis hamarosan esküvő, meg valószínűleg még keresztelő is lesz a családban. Gyerekként lett volna rá idő bőven, most csak plusz rohanás, ráadásul mivel hívő vagyok, nem hallok semmi újat, csak az idő megy.
2023. jan. 3. 19:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!