Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/245 anonim ***** válasza:
88%

"A ferjem reformatusnak is, katolikusnak is megvan"

Azt hogy sikerült összehozni?...

2023. jan. 3. 20:09
 62/245 anonim ***** válasza:
4%
Ugyan ti tudjátok, de azért Magyarország akkor is egy keresztény állam és ez fontos. Vagy akkor az egyházi esküvő is csak "formalitás" vagy "marhaság"?
2023. jan. 3. 20:10
 63/245 anonim ***** válasza:
9%

"Ha letezik isten, nem akarom elhinni, hogy ilyen es ezt a viselkedest varja el a hiveitol is, amit te tolsz."

Mondta valaki, hogy el kéne hinned?

64/245 anonim ***** válasza:
88%

58! “ Szabadon akkor választhatna majd felnőttként, ha addigra megismerhetné a saját vallását - amihez viszont az kellene, hogy vallásos nevelést kapjon egész gyerekkorában, de ez itt fel sem merül.”

Ez konkrétan nem igaz. Mi az, hogy “saját” vallás? Ha a szülők sem vallásosak, akkor nincs “saját vallása”. És szerintem a vallásos nevelés kifejezetten káros (én is azt kaptam). Állítom hogy nem utálnám ennyire a kereszténységet, ha nem vallásos nevelést kapok.

#59 igen, nekem az egész sztori van Lucifer a legszimpibb

65/245 anonim ***** válasza:
93%
#68 nem kell elhinnie, de azert a gyerekét nevelje úgy, hogy ő maga nem hisz benne? Képmutatás lvl 900000000
2023. jan. 3. 20:11
 66/245 anonim ***** válasza:
1%

"Szabadon akkor választhatna majd felnőttként, ha addigra megismerhetné a saját vallását"

Egyetértek!

De szegény gyerektől még egy keresztelőt is sajnálnak! :(

2023. jan. 3. 20:12
 67/245 anonim ***** válasza:
2%

Kérdező!

Szerintem akkor karácsonyt se tartsatok akkor már...! :(

2023. jan. 3. 20:13
 68/245 anonim ***** válasza:
78%
71: vicces vagy 😂😂😂
2023. jan. 3. 20:13
 69/245 anonim ***** válasza:
90%
#71 szerintetek a keresztelo egy papír? Nem meggyőződésből kellene? Hogy lehet sajnálni valamit valakitől, amiben egyik sem hisz?
2023. jan. 3. 20:15
 70/245 anonim ***** válasza:
88%
#73 ez a keresztényi szeretet, amit a kommentedben érzek? Hogy egy anya dobja el a gyerekét? Wow. Igaz a mondás. Nincs olyan gyűlölet mint a keresztényi szeretet.
2023. jan. 3. 20:16
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!