Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/245 anonim ***** válasza:
3%
Térjetek meg, tartsatok bűnbánatot. Közel lehet az idő.
2023. jan. 3. 19:53
 42/245 anonim ***** válasza:
13%
Xdddd
2023. jan. 3. 19:53
 43/245 anonim ***** válasza:
5%
Szegény gyerek! :(
2023. jan. 3. 19:54
 44/245 anonim ***** válasza:
11%

"Ami neked vagy nektek nem tetszik és nem akarjátok azt ne tegyétek meg."

Ahhoz előbb fel kéne nőniük...

2023. jan. 3. 19:55
 45/245 anonim ***** válasza:
89%
Nem értem egy anyós miért dönthet a gyerekek sorsa felett????!!!!
2023. jan. 3. 19:56
 46/245 anonim ***** válasza:
91%
Az itteni keresztények valahogy nem hordozzák magukban az igaz keresztény értékeket, a szeretetet és a bocsánatot, egymas megertését és tiszteletben tartását. Ateaistaként mondom, ha Jézus tényleg élt, nem azért halt meg, hogy ilyen keresztényeket hagyjon a világra. Forgassátok többet a Bibliát, sok erkölcsi tanítás van benne! Alkalmazzátok magatokra is!
2023. jan. 3. 19:57
 47/245 anonim ***** válasza:
4%
Szegény anyós csak jót akar! :)
2023. jan. 3. 19:59
 48/245 anonim ***** válasza:
89%

Ateista, antiklerikális családom van, ennek ellenére megkereszteltek. A családom idősebb tagjai még emlékeztek arra, amikor egy keresztlevél életet mentett. A katolikus valláshoz összesen ennyi közöm van.

N

2023. jan. 3. 20:00
 49/245 anonim ***** válasza:
93%

Aki azt írta, hogy elveszik a kereszténység lehetőséget a gyerektől, az amúgy normális? 😂😂 pont hogy nem veszik el. Ha később a gyerek keresztény akar lenni, akkor pont hogy meg lesz a lehetősége. Ha meg más vallást választ, akkor meg lesz arra is lehetősége. Pont hogy meghagyják neki a szabad választást. Hiszen nem az az “igaz keresztény”, aki nem megszokásból, hanem meggyőződésből hisz?

Én személyesen letojom a vallást, szerintem csak néphülyítés. saját tapasztalat, kiábrándult hívő vagyok, es kívánom, hogy ne lettem volna megkeresztelve, vagy lenne arra mód, hogy “kikeresztelkedjen” az ember, mert annyira megutáltatta a kereszténység magát a szememben, hogy még ilyen szimbólum szinten sem akarok kapcsolódni hozzá.

2023. jan. 3. 20:00
 50/245 anonim ***** válasza:
89%
53: ne vedd komolyan, itt csak habzó szájú keresztények, trollok válaszolnak ilyen agyrohasztó blődségeket ami zavar téged. A fele őrült
2023. jan. 3. 20:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!