Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/245 anonim ***** válasza:
86%

"áldozád, bérmálkozás nem volt ... ezek a formaságok ... nem hallok semmi újat"

Figyelj oda jobban! Az elsőáldozás nem csak formaság!

2023. jan. 3. 19:17
 12/245 anonim ***** válasza:
92%

De 11-es, aki nem vallasos, nem is neveli vallasosan a gyereket, annak minek keresztelo?

Eszembe nem jutott nem vallasosan akkora kepmutatas, mint pl a templomi eskuvo. Ugyan meg vagyok keresztelve, de eletemben egy misen nem voltam, templomot is csak akkor latok belulrol, ha varosnezes kozben betevedek egyet megnezni.

Ez egyszeruen nem indok, hogy gyerekkent van ezekre ido; meg templomi eskuvo... ha valaki valoban tenyleg vallasos, akkor felnottkent is megoldja ezt. Amugy meg a penz beszel, megtomod a papot, aztan rogton szemet huny a formasagok felett es lehet templomi eskuvo 🤮🤮

Igy megy ez 🤷‍♀️

2023. jan. 3. 19:19
 13/245 anonim ***** válasza:
4%

Kérdező!

Neked mi bajod van a keresztelővel?!

Szerintem is fontos, különben ha holnap meghal, lehet, nem kerül be a Mennyországba. És mi van, ha tényleg miattad lesz ez, mert nem vagy hajlandó megkeresztelni szegény gyereket?!

Azért ez nem egy piercing vagy egy tetkó, hogy akkor majd ő eldönti....

2023. jan. 3. 19:19
 14/245 anonim ***** válasza:
4%
Felnőtt korban szerintem ciki megkeresztelkedni és tuti mérges lesz rád, hogy nem tetted meg vele babaként...!
2023. jan. 3. 19:20
 15/245 anonim ***** válasza:
5%

Az egy dolog, hogy ti nem vagytok vallásosak, de azért a gyerektől ne vegyétek már el ennek a lehetőségét!

Asszem, hogy templomban sem házasodhat majd, ha nincs megkeresztelve.

Aztán ha ő sem lesz vallásos, akkor meg legalább megnyugtattátok az anyóst, mit kell ezen lovagolni ennyit, olyan nagy kérés?!

2023. jan. 3. 19:22
 16/245 anonim ***** válasza:
4%

Mert alapvetően keresztények vagyunk és ez egy szép szokás!

Aztán majd eldönti maga, hogy miben hisz.

Baja nem lesz tőle és nem is árt, ha meg van keresztelve!

2023. jan. 3. 19:24
 17/245 anonim ***** válasza:
93%

A fő kérdés nem az, hogy megkereszteltessétek-e a gyereketeket, hanem, hogy ki döntsön. Számomra nem ördögtől való, ha ebbe a szülők is belebeszélnek.

Ne teremts precedenst, hogy a nagyszülők döntsenek.

Rom. kat. vagyok, bérmálkoztam (igaz, nem rendszeresen) és rendszeresen járok templomba.

#15 Felnőtt korban sem ciki megkeresztelkedni, sőt őszintébb, mint amikor "szokásból" megkereszteltetnek valakit.

2023. jan. 3. 19:25
 18/245 anonim ***** válasza:
9%

"különben ha holnap meghal, lehet, nem kerül be a Mennyországba"

[link]

2023. jan. 3. 19:26
 19/245 anonim ***** válasza:
96%

"Felnőtt korban szerintem ciki megkeresztelkedni"

Jézus is felnőtt korában keresztelkedett meg, nem? :D

2023. jan. 3. 19:27
 20/245 anonim ***** válasza:
88%

Es ki mondta, hogy csak ez a vallas letezik? Ha a gyerek buddhista akar lenni? Akkor baszhatja a keresztelojet!

Mi ez, ha nem kepmutatas es raeroltetes? Nevetseges megkeresztelni egy csecsemot ugy, hogy en is szarok bele az adott vallasba, de mire felno, lehet, hogy tok mast fog valasztani. Mar ha egyaltalan valaszt!

Hanyinger.

Es igen, szerintem nagy keres. Nem az anyos dont. Neki mar van gyereke, o anno eldonthette. De most nem rola van szo! Es ha a kerdezo mindig enged anyosnak, amikor o valamit kitalal es hisztizik erte, akkor pokol elete lesz.

2023. jan. 3. 19:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!