Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/245 anonim ***** válasza:
89%

"egy anyós miért dönthet a gyerekek sorsa felett????!!!!"

Mert a szülők hagyják.

2023. jan. 3. 20:02
 52/245 anonim ***** válasza:
4%

"Miért ennyire fontos a keresztelő?"

Kérdező!

Nem csak a keresztelő lenne fontos, hanem a keresztény erkölcsök továbbadása is a gyermeknek.

Különben még olyan hisztérika lesz, mint itt egyes hozzászólók. :)

2023. jan. 3. 20:02
 53/245 anonim ***** válasza:
7%

"Az itteni keresztények"

Honnan veszed, hogy kik azok meg kik nem?

2023. jan. 3. 20:03
 54/245 anonim ***** válasza:
0%

"Pont hogy meghagyják neki a szabad választást."

Szabadon akkor választhatna majd felnőttként, ha addigra megismerhetné a saját vallását - amihez viszont az kellene, hogy vallásos nevelést kapjon egész gyerekkorában, de ez itt fel sem merül.

2023. jan. 3. 20:05
 55/245 anonim ***** válasza:
93%
#51 Az anyós akkor tesz jót, ha nem beszél bele abba, ami nem az ő dolga.
2023. jan. 3. 20:06
 56/245 anonim ***** válasza:
13%
Itt is szörnyű anyós lehet mint nagyon sok helyen...
2023. jan. 3. 20:07
 57/245 anonim ***** válasza:
91%
A lanyom nincs megkeresztelve. En sem vagyok. Nem is leszunk, minek. A ferjem reformatusnak is, katolikusnak is megvan, de nem hisz az istenben. Mi sem. Ez mar a 21. szazad. >;-)
 58/245 anonim ***** válasza:
4%
Szerintem az unokája sorsa az anyóst is érinti, nyilván jót akar neki!
 59/245 anonim ***** válasza:
93%

56-os, te vagy a mintapeldanya annak, hogy miert nem fogom soha a gyerekemet egy templom meg pap kozelebe se engedni, amig megtehetem. En is vallasos kozegben nottem fel es abszolut kiabrandultam az egeszbol. Ha letezik isten, nem akarom elhinni, hogy ilyen es ezt a viselkedest varja el a hiveitol is, amit te tolsz.

Pontosan hozod azokat a jellemzoket (eroszakossag, itelkezes, buz..izas), amiktol hanyingerem van. Ebben nottem fel, ez az egesz vilag valami borzalom.

60/245 anonim ***** válasza:
3%

Hát igen, ezek már az utolsó idők lehetnek.

Az emberiség nagyon eltávolodott Istentől.. :(

2023. jan. 3. 20:09
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!