Mennyire fontos egy keresztelö?
Egy hívő életében fontos döntés a keresztelő a keresztelkedés. Ha ti nem vagytok azok,de megvagytok keresztelve akkor szerintem elsőképp azon gondolkodjatok el,hogy hogyan szeretnétek nevelni a kisfiatokat. Ha úgy gondoljátok,hogy szeretnétek hitben nevelni akkor nektek is meg kéne találni az utat Istenhez. A Keresztelkedésnél ugyanis fogadalmat tesznek a szülök,keresztszülők,hogy hitben nevelik fel a gyermeket.
Igazában véve talán úgy kéne fogalmaznom, hogy nektek kell megtalálnotok nektek mennyire fontos Isten. Ha tudjátok akkor lehet gondolkodni a keresztelésen. Ha csak szép szokásnak tartjátok akkor inkább ne. Majd később megkeresztelkedik, ha hívő útra lép.
Ha nem vagytok hívők, akkor nem. De ha úgy érzitek, hogy hitre szeretnétek nevelni a gyereketeket, akkor igen.
Ezt kell eldöntenetek és Nektek, nem a családnak. Mivel a keresztségben megígéritek, hogy hitre nevelitek. Ha már előre tudjátok, hogy nem így lesz, én nem tartom tisztességesnek. Ha ő szeretne megkeresztelkedni, később is bármikor megteheti.
igen čn is a gyerekre biznäm a dolgot
Meg aki nem hivö akkor minek ez a herce hurca
Csak a zsidoknäl van kötekezö körülmetčlés
És ha nincs megkeresztelve akkor mi van kinézik az iskoläbol
Ha össze akarjätok hivni a csalädot ne igy tegyétek
És ha a gyerek ateista lesz mert ha valamit räeröszakolnak akkor biztos az ellenkezöjét fogja csinälni
Én meg vagyok keresztelve, tartom is a vallásom és nem is kérdéses, hogy a babánkat is megkereszteljük.
Nektek ez a fajta kötődés nincs ugyan meg az Istenhez és az egyházhoz, de a fiatoknak lehet hogy jó pár év múlva segítség lenne az, ha most megkeresztelitek. Ugyanis a párom szülei hasonlóan gondolkodtak, mint néhány hozzászóló: nem kell keresztelő, majd a gyerek eldönti, hogy ő mi akar lenni. Az eredmény csak annyi, hogy bár hisz Istenben, de soha nem szánta rá magát arra, hogy bármelyik egyházhoz is csatlakozzon, most viszont kettőnk közül ő az, aki nagyon ragaszkodik az egyházi esküvőhöz, ami keresztelés nélkül nem jöhet létre.
Most már nagyon bánja, hogy ő nem esett ezen túl még gyermekkorában, bánja, hogy a szülei ekkora szabadságot adtak neki, mert nem annyira könnyű dolog közel harminc éves fejjel állni a keresztvíz alá.
Nálunk a családban szinte mindenkit "divatból" kereszteltek meg. Hiába ellenzem, még mindig ezt csinálják.
Szüleimnek már van három keresztgyereke, ogy miért nem tudom. Apám nem mondható hívőnek, anyámról nem tudok szólni, ő ezekből mindig kimarad.
Én hívő vagyok, engem legalább nem feleslegesen kereszteltek meg, bár szerintem el tudtam volna sétálni a templomig.
Ezt a választást hagyjad a gyermekedre. Ha eléri mondjuk a tinédzser kort, beszélhetsz vele erről a témáról, felajánlhatod neki a lehetőséget. És soha ne érvelj azzal, hogy akkor nem lehet templomi esküvője... stb.
Egy nem hívő embernek nincs rá szüksége. Hagyományt és az egyházat ne keverjük a magánéletbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!