Miért ennyire fontos a keresztelő?
Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.
De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?
És milyen terv része a kisbaba, akit a szülei halálra éheztetnek?
Egy mindenható isten tudja pontosan, hogy ki hogy fog cselekedni. Tudja, hogy adott ember gyilkolni fog. És hagyja megtörténni. Egy gyerekgyilkost imádsz.
"A 6 hónapos leukémiás baba pontosan hogy fordult isten ellen?"
Nem minden egyes ember külön-külön fordult Istennel szembe.
"A leukémiás megbetegedések túlnyomó többségének okát máig sem ismerjük. Tudjuk viszont, hogy bizonyos tényezők, behatások megnövelik a leukémia kialakulásának esélyét, tehát vannak ismert kockázati tényezők. A leukémia okai, kockázati tényezői két fő vonal mentén helyezkednek el – a genetikai és a környezeti tényezők, illetve ezek együtthatása, de ne menjünk el szó nélkül a leukémia lelki okai mellett sem."
Nincs mindenre válaszunk.
"Egy mindenható isten tudja pontosan, hogy ki hogy fog cselekedni. Tudja, hogy adott ember gyilkolni fog. És hagyja megtörténni."
Ha szeretsz valakit, hagyod, hogy szabad legyen, nem? Isten nem csak mindenható, hanem végtelenül szeret is. Akkor hogy akadályozhatná meg minden rossz lépésünket? Azok a szülők, akik szeretik a gyerekeiket, nem kalitkában tartják őket, nehogy valami bajuk essen és nehogy valami hülyeséget csináljanak.
Az örök üdvösség távlatában szemlélve a dolgokat mennyi a földi életünk? Egy szempillantás. Az, hogy valaki meghal, még nem azt jelenti, hogy Istent valaki legyőzte, hogy Isten nem mindenható. Hiszen ha meghalt is, él tovább a lelke.
#195 nem érted az ok-okozati kapcsolatot ebben a kérdésben.
Nem azért akarjuk a nyakába varrni, mert nem hiszünk, hanem azért nem hiszünk mert ilyenek történnek és egy “mindenható” isten meg gond nélkül hagyja.
195! A te istened nem mindenható! És igen, le kéne fognia azok kezét, akik rosszat, szörnyűséget művelnek, ahogy lefogta Ábrahámot is egy angyal, mikor az a fiát, Izsákot akarta feláldozni!
És már kértem a segítségét! Elég sokáig napi szinten imádkoztam, hittem abban, hogy létezik... és csak a rossz történt. Semmi nem lett jó, pedig IGAZÁN hittem benne! Ennyit a te istenedről!
"azért nem hiszünk mert ilyenek történnek és egy “mindenható” isten meg gond nélkül hagyja"
Csak ez így eléggé olyan, mint amikor egy gyerek meg van róla győződve, hogy nem szereti őt a szülő, ha az nem hagyja, hogy lemenjen a játszótérre, mielőtt rendet rakna a szobájában...
"Egy istennek a felelőssége hogy megvédje az ártatlanokat. De nem teszi. Pedig mindenható tehát meg kellene tennie."
Az, hogy mindenható, nem ugyanaz, mint amit az jelentene, hogy mindentevő.
Megtehetné, mert mindenható, de nem teszi meg, mert valamiért úgy látja jónak, ha nem minden úgy történik, ahogy te azt elképzeled.
Azt mondod, csak csupa rossz dolog történt, hiába imádkoztál. Mégis itt vagy és internettel a kezedben (trágár) hozzászólásokat írsz. Nem tehenéd meg, ha csak csupa rossz dolog történt volna, hiszen se gépre, se netre nem lenne pénzed, se ép elméd nem lenne (hogy trágárkodhass...).
"ahogy lefogta Ábrahámot is egy angyal, mikor az a fiát, Izsákot akarta feláldozni!"
Nem fogta le a kezét, csak rászólt - itt is szabad akarata volt Ábrahámnak, hogy hallgat-e rá vagy nem:
"10De amint kinyújtotta Ábrahám a kezét, és megfogta a kést, hogy levágja a fiát, 11kiáltott neki az ÚR angyala az égből: Ábrahám! Ábrahám! Ő így felelt: Itt vagyok. 12Az angyal így szólt: Ne nyújtsd ki kezedet a fiúra, és ne bántsd őt, mert most már tudom, hogy istenfélő vagy, és nem tagadtad meg tőlem a fiadat, a te egyetlenedet."
#201 csak attól nem hal meg senki ha a gyerek nem tesz rendet a szobájában.
202 de minek bíznék egy olyan Istenben aki hagyná, hogy egy idióta megerőszakojon az ő szabad akaratára hivatkozva? Nekem ilyen szadista isten nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!