Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért ennyire fontos a kereszt...

Miért ennyire fontos a keresztelő?

Figyelt kérdés

Mi a férjemmel nem szeretnénk a gyerekeinknek keresztelőt. Én úgy vagyok vele hogy meg hagyom nekik a lehetőség hogy ők döntsék el, hogy szeretnék vagy sem.

De vannak olyanok a családban akiknek ez nem tetszik, köztük anyósom is. Ő mondta hogy illene megkeresztelni őket, meg ez szokás. Utána mondtuk neki hogy lehet csinálnánk névadót a gyerekeknek. De azt mondta az nem jó, mert az nem templomban történik. Igy úgy döntöttünk a férjemmel hogy akkor nem lesz egyik sem. Meg őszintén szólva, keresztanya lenne mindkettőnél, de keresztapa már kérdéses. De anyósom nem tud bele nyugodni abba hogy nem lesz keresztelő. Szóval a kérdésem az lenne hogy tényleg ennyire fontos lenne a keresztelő?

2023. jan. 3. 18:45
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
 141/245 Darius- ***** válasza:
93%

118- Mielott nagykoruva valna a gyerek, a szulo felelos érte. Utolag, felnott korban is lehet keresztelni gyereket, felnottet.

Tiszteletben kéne tartani masok hitét, hogy keresztény / vagy éppen vallastalan. Az anyos ebben az esetben nem donthet.

2023. jan. 3. 21:38
 142/245 anonim ***** válasza:
82%
A keresztényeknek mi bajuk te jó ég
2023. jan. 3. 21:46
 143/245 anonim ***** válasza:
47%

Nem olvastam a válaszokat. Ha nem vagytok vallásosak, akkor természetesen nem kell, sőt, szinte nem is szabad, hiszen csak kepmutatas lenne.

De ez a "meg akarjuk neki adni a lehetőséget" csak takarózás. HA tényleg meg akarnátok adni, akkor megkeresztelnetek. Mert pici korban nem kell tennie érte semmit, és nem is kötelezi semmire, de felnőttként sokkal hosszabb és nehezkesebb folyamat. (Persze, felekezettől is függ, hogy mennyire.) Nem egy ismerősöm van, aki felnőttként már nem vállalta, de orult volna neki, ha gyerekként megkereszteltek volna. Olyan is volt, aki végül nem azt a felekezetet választotta, ahova elsődlegesen szeretett volna csatlakozni, hanem ahol befogadóbbak voltak ilyen téren és egyszerűbb volt a folyamat.

Engem szerencsére megkereszteltek, "csak" a konfirmáción maradt el, és bár egy időben nagyon közel voltam hozza, hogy megcsinaljam, én is beleütköztem pár falba, és feladtam. Járok templomba, olvasom a Bibliát stb. de már nem vállalom ezt a procedúrát. Örülnek, ha gyerekkoromban "eroltette" volna egy kicsit valaki a családból.

Persze, ez a ti döntésetek kell, hogy legyen, ez csak egy nézőpont.

2023. jan. 3. 21:48
 144/245 anonim válasza:
96%

Valakinek fontos, valakinek nem.

Még szerencse, hogy Ti döntötök…

2023. jan. 3. 21:54
 145/245 anonim ***** válasza:
89%

"De ez a "meg akarjuk neki adni a lehetőséget" csak takarózás. HA tényleg meg akarnátok adni, akkor megkeresztelnetek"

Nem, nem keresztelnék, mert azzal a feje fölött döntenének. Megadni a lehetőséget azt jelenti, hogy támogatják ha AKÁRMELYIK vallást meg akarja ismerni. De az a saját döntése legyen a gyereknek ha valamelyik elvei tetszenek neki, megadja neki a lelkibékét. Nem vagyok vallásos, de nem akadályoztam a gyerekem mikor érdeklődni kezdett a kereszténység után. Beszéltem a helyi pappal is, hogy menne a gyerek templomba, érdekli a hittan. Elment, lekötötte egy darabig, majd beleunt a gyerek. Lehet hogy pár év múlva meg úgy fogja gondolni, mégis megkeresztelkedik. Nem kell hogy egyetértsek vele, de akadályozni nem fogom ha így dönt.

2023. jan. 3. 21:54
 146/245 anonim ***** válasza:
8%
Nagyon jól gondoljátok meg hogy mit mondotok mert akik a pokolban vannak azt kivánják bárcsak jézust választották volna,még most választhassátok jézust de ha le zárul a kegyelem onnantól nincs vissza út vagy az örök életet válaszátok vagy az örök szenvedést a döntés a ti kezdetekben van ne akarjátok a gyehenába kerülni
2023. jan. 3. 21:58
 147/245 anonim ***** válasza:
89%

Milyen isten az aki amiatt rak a pokolba egy gyereket,mert a szülei nem keresztelték meg?😂😂

Inkább megyek a pokolba mint a ilyen keresztények közé. Hideg is kirázott a válaszoktól és ilyen emberek sétálnak el mellettem az utcán 😬 durva

2023. jan. 3. 22:01
 148/245 anonim ***** válasza:
85%
Ilyenkor örülök, hogy én már gyerekkoromban elkezdtem mondani a szüleimnek hogy egyik meséskönyvben se hiszek, s ne is számítsanak olyanra, hogy templomi esküvő vagy keresztelő. Mire oda érek, legalább volt idejük feldolgozni.
2023. jan. 3. 22:29
 149/245 anonim ***** válasza:
83%

"akik a pokolban vannak azt kivánják"

Melyik egyház tud arról, hogy kik vannak a pokolban?

2023. jan. 3. 22:40
 150/245 anonim ***** válasza:
79%

Amelyik nem fizet egyházi adót, az van a " pokolban ".

Amúgy meg komolyan aki akar higgyen de ne akarjon már másra erőltetni valami vallási szokást.

2023. jan. 3. 22:48
❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!