Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos volt ez a szemrehányás...

Jogos volt ez a szemrehányás anyósomtól? Más is így látja?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos kislányunk, de jövőhéten szeretnénk elmenni férjemmel kettesben egy wellness hosszú hétvégére. Mióta megvan a gyerek nem voltunk sehol, nem hogy kettesben, sehogysem utaztunk még. Szeretem, imádom a lányunkat, ettől függetlenül viszont kimerítő az anyaság, nagyon jó lenne már kicsit feltöltődni. Nincs sok segítségem a gyerekkel, mert férjem sokat dolgozik, úgyhogy ő maximum munka után tud vele foglalkozni, anyósék meg viszonylag messzebb laknak, úgyhogy csak néha-néha szoktak/tudnak besegíteni. Lebeszéltük anyósékkal előre, hogy 4 nap erejéig vigyázzanak a picurra, amíg mi távol vagyunk, természetesen levisszük hozzájuk a gyereket mindenestül, hogy nekik az utazásra gondjuk ne legyen. Lelkesedtek az ötlet hallatán, látszott rajtuk, hogy szívesen vállalják, viszont anyósom tett egy elég szemrehányó megjegyzést, ráadásul tök bunkó hangnemben odaszúrt valami ilyesmit: “...egy ilyen pici babát azért nem kéne még magára hagyni, hogy lábat lehessen lógatni a medencében”. Bevallom nagyon rosszul esett tőle, mert anyósomat kedvelem, úgy éreztem jó a viszony köztünk, és hogy megkérhetjük egy ilyen szívességre. Férjem kiállt mellettem, mondta anyósnak, hogy rengeteg munkám van a babával, valamint a gyerek születése előtt megbeszéltük, hogy ugyanúgy fogunk kettesben is időt eltölteni. Ez utóbbihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy valóban szó volt róla köztünk, hogy a gyerek születése után nem fogunk megszűnni férj és feleségként létezni. Szükségünk van a közös időtöltésre, hogy a kapcsolatunk harmonikus maradjon és ne fásuljunk bele a szülői szerepbe. 6 hónap eltelte után nem gondolom, hogy akkora bűn lenne elmenni kettesben egy 4 napos hosszú hétvégére, hogy kicsit kipihenjük magunkat gyerek nélkül (valójában péntek délután mennénk és hétfő délután érkeznénk, úgyhogy kb 72 óra fog eltelni, ami azért nem teljesen 4 nap, sőt).

Jogos volt ez a beszólás anyósom részéről és tényleg nem kéne másra hagynom a kislányunkat? Őszintén szólva, kicsit elgondolkodtam, hogy vajon én látom-e rosszul a dolgokat, vagy ő. Mit gondoltok?

2022. júl. 3. 20:32
 111/132 A kérdező kommentje:

#130 Ha már fog tudni járni a gyerek, egyértelműen vinni fogjuk magunkkal nyaralni. Ezt ki is hangsúlyoztam egy másik hozzászólásomban. Továbbá igen, ha nagyon kimerülünk, akkor el fogunk utazni máskor is, mert mi így engedjük ki a gőzt, ezt szoktuk meg. Ha kicsit nagyobb lesz a lányunk, akkor őt is visszük magunkkal. Emiatt egyáltalán nem érzem szánalomra méltónak magam, szimplán csak máshogy gondolkodunk, ennyi. A személyeskedésed pedig kicsit sem hat meg.

#132 nem ezt a konzekvenciát vontam le, hanem hogy ide több kérdést nem érdemes kiírni.

2022. júl. 4. 20:48
 112/132 anonim ***** válasza:
57%

"nem ezt a konzekvenciát vontam le, hanem hogy ide több kérdést nem érdemes kiírni"

Azért, mert elmondták az emberek, mit gondolnak erről a dologról? Te voltál rá kíváncsi, jogos-e anyósod beszólása, azt a választ kaptad, hogy igen, plusz megmagyarázták, miért.

Ha nem tudod elfogadni a tiéddel nem egyező véleményt, tényleg felesleges kérdést kiírni. De jobb tudnod, hogy kb. mindenki, az összes gyerekes rokon és baráta ezt fogja gondolni, mint itt mi.

2022. júl. 4. 20:51
 113/132 anonim ***** válasza:
62%

Ennek a kérdésnek hatására, megkérdeztem édesanyámat, ő, hány hónaposan/évesen hagyott ott először több/legalább egy éjszakára a nagyszüleimnél. Azt mondta, ő is otthagyott hétvégére már 5-6 hónaposan.Mondjuk mi náluk laktunk, de nem ők, nagyszüleim altattak, etettek, csak néha, gondolom.

Nem lett semmi bajom, még élek :D

2022. júl. 4. 21:36
 114/132 Savlekotő ***** válasza:
59%
Viszed a gyereked utazni le ne írd ide azoknak akiknek a Balatonra se futja és életébe nem volt sehol, majd jön a frocsogo indulat ezer is hogy meg tehetitek .
2022. júl. 4. 21:46
 115/132 anonim ***** válasza:
64%

az a baj, hogy az egész világ arról szól, hogy a gyerek az isten. és aki nem így él, az egy szemét. mert jaj, mi lesz vele. megmondom, semmi. a 4 napra én is azt gondolom, hogy sok, de két napig semmi baj nem lesz. és régen nem voltunk körbeugrálva egész nap, nem volt ringató, meg éjjel nappal csak vele játszunk, mert különben rossz anyák vagyunk. ettől nem gondolom, hogy rosszul voltunk nevelve.

az volt rosszul nevelve, aki csak fröcsögni tud.

2022. júl. 4. 21:47
 116/132 anonim ***** válasza:
64%

Nem olvastam végig mindent hozzászólást, de a saját rossz tapasztalatomat megosztanám veled, és azt kezdesz az infóval amit akarsz.

5 hónapos volt a kislányunk, amikor a férjem, a barátaink és az anyukám hosszas unszolására bevállaltam egy hosszú hétvégés utazást.

A szüleimmel napi szinten találkozott a kislányom, etették, altatták, fürdették, náluk is, nálunk is.

Szoptatni egy korábbi betegségem miatt nem tudtam így ez a kezdetektől nem volt opció.

Nekem a 3 napos utazásból nem sok emlékem van, mert csak azon agyaltam hogy vajon mit csinál a pici csajom-mindamellett hogy a szüleimben maximálisan megbíztam.

A kislányom tökéletesen elvolt a szüleimnél, evett, aludt amikor kellett, semmi gond nem volt, mindenki örült.

Aztán kb egy hét múlva mentünk a szüleimhez, és az ajtón belépve az 5 hós kislányom vigasztalhatatlan ordításba kezdett.

Majd legközelebb megint.

Majd hozzánk jöttek a szüleim, anyukám a kezembe vette és ismét a vigasztalhatatlan sírás.

Ekkor jöttünk rá, hogy ö bizony összekapcsolja hogy ha mama van, akkor anya nincs, és ez ellen a maga módján minden szinten tiltakozott.

Eltelt bő egy év, mire visszenyerte az anyukám a bizalmát, és újra jól érezte magát a mamával, és azthiszem 4-5 évesen mondta először hogy ott alszik a mamánál egyet!

Szóval én nagyon nagyon megbántam hogy hagytam magam rábeszélni.

2022. júl. 4. 21:57
 117/132 anonim ***** válasza:
73%
#138? egyet értek.
2022. júl. 4. 21:59
 118/132 anonim ***** válasza:
42%

De milyen aranyos a kérdező, hogy azt írja, később majd viszi a gyereket ha járni tud.

:D

Kezdjük ott, ha már egy féléves gyerektől ki van borulva, akkor mi lesz egy kúszó-mászó, egész nap rámoló, folyamatos felügyeletet igénylő gyerekkel vele?

Két hét a mátrai szanatóriumban?

Másrészt meg az oké, hogy jár, de amire tényleg annyira mobilis lesz, hogy főként nem egy megoldandó feladat lesz a gyerek puszta jelenléte, az meg sok év.

Egy babakocsiban alvó fel éves nem jelent nagyobb bonyodalmat, mint egy totyogó másfél éves.

2022. júl. 5. 06:46
 119/132 anonim ***** válasza:
90%

Nem értek egyet a kérdezővel és én nem mennék el a baba nélkül ennyi időre. Viszont némelyik válaszadó stílusa gusztustalan, már jó hogy nem mondjátok hogy kössük fel a nőt a főtéren. Na m1.

Kb. fél éves volt a lányom amikor elmentem vele a mamáékhoz, ott aludtunk egy hetet. Férjem munka miatt nem jött velünk. Amikor hazamentünk és a férjem kézbe vette a babát nagyon nagyon sírt. Ez így ment még 1-2 hétig.

Olvastam, hogy 2-3 napról van szó, de előfordulhat, hogy ennyi idő elég, hogy majd ha visszamész akkor idegenkedjen tőled.

2022. júl. 5. 07:14
 120/132 anonim ***** válasza:
69%
Én írtam, hogy mi mentünk a 8 hónapossal wellnessbe. Mi elég sokat megyünk a kicsivel amúgy kirándulni, azért, hogy szokja a dolgot. Ilyenkor a sok séta, friss levegő, új ingerek nagyon lefárasztják, pikkpakk elalszik. Persze figyelni kell rá, nézni kell nem-e nyűgös, tisztába kell rakni, stb de az anyaság már csak ilyen. Ha ez teherként van megélve, az elég szomorú. Bytheway, barátnőm is ilyen volt. Mármint a másik véglet, ők sehova nem mentek a gyerekekkel, majd ha nagyok lesznek címszóval. Na most már nagyobbacska a 2 fiú, de ha elindulnak velük megy a hiszti és a sírás, hogy autózni kell, türelmesen ülni pár órát, na most meg azért nem mennek már, mert ordítanak a fiúk. Nálunk meg a kislányom szépen elvan az autóban, buszon, vonaton. Nem ordítozik, hozzá van szokva ahhoz, hogy megyünk.
2022. júl. 5. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!