Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos volt ez a szemrehányás...

Jogos volt ez a szemrehányás anyósomtól? Más is így látja?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos kislányunk, de jövőhéten szeretnénk elmenni férjemmel kettesben egy wellness hosszú hétvégére. Mióta megvan a gyerek nem voltunk sehol, nem hogy kettesben, sehogysem utaztunk még. Szeretem, imádom a lányunkat, ettől függetlenül viszont kimerítő az anyaság, nagyon jó lenne már kicsit feltöltődni. Nincs sok segítségem a gyerekkel, mert férjem sokat dolgozik, úgyhogy ő maximum munka után tud vele foglalkozni, anyósék meg viszonylag messzebb laknak, úgyhogy csak néha-néha szoktak/tudnak besegíteni. Lebeszéltük anyósékkal előre, hogy 4 nap erejéig vigyázzanak a picurra, amíg mi távol vagyunk, természetesen levisszük hozzájuk a gyereket mindenestül, hogy nekik az utazásra gondjuk ne legyen. Lelkesedtek az ötlet hallatán, látszott rajtuk, hogy szívesen vállalják, viszont anyósom tett egy elég szemrehányó megjegyzést, ráadásul tök bunkó hangnemben odaszúrt valami ilyesmit: “...egy ilyen pici babát azért nem kéne még magára hagyni, hogy lábat lehessen lógatni a medencében”. Bevallom nagyon rosszul esett tőle, mert anyósomat kedvelem, úgy éreztem jó a viszony köztünk, és hogy megkérhetjük egy ilyen szívességre. Férjem kiállt mellettem, mondta anyósnak, hogy rengeteg munkám van a babával, valamint a gyerek születése előtt megbeszéltük, hogy ugyanúgy fogunk kettesben is időt eltölteni. Ez utóbbihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy valóban szó volt róla köztünk, hogy a gyerek születése után nem fogunk megszűnni férj és feleségként létezni. Szükségünk van a közös időtöltésre, hogy a kapcsolatunk harmonikus maradjon és ne fásuljunk bele a szülői szerepbe. 6 hónap eltelte után nem gondolom, hogy akkora bűn lenne elmenni kettesben egy 4 napos hosszú hétvégére, hogy kicsit kipihenjük magunkat gyerek nélkül (valójában péntek délután mennénk és hétfő délután érkeznénk, úgyhogy kb 72 óra fog eltelni, ami azért nem teljesen 4 nap, sőt).

Jogos volt ez a beszólás anyósom részéről és tényleg nem kéne másra hagynom a kislányunkat? Őszintén szólva, kicsit elgondolkodtam, hogy vajon én látom-e rosszul a dolgokat, vagy ő. Mit gondoltok?

2022. júl. 3. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/132 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem nem rögtön 4 nappal kellene indítani. Igy főleg hogy nem is szokott rá vigyázni az anyósod. Az sem biztos hogy ti birni fogjátok. Nem is biztos hogy ott tudod majd hagyni. Nem gondoltátok át. Szerintem úgy kellett volna hogy elutaztok anyóshoz , ott hagyod rá pár órát, ti addig elmentek a helyi strandra vagy akárhová, moziba , csavarogni, kettesben lenni és meglátod ez így milyen, a baba hogy bírja, az anyós, te. Szerintem az anyósnak is kemény az a 4 nap. Lehet vissza mondaná.

Az ismerőseim meg úgy csinálták ezt a wellnes dolgot 4 hós babával illetve tengeren is voltak hogy anyósékkal együtt mentek nyaralni, anyós több délután babázott ők meg együtt voltak. De mégis ott voltak a babának is. Nem fogjátok ti kibírni azt a 4 napot a gyerek nélkül, már másnap utazol haza érte. Nem gondoltad te ezt át. Ha egyáltalán ott bírod hagyni.

2022. júl. 3. 22:27
 42/132 anonim ***** válasza:
76%
Savlekötő, az megvan, hogy egy hat hónapos vagy még szopik, vagy kb most kezdődik a hozzátáplálása, amikor azt lesed, hogyan reagál az új ételre? Az, aki sose volt vele, honnan fogja tudni, hogy eddig pl nem ilyen volt a széklete? Apróságnak tűnik, de bizony ilyenre is gondolni kell.
2022. júl. 3. 22:28
 43/132 anonim ***** válasza:
38%
45, de az ilyen kibírja.
2022. júl. 3. 22:28
 44/132 anonim ***** válasza:
68%
Igaza van az anyósnak. Neked is, hogy szükség van pihenésre. De 4 nap az rengeteg. A fiam 20 hós volt amikor a kórházban voltam, egy hetet, mert jött a tesó. Én mindennap bőgtem este, hogy mennyire hiányzik. Tehát ilyet, hogy önszántamból, 4 napra a gyerekek nélkül, áhh nem bírnám ki. Talán egy éjszaka max, de akkor is hiányoznának.
2022. júl. 3. 22:39
 45/132 anonim ***** válasza:
78%
Anyósoddal értek egyet. Veed a segged a földhöz, hogy megis elvállalta, pedig rohadtul elítéli, jogosan, amit csinaltok.
2022. júl. 3. 22:39
 46/132 A kérdező kommentje:

#43 mi sem izgulunk azon, hogy mi lesz a házasságunkkal, ugyanis még jóval gyerekvállalás előtt megbeszéltük, hogy ugyanúgy fogunk kettesben időt tölteni egymással, mert anélkül láttuk, hogy hova jutott egyik másik házasság a környezetünkben. Mi például házasság előtt is sokat utaztunk, és erről most sem szeretnénk teljesen lemondani, főleg ha rövidebb utakról van szó.

Valaki kérdezte, hogy nem hiányozna-e a pici. Nyilván hiányozna, úgyhogy mindennapra tervben van videochat. Jó, nem ugyanaz, de nem lenne teljesen magára hagyva. Abban viszont igazatok lehet, hogy első alkalomként túl sok ennyi időre elutazni. Mivel nincs még lefixálva az időpont, a hosszán tudunk változtatni, pl 1 nappal lecsökkenteni, ami lényegében 48 óra különlétet jelentene.

Többször volt már a lányunk fél napokat anyósommal, mondjuk mikor ügyeket intéztem, férjem meg dolgozott, és nagyon jól viselte pici az egészet, szerencsére nem sírós baba egyáltalán. Többek között ezért is mernénk 2 napra velük hagyni, ha 3-ra már nem is.

2022. júl. 3. 22:42
 47/132 anonim ***** válasza:
63%

Többek között ezért is mernénk 2 napra velük hagyni, ha 3-ra már nem is.

De négyre igen ,😂😂😂

2022. júl. 3. 22:47
 48/132 anonim ***** válasza:
65%
Videochatan megtudod ölelni puszilni szeretni?😩írod hogy nem ugyanaz,de neked ez mégis elég...
2022. júl. 3. 22:52
 49/132 anonim ***** válasza:
61%
Nagyon nem azon múlik a házasság sikere, hogy elmentek-e kettesben bárhová.
2022. júl. 3. 22:53
 50/132 anonim ***** válasza:
72%

“például házasság előtt is sokat utaztunk, és erről most sem szeretnénk teljesen lemondani, főleg ha rövidebb utakról van szó.”

Gyerekkel is lehet utazni. Persze nem olyan buli, nincs bébicsősz. Hát ez ilyen, ebbe a gyerekvállalás előtt kellett volna belegondolni, hogy de pedig igen, a többnapos romcsikázásról le kell mondani az első 2-3 évben.

2022. júl. 3. 22:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!