Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogos volt ez a szemrehányás...

Jogos volt ez a szemrehányás anyósomtól? Más is így látja?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy van egy 6 hónapos kislányunk, de jövőhéten szeretnénk elmenni férjemmel kettesben egy wellness hosszú hétvégére. Mióta megvan a gyerek nem voltunk sehol, nem hogy kettesben, sehogysem utaztunk még. Szeretem, imádom a lányunkat, ettől függetlenül viszont kimerítő az anyaság, nagyon jó lenne már kicsit feltöltődni. Nincs sok segítségem a gyerekkel, mert férjem sokat dolgozik, úgyhogy ő maximum munka után tud vele foglalkozni, anyósék meg viszonylag messzebb laknak, úgyhogy csak néha-néha szoktak/tudnak besegíteni. Lebeszéltük anyósékkal előre, hogy 4 nap erejéig vigyázzanak a picurra, amíg mi távol vagyunk, természetesen levisszük hozzájuk a gyereket mindenestül, hogy nekik az utazásra gondjuk ne legyen. Lelkesedtek az ötlet hallatán, látszott rajtuk, hogy szívesen vállalják, viszont anyósom tett egy elég szemrehányó megjegyzést, ráadásul tök bunkó hangnemben odaszúrt valami ilyesmit: “...egy ilyen pici babát azért nem kéne még magára hagyni, hogy lábat lehessen lógatni a medencében”. Bevallom nagyon rosszul esett tőle, mert anyósomat kedvelem, úgy éreztem jó a viszony köztünk, és hogy megkérhetjük egy ilyen szívességre. Férjem kiállt mellettem, mondta anyósnak, hogy rengeteg munkám van a babával, valamint a gyerek születése előtt megbeszéltük, hogy ugyanúgy fogunk kettesben is időt eltölteni. Ez utóbbihoz csak annyit fűznék hozzá, hogy valóban szó volt róla köztünk, hogy a gyerek születése után nem fogunk megszűnni férj és feleségként létezni. Szükségünk van a közös időtöltésre, hogy a kapcsolatunk harmonikus maradjon és ne fásuljunk bele a szülői szerepbe. 6 hónap eltelte után nem gondolom, hogy akkora bűn lenne elmenni kettesben egy 4 napos hosszú hétvégére, hogy kicsit kipihenjük magunkat gyerek nélkül (valójában péntek délután mennénk és hétfő délután érkeznénk, úgyhogy kb 72 óra fog eltelni, ami azért nem teljesen 4 nap, sőt).

Jogos volt ez a beszólás anyósom részéről és tényleg nem kéne másra hagynom a kislányunkat? Őszintén szólva, kicsit elgondolkodtam, hogy vajon én látom-e rosszul a dolgokat, vagy ő. Mit gondoltok?

2022. júl. 3. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/132 anonim ***** válasza:
61%

Fél éve nem voltatok sehol?! Úristen, hogy a fenébe bírtátok ki?

Én 30 éves vagyok és még életemben nem voltam soha sehol. Szerintetek mikorra várható az elhalálozásom?

2022. júl. 3. 21:18
 22/132 anonim ***** válasza:
59%

Le leszek pontozva, mert bár sok válaszolóval egyetértek:

- jobb lett volna 1-1 estére hagyni ott először

- az az anyós, aki bevállal egy 6 hónapost 4 napra megengedhet magának egy-két megjegyzést

De ettől független ha igényed van egy pár napos pihenésre, akkor az a jobb a kölöknek, ha elmész pihenni és akkor a gyerek egy kipihent, kiegyensúlyozott anyát kap, nem egy végtelenül fáradtat.

Meg felhívom mindenki figyelmét, hogy a legtöbb nyugati országban messze nem 3 évet lehet a kölökkel otthon maradni és sokkal nagyobb arányban maradnak a pasik a kölkökkel otthon, mint Magyarországon

2022. júl. 3. 21:20
 23/132 anonim ***** válasza:
79%

"Szükségünk van a közös időtöltésre, hogy a kapcsolatunk harmonikus maradjon és ne fásuljunk bele a szülői szerepbe."

Oké, de ehhez nem kell 4 napra elmenni és otthagyni a gyereket számára idegeneknek. Menjetek el kirándulni egy napra vagy valami. Akinek attól tönkremegy a házassága, hogy a 6 hónapos gyerek mellől nem megy el napokra, annál alapból gond van.

2022. júl. 3. 21:21
 24/132 Savlekotő ***** válasza:
66%
Nem csoda hogy ennyi válás van, semmi időtök egymásra, mert egyből születik egy gyerek akitől szabadulni se lehet.. Friss házasságba eleve nem a gyerek kéne hanem egymással lenni minőségi időt, meg ismerni egymást
2022. júl. 3. 21:24
 25/132 anonim ***** válasza:
71%

Anyóssal értek egyet, szerintem próbálta ő visszafogni magát, de néha megesik, hogy nem megy, mert a másik akkora ökörséget csinál, hogy egyszerűen nem sikerül.

Komolyan képes lennél nyugodtan süttetni a fenekedet négy teljes (jó, nem egészen teljes) napig, miközben a gyerekeddel ki tudja, mi van? Oké, biztos nem eszik meg, de új hely, anya nélkül, szerinted mi lesz majd? Volt már velük legalább egy teljes napot egyedül nélküled?

Nincs segítségünk, két gyerek van, mégis együtt vagyunk 12 éve, és nem kellett hozzá elmennünk anno sehova gyerek nélkül. A férjed tán meg tudja érteni, hogy ez most nem a babamentes wellness időszaka, de a babának hiába mondja majd a nagyanyja, hogy „bocsi, gyerek, anyádék átmenetileg beleuntak a papás-mamásba, de hidd el, velünk biztonságban vagy”, nem nagyon fogja érdekelni.

Apró lépésben kezdjetek, egy vacsora, mozi, egy nap kirándulás, aztán lehet majd később napokra felszívódni. Azzal egyetértek, hogy a gyerek után is van férj és feleség, de nincs az a pihenés, ami jelenleg fontosabb lenne egy ilyen pici babánál, aki totál nem fogja majd tudni, hova tűnt mellőle az anyja.

2022. júl. 3. 21:26
 26/132 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#17 ez elhatározás kérdése igazából, mi felajánlottuk anyóséknak, hogy átvisszük a gyereket, ha ez nekik könnyebbséget jelent. Elvégre ők tesznek nekünk szívességet, viszont jogos ez is, amit mondasz. Mi mondtuk nekik, hogy ők is jöhetnek nyugodtan, áthozzuk őket autóval.

2022. júl. 3. 21:29
 27/132 anonim ***** válasza:
64%
Ti dolgotok,de a 6 hónapos babát wellness miatt én sem hagynám otthon.Nekünk 5 gyerekünk van,kb 2 évesen hagytuk őket egy-egy napra a mamáéknak,és csak ovis korukban mentünk egy éjszakára nélkülük.Én nem tudtam volna lazulni,mert mindig az járt volna a fejemben,hogy hiányozhatunk nekik.Persze ezek mi vagyunk,nem kell hogy ez legyen a példa,de valószínűleg anyósod is így gondolja, ezért jegyezte meg.
2022. júl. 3. 21:30
 28/132 anonim ***** válasza:
69%
De nem érzed magad rosszul arra gondolva, mit érezne ott a babád nélküled? Nem sajnálod?
2022. júl. 3. 21:34
 29/132 anonim ***** válasza:
80%

Korábban mennyi időt volt a kicsi nélkületek? Ha nincs hozzászokva hosszas sírás vár rá, nem elég, hogy új a környezet, de ti sem lesztek ott, és jelenleg ti jelentitek neki a világot.

Kell a kikapcsolódás és a közösen töltött idő, de miért rögtön 4 nap? Sokkal jobb lenne a babának, ha először csak egy délután lenne

Ilyen kicsit tényleg nem jó 4 napra másnál hagyni

2022. júl. 3. 21:34
 30/132 anonim ***** válasza:
62%
Kerdezo, nincs neked szules utani depressziod veletlenul? De ezt most komolyan kerdezem.
2022. júl. 3. 21:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!