Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak vittem a mai ebédből...

Anyósnak vittem a mai ebédből pörköltet este. Megkóstolta és ahelyett hogy megmikrózta volna előttem kisfazékba rakta majd átfőzte és átfűszerezte. Miért csinálnak ilyet az emberek? Nem tud bántó lenni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 26. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 Katona Dius ***** válasza:
65%
Nem tudom, ki hogy van vele. De ha én főzök valakinek, akkor azzal az a célom, hogy olyan legyen, ami ízlik neki. Ha kegyes hazugság miatt nem mondja el, hogy ő nem szereti úgy ahogy én általában készítem, és inkább megeszi úgy, hogy neki nem ízlik, nekem az nagyobb sertés. Igenis mondja meg. Sósabban szereti, vagy borsosabban stb. Akkor legközelebb úgy csinálom meg neki.
2022. febr. 28. 09:05
 72/81 anonim ***** válasza:
68%

Hol ezzel a probléma?

Én is belövök egy "arany középutat", ha pörköltet stb. csinálok, és jónapot.

Ha frissen tálalom a vendégseregnek, persze hogy az asztalon van az "asztali patika", melyből mindenki saját szájíze szerint utánfűszerezheti az ételét.

Ha teszem fel, kóstolóként, vagy "csak úgy" viszek valakinek egy kisebb-nagyobb lábassal, teljesen természetes, hogy a saját szája íze szerint fűszerezgeti. Nem vagyunk egyformák.

Ez nem alap a sértődésre.

2022. márc. 1. 20:38
 73/81 anonim ***** válasza:
70%

Ilyen nálam is volt. :D Csak nem rögtön főzte át, hanem később, legközelebb újságolta vigyorogva. Xd

Pl. Most maradjunk a pörköltnél. Vittem egyszer neki, mondta hogy nem szereti. Legközelebb mikor főztem olyan ételt nem vittem. Erre meg megsértődött. Xd

De volt másik eset is, mikor valamit vittem és felhívott utána hogy megette és képzeljem el nem is volt rossz. :D

Próbáld nem túlreagálni. Ha ő ad valamit általában én is főzök/sütök rajta, mert kb véres a hús még...csak én nem reklámozom neki.

2022. márc. 2. 10:54
 74/81 anonim ***** válasza:
56%
Az öregek ilyenek, nagyanyám MINDENT átfőz, amit kap. Ha halászlé, ha pörkölt, ha valamilyen hús, azt ő átkonvertálja:D Ezen kár megsértődni, főleg kár ilyen hülyeségért kérdést kiírni. Nem dolgozol amúgy?
2022. márc. 2. 11:58
 75/81 anonim ***** válasza:
38%

A mikró nagyon káros, ez lehetett az oka és mert ő fűszeresen szereti, nincs ezzel semmi baj.

[link]

2022. márc. 2. 14:33
 76/81 anonim ***** válasza:
66%
75-ös, ne higgyél már minden alátámasztás, forrás nélküli áltudományos weboldalnak, amit leírnak, abból semmi nem igaz. Egy hiteles weboldal tudományos forrásokra hivatkozik. A hőre bomló vitaminok persze, hogy lebomlanak, de az pont ugyanígy történik a fazékban is. 32 éve használok naponta mikrót, és kutya bajom.
2022. márc. 2. 16:53
 77/81 anonim ***** válasza:
70%

"Köményt, borst, sót, csípős örölt paprikát és még sima örölt édepaprikát rakot bele mert nem volt jó a színe....és egy csepp pirosaranyat"

Ha ennyi minden kellett még bele, akkor mi volt egyáltalán abban a lábosban, amit te pörköltnek neveztél??!

2022. márc. 2. 22:30
 78/81 anonim ***** válasza:
70%
Itt mindenki az anyóst szidja miközben lehet, hogy a kérdező egyáltalán nem is tud főzni.
2022. márc. 2. 22:33
 79/81 anonim ***** válasza:
74%
Az én anyósomnak is mindig van valami érdekes megjegyzése arra amit főzök. Bár én kérdezem tőle, hogy ízlik-e neki, szóval ezáltal azt is elfogadom ha nem. Mégis mindig rosszul tud esni egy kicsit. Nekem is van olyan étel ami nem ízlik tőle, vagyis inkább a saját ízlésemnek megfelelően jobban eltudom készíteni, még sem jegyzem meg neki, hanem inkább megköszönöm, mert tudom, hogy fáradozott vele. De ha ilyet csinált volna, hogy teljesen átfűszerezi, hát igen meggondolnám legközelebb, hogy vigyek-e neki valamit. Akkor tényleg inkább csinája meg magának, ha már ennyire ehetetlen szerinte.
2022. márc. 2. 22:59
 80/81 anonim válasza:
43%

Nem értem mi ezzel a baj, a saját főztöm is fazékba melegítem át, mamám is így csinálja idősebbek így szokták.

Az meg,hogy megfűszerezte, ő úgy szereti.

Éttermekben se véletlen van só és bors tartó az asztalokon.

2022. márc. 2. 23:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!