Anyósnak vittem a mai ebédből pörköltet este. Megkóstolta és ahelyett hogy megmikrózta volna előttem kisfazékba rakta majd átfőzte és átfűszerezte. Miért csinálnak ilyet az emberek? Nem tud bántó lenni?
Nem gáz, kellene egy kis önkritika.
Én is utánfűszerezek kb mindent, mert pl mostohaanyám ízetlenül főz.
Persze ő is megsértődik, amikor első falat után hozom a zöldfűszert, sót borsot, mert bunkó vagyok.
Hogyne...
Aki pedig azt mondja, hogy vendégségben sem szabad sózni az ételt, annak nagyon nincsenek otthon.
Szerintem itt neked nincsenek otthon. Osztod az észt, miközben fel se fogtad, mit írt az, akkor hivatkozol. Pont nem ezt 😂
Ekkora hülyeséget, ezen megsértődni. Nyilván, ha nem anyósról lenne szó, nem is lett volna ennyi válasz. Az, hogy több fűszert tesz hozzá, nem azt jelenti, hogy amit csináltál szar, csak ő fűszeresebben szereti az ételeket.
Konkrétan nekem tesóm ilyen. Ha hozzám jön vendégségbe, úgy főzünk közösen, hogy kompromisszumot kötünk fűszerezés terén. Vagy ha már kész a kaja, az ő adagját kicsit átdolgozza fűszerekkel. És igen, ebben nincs semmi bántó, pedig konkrétan mimózatermészet vagyok.
#45, az megvan, hogy a két szituáció teljesen más?
Ha valamit előre megbeszéltek, még jó, hogy nincs sértődés. De itt az anyós ajándékba kapott egy adag pörköltet, ami ezek alapján annyira ehetetlen volt, hogy gyakorlatilag újra kellett főzni.
Képzeld el, hogy valakinek adsz egy saját készítésű festményt, erre a megajándékozott elkezdi teljesen átfesteni, mert neki nem tetszik. Azért az eléggé megalázó... Ennél még az is jobb, hogyha megmondja, hogy nem tetszik neki, és visszautasítja az ajándékot. Nem ettem a kérdező ételéből, de gondolom azért annyira nem sikerülhetett rosszul, hogy egy sózás ne lett volna elég rá. Vagy ha tényleg annyira ízetlen, akkor anyós mondja el a véleményét, ne csak úgy elkezdjen főzőcskézni.
Miért lenne bántó, jesszus! Ha nekem hoztál volna, azonnal telecseszem csípőssel, mert imádom ha tüzet lehet tőle okádni, és pakolok rá egy nagy adag tejfölt, mert az én szájízem szerint mindenki túl sósan főz (valójában én mindenki szerint sótlanul főzök). Komolyan, azon miért kell megsértődni, ha valaki a saját ízlésére fűszerezi a kajáját?
Az étteremben a szakács sem sértődik meg, ha a kiküldött ételre használod a sót, meg a borsot...
#48 igen, HA a kérdező étele ehetetlen volt. De ezt nem tudjuk.
Felteszem, hogy nem csak az anyósnak főzött 1 tányérral, abból az ételből más is evett, és valószínűleg más meg tudta enni anélkül, hogy új kaját csinált volna belőle, akkor azért csak nem volt az annyira ehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!