Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósnak vittem a mai ebédből...

Anyósnak vittem a mai ebédből pörköltet este. Megkóstolta és ahelyett hogy megmikrózta volna előttem kisfazékba rakta majd átfőzte és átfűszerezte. Miért csinálnak ilyet az emberek? Nem tud bántó lenni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 26. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/81 anonim ***** válasza:
80%
Az en anyosom szinte so nelkul foz, de nagyon szeret etetni engem (is). En mindig, minden egyes alkalommal szolok neki, h adja ide a sotartot, legyen szives, mert en sosabban szeretem az etelt. O elfogadja, nem sertodik meg. De azert nem, mert jo a kommunikacio kozottunk, es szeretjuk egymast. Szoval egyreszt meg lehet beszelni ezeket a dolgokat (is), masreszt sok minden mulik az intelligens hozzaallason, amit a masik tanusitani kepes, vagy nem kepes. Ha az anyosod azt mondta, h nagyon szepen koszonom, h gondoltatok ram, de ugye nem haragszol, ha egy kicsit befuszerezem, amit hoztal, mert tudod, en ugy jobban szeretem, akkor semmi gond nem kellene, h legyen. Ha ezt nem tette meg, hanem szo nelkul es jol erzekelhetoen atvarialta azt, amit foztel, akkor lehet, h siman csak nem tanitottak meg neki az illemet, es o ezt nem sertesnek szanta, ahogyan viselkedik, hanem neki ez a termeszetes, vagy pedig szandekosan szurkalni akar. Ezt mi sajnos nem tudjuk a leiras alapjan megallapitani. Szerintem a legcelravezetobb, ha o szepen oszinten megmondja, h neki szuksege van meg par fuszerre, de ne haragudj, es Te pedig ezt megerted, es nem haragszol meg. Az intelligens kommunikacio kb. minden ilyen helyzetet megold. Es az a hozzaallas is, amely minden ilyesmit viccesen tud kezelni, es igy elveszi a dolognak az élét.
2022. febr. 26. 23:50
 32/81 anonim ***** válasza:
73%
Nyilván nem a teáltalad lefestett ideális variációban történt, 31-es, mert akkor most nem olvasnánk itt ezt a kérdést.
2022. febr. 26. 23:55
 33/81 anonim ***** válasza:
83%
32esnek, 31es vagyok, nem en pontoztalak le. Igen, teljesen igazad lehet, csak azt akartam hangsulyozni, h a legtobb dolgot meg lehetne beszelni, ha mind a ket fel alkalmas lenne ra.
2022. febr. 27. 00:26
 34/81 anonim ***** válasza:
83%

Most komolyan ezen megy a vita 3 oldalon keresztül? :D

Először is, nekem fura, hogy te főzöl az anyósodnak, de biztos megvolt rá az okod.

Az is fura, hogy itt sokan a hazudni-nem hazudni tengelyen tudnak csak gondolkodni, pedig a kettő között bőven van más lehetőség is. Aki pedig azt mondja, hogy vendégségben sem szabad sózni az ételt, annak nagyon nincsenek otthon... A legtöbb kultúrában senki nem csinál abból gondot, hogyha az emberek utánsózzák az ételt, de például a portugálok ezen vérig tudnak sértődni. Más kultúra, meg kell értenünk. De azért tudjunk már különbséget tenni a sózás és a komplett újrafőzés között...

Más körülmények között pedig igen, fel kell venni a művigyort, ha tetszik az ajándék, ha nem; az ajándékozásban sosem az ajándék a fontos, hanem a szándék. Ha kapsz egy könyvet, ami nem tetszik, akkor is szépen megköszönöd, mert az ajándékozó szándéka a fontos. Persze később lehet róla véleményt mondani, hogy így nem tetszett, úgy nem tetszett, de azt meg lehet tenni az udvariasság keretein belül is.

A te esetedben az anyós mondhatta volna azt, miután megkóstolta, hogy köszöni szépen, majd később megeszi, vagy mondhatta volna, hogy finomnak finom, de az ő ízlésének nem az igazi, ezért egy kicsit feltuningolná. Abból még a kérdező is tanulhatott volna, elleshetett volna egy pár praktikát a pörköltfőzés terén. De így, hogy se szó, se beszéd nekiállt újrakreálni a kaját... teljesen megértem, hogy ez neked sértő. De vedd úgy, hogy ezzel ő nem akart téged megbántani, valószínűleg át sem gondolta, hogy ezzel mennyire sért meg téged, mert fordított esetben ezen ő sem sértődött volna meg.

Ha pedig tömény rosszindulatból csinálta, mondván tecsakszarttudszfőzni, akkor természetesen sértődj meg rajta, kaját pedig többet ne vigyél neki. De azt csak te tudhatod, hogy a kettő közül melyik, mert te ismered őt és a köztetek lévő viszonyt.

Mondjuk azon egyáltalán nem jogos a kiakadásod, hogy nem megmikrózta az ételt. Sőt, az is lehet, hogy nem akarta, hogy nála maradjon az edényed, ezért kiöntötte lábosba, hogy el tudja mosni és vissza tudja neked adni.

2022. febr. 27. 00:26
 35/81 anonim ***** válasza:
36%

Átfőzte? Én nem mikrózom, hanem lábosban melegítek, ez nem értem miért gond.

Ha megsózta még elmegy. Milyen fűszert rakott még bele? Ha mást is, az már gáz.

2022. febr. 27. 00:38
 36/81 anonim ***** válasza:
24%

És honnan tudod ezt?

Ott maradtál felügyelni, ahogy eszi?

2022. febr. 27. 00:40
 37/81 anonim ***** válasza:
82%
Nem kvára mindegy? Örülj hogy megette. Amúgy sok öregnek szokása inkább fazékban melegíteni, mint mikrózni, szóval ez nem is meglepő szerintem.
2022. febr. 27. 00:49
 38/81 anonim ***** válasza:
74%
Ennyire nem ismered h tud H szereti... valóban vessük magjara..👎👎👎
2022. febr. 27. 01:01
 39/81 anonim ***** válasza:
17%
Pörköltön kívül másik moslékot is tudsz csinálni? Bocsi hányinger hogy más nem megy csak ez. De olyan finomat csinálsz...
2022. febr. 27. 01:54
 40/81 anonim ***** válasza:
88%
Az én anyósom egy angyal. Imádom. Szoktam én is vinni neki ebédet, ahogy ő is szokott hozni. Anyósom sokkal fűszeresebben, sósabban eszi az ételt mint mi. Mindig utána fűszerezz, de mondja is, hogy a kaja nagyon finom, csak sótlan neki. Nincs ezzel semmi baj. Mikrózni meg ritkán mikrózza az ételt, mert jobban szereti megmelegíteni. Én nem sértődöm meg ezen. Nekem is vannak szokásaim, ami lehet anyósomnak fura. De szerencsére sosem avatkozik bele.
2022. febr. 27. 02:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!