Anyósom, minden este megjelenik nálunk, mert látni akarja az unokáját, nekem meg már az idegeimre megy, mert pont fürdetés és vacsi időben állít be, halál nyugodtan végig nézni, hogy meg fürdetem a lányom, és meg várja míg végez a vacsival?
Nem fogod tudni megoldani bunkóság néklül főleg, ha ez a szokás már berögzült nála.
Nagyjából kilencvenkilenc százalék az esélye, hogy megsértődik, bármilyen szépen mondod el neki, hogy szívesen látod, amennyiben szól előre, és nektek is megfelel az időpont, hívatlanul viszont nem.
Valóban nagyon tapintatlanság, én is utálom, amikor későn, vagy egy ilyen bensőségesebb dologba zavarnak bele, pláne napi rendszerességgel nem viselném el. Gondolom egyedül van, unatkozik. DE igenis meg kell húzni a határokat, és meg kell mondani, ha valami zavar, ha nem akarjátok, hogy késöbb "bomba robbanjon".
Mégpedig a férjednek kellene jeleznie, mert az ő anyja. És ha meg is sértödik, de talán elgondolkodna rajta. Sőt egyáltalán nem biztos, hogy megsértődik, lehet valóban meg sem fordul a fejében, hogy ez Titeket zavar. Én alternativával probálnám elvenni az élét. Például megmondanám, hogy szeretnétek este már csak magatok lenni, de nagyon örülnétek neki, ha átjönne délután/ játszotérre/ vásárolni, stb. Igy a kapcsolat is személyes, anyós is érezné, hogy fontos, és nem lepattintani akarjátok. Nyugodtabb körülmények között és tartalmasabban lehetnének együtt a kislányoddal, és Te is nyugodtabb lehetnél. Késöbb pedig, HA olyan, akkor jól jön egy segítség, amikor Neked ügyeket kell intézni, vagy kicsit kikapcsolódnál.
Remélem hamarosan megoldodik a helyzet!
Már a legelső ilyen alkalommal közölni kellett volna, hogy ez az időpont nem megfelelő. Mivel ez azonban egyszer sem történt meg, így persze, hogy rendszert csinált belőle és meg sem fordul a fejében, hogy titeket ez zavar - hiszen nem szóltatok.
Most már kvázi lehetetlen lesz sértődés nélkül a tudtára adni a problémát, de ha szükséges, akkor meg kell tenni. Beszéljen vele a párod, tőle talán kevésbé veszi zokon. Legközelebb meg tessék kinyitni a szátokat és időben szólni, ha valami nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!