Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyukák miért szorítják...

Az anyukák miért szorítják háttérbe a férjük szüleit az unokázás során?

Figyelt kérdés

A környezetemben és az itt olvasottak alapján is azt látom, hogy az anyukák sajnos mindig a saját szüleiket részesítik előnyben, hozzájuk viszik a gyereket, ők vigyázhatnak rá, velük szerveznek programot, a férj szülei meg amolyan "másodlagos" nagyszülők - és akkor nem értik, hogy ez a másik nagyszülő páros miért próbál versengeni és miért bántódik meg.

Megjegyzem, abszolút érthető, hogy valaki a saját szüleit szereti jobban és a saját anyjával könnyebben kijön, ugyanakkor azt gondolom, ezen túllépve illene legalább megpróbálni kicsit normálisabban állni a másik nagyszülőpároshoz, nem tudatosan kizárni, mellőzni, kihagyni őket az unoka mindennapjaiból.

Most mondhatnánk, miért nem a fiuk vonja be őket jobban - na de egyértelmű, hogy azért, mert általában az anyuka van otthon a gyerekkel, ő szervezi a kicsik életét és mindennapjait, míg a férj a munkahelyen van, azaz kisebb ráhatással bír az egészre.

Ismétlem: nem arról van szó, hogy anyuka szeresse ugyanannyira az anyóst/apóst, mint a saját szüleit, de az mire jó, ha látványosan megkülönbözteti őket? Hogy csak az ő anyja jöhet megnézni az unokát, az ő szülei vigyázhatnak rá és hasonló (nyilván nem arra gondolok, mikor a férj szülei erre alkalmatlanok vagy ők nem is érdeklődnek az unoka felől, hanem ha alapvetően normálisak, attól függetlenül, hogy mondjuk nem mindig értenek egyet a menyükkel).

Főleg a fiús anyukáknál fura ez, ők nem félnek attól, hogy ha ilyen példát lát a saját fiuk, ebben nevelődik fel, akkor ők is ki lesznek majd zárva az unokák életéből, és mellőzve lesznek, nekik ez nem fájna?

2022. febr. 18. 10:48
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
94%

Szeretem anyósékat, de.. anyammal pl rendszeresen trlefonálok, elmondom kivel mi van. Anyósomekkal parom beszel mivel az ő anyja apja..latogatni igyekszunk egyenloen de mivel aranyosak ( bar neha kicsit farasztoak) ez nem problema. Az hogy a ferjem mit oszt meg a gyerekrol az anyjaekkal az az ő dolga nem fogom a kezet kozben. Ha ok megbeszelik hogy latnak rendben van felolem, de en nem nyaggatom oket es ok sem engem.

Őszinten szolva nehogymar ez is az en felelossegem legyen..es szerintem sok no van igy ezzel. Ott a haztartas, gyerek beszeljenek ok ..

2022. febr. 19. 10:15
 52/54 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem alapvetően ennek nagyon egyszerű oka van.Mikor egy nő megszül, akkor szüksége van mások segítségére.Teljesen érthető, hogy ilyen kiszolgáltatott helyzetben mindenki a saját anyjától kér segítséget, nem pedig az anyósától.Ugye az sem ritka, ha a meny nincs olyan közvetlen viszonyban az anyóssal, így duplán érthető a helyzet.Pont emiatt a nő szüleivel valószínűleg jobban összeszokik a gyerek, mivel az anyai nagymama van ott a kezdetektől segíteni, így érthető is, ha arra bízzalák többet a gyereket, akit már egyébként is megszokott a gyerek.

Persze olyan is akad ritkán, hogy a nőnek nincs családja aki segítsen vagy nincsenek jó viszonyban, az anyóssal viszont igen és így az anyós segít.

Ha lányos szülő lennél, vagy ha van lányod akitől lesz majd unokád te is jobban átlátod majd a helyzetet.

2022. febr. 19. 11:11
 53/54 anonim ***** válasza:
88%

Fiús szülőket írom, hogy szerintem is ez egy olyan helyzet, amit el kell fogadni. Persze nyilván legyen nagyjából egyensúly például abban, hogy hétvégente kihez látogatnak el, vagy ki melyik hétvégén jön a bababoz. Viszont amíg a nő otthon van addig persze hogy a saját anyját érzi magához közelinek és inkább öt hivja. Mondjuk én néha megerőltettem magam és hívtuk anyóst is. Bár általában őt nem kellett, mert sose várta ki, mindig meghívatta volna magát. Anyósom azt is akarta hogy amíg szabin van menjek le a babával hozza pár napra, persze nyilván nekem ez baromira nem lenne kényelmes.

És szerintem sokszor itt megy el a dolog, hogy anyós hanyagolva érzi magát es elkezd tapadni, ezzel megágyazva a rossz viszonynak. Hiszen ha éppen van egy nap mikor nem hív fel, vagy nem akar jönni, hülye leszek én keresni.

Abban is biztos van valami hogy ő nem tud olyan felszabadult lenni mint anyukám.

A gyerekről infók adása, a tipikus “mi a helyzet az unokaval” csevegések meg nehogy már a nő dolga legyen, főleg miután vissza ment dolgozni.

2022. febr. 19. 11:28
 54/54 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk előre megbeszéltük hogy egyformán fogjuk látogatni a nagyszülőket. Meg is mondtuk hogy nem lesznek kivételezések. Anyukám felfogta hogy egyedül is szeretnénk néha lenni, anyósom nem. Mindig kitalál valamit hogy ő többet lehessen a gyerekkel. Ha a héten már harmadjára van, nem szól hogy megbetegedtek hogy negyedére is menjünk. Nem érdekli hogy megfertőzheti a gyereket, anyukám meg ha beteg azonnal szól és amíg teljesen meg nem gyógyul nem jön/nem megyünk. Anyósom amint megérkezünk elveszi a gyereket és nem adja vissza, mikor már percek óta üvölt a gyerek, nagy nehezen lehet visszakönyörögni hogy legalább megetethessem. Nagyon bántó hogy anyukám azért szorul háttérbe mert megértette a kérést és nem erőszakoskodik, illetve a gyerek egészsége fontosabb neki mint a saját igénye az unokázásra. Ezért eldöntöttem hogy ha játszmázunk akkor én is beszállok, anyut többet fogom hívni.
2022. okt. 8. 08:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!