Az anyukák miért szorítják háttérbe a férjük szüleit az unokázás során?
A környezetemben és az itt olvasottak alapján is azt látom, hogy az anyukák sajnos mindig a saját szüleiket részesítik előnyben, hozzájuk viszik a gyereket, ők vigyázhatnak rá, velük szerveznek programot, a férj szülei meg amolyan "másodlagos" nagyszülők - és akkor nem értik, hogy ez a másik nagyszülő páros miért próbál versengeni és miért bántódik meg.
Megjegyzem, abszolút érthető, hogy valaki a saját szüleit szereti jobban és a saját anyjával könnyebben kijön, ugyanakkor azt gondolom, ezen túllépve illene legalább megpróbálni kicsit normálisabban állni a másik nagyszülőpároshoz, nem tudatosan kizárni, mellőzni, kihagyni őket az unoka mindennapjaiból.
Most mondhatnánk, miért nem a fiuk vonja be őket jobban - na de egyértelmű, hogy azért, mert általában az anyuka van otthon a gyerekkel, ő szervezi a kicsik életét és mindennapjait, míg a férj a munkahelyen van, azaz kisebb ráhatással bír az egészre.
Ismétlem: nem arról van szó, hogy anyuka szeresse ugyanannyira az anyóst/apóst, mint a saját szüleit, de az mire jó, ha látványosan megkülönbözteti őket? Hogy csak az ő anyja jöhet megnézni az unokát, az ő szülei vigyázhatnak rá és hasonló (nyilván nem arra gondolok, mikor a férj szülei erre alkalmatlanok vagy ők nem is érdeklődnek az unoka felől, hanem ha alapvetően normálisak, attól függetlenül, hogy mondjuk nem mindig értenek egyet a menyükkel).
Főleg a fiús anyukáknál fura ez, ők nem félnek attól, hogy ha ilyen példát lát a saját fiuk, ebben nevelődik fel, akkor ők is ki lesznek majd zárva az unokák életéből, és mellőzve lesznek, nekik ez nem fájna?
Nálunk nekem anyukám él már csak, a férjemnek csak az apukája.
Azért részesítem előnyben anyukámat, mert ő ért a gyerekekhez, felnevelt párat, és most is utána olvas a friss gyereknevelési elveket, módszereket. Képes őket alkalmazni is. Így vele többet is tudok erről beszélgetni, szívesebben szervezek vele programot.
Párom apukája nem tudja mit kezdjen egy kis gyerekkel, nem tudja kezelni.
Így amíg kicsi, anyukámmal merem csak hagyni. Később majd, ha nagyobb lesz (pl WC megy egyedül), mehet a nagyapjához is egyedül.
De olyan szempontból nincsenek megkülönböztetve, hogy egyformán járunk mind a két szülőhöz, és bárki jöhet hozzánk is amikor akar.
Saját anyukámban ugyanúgy bíztam, mint saját magamban, tehát eleve nem volt kérdés, kire hagyom a pici gyerekemet.
Anyósom erős dohányos volt, és a tv előtt felejtette magát sokszor. Rá nem bíztam egy pici gyereket, de talán ez érhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!