Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyukák miért szorítják...

Az anyukák miért szorítják háttérbe a férjük szüleit az unokázás során?

Figyelt kérdés

A környezetemben és az itt olvasottak alapján is azt látom, hogy az anyukák sajnos mindig a saját szüleiket részesítik előnyben, hozzájuk viszik a gyereket, ők vigyázhatnak rá, velük szerveznek programot, a férj szülei meg amolyan "másodlagos" nagyszülők - és akkor nem értik, hogy ez a másik nagyszülő páros miért próbál versengeni és miért bántódik meg.

Megjegyzem, abszolút érthető, hogy valaki a saját szüleit szereti jobban és a saját anyjával könnyebben kijön, ugyanakkor azt gondolom, ezen túllépve illene legalább megpróbálni kicsit normálisabban állni a másik nagyszülőpároshoz, nem tudatosan kizárni, mellőzni, kihagyni őket az unoka mindennapjaiból.

Most mondhatnánk, miért nem a fiuk vonja be őket jobban - na de egyértelmű, hogy azért, mert általában az anyuka van otthon a gyerekkel, ő szervezi a kicsik életét és mindennapjait, míg a férj a munkahelyen van, azaz kisebb ráhatással bír az egészre.

Ismétlem: nem arról van szó, hogy anyuka szeresse ugyanannyira az anyóst/apóst, mint a saját szüleit, de az mire jó, ha látványosan megkülönbözteti őket? Hogy csak az ő anyja jöhet megnézni az unokát, az ő szülei vigyázhatnak rá és hasonló (nyilván nem arra gondolok, mikor a férj szülei erre alkalmatlanok vagy ők nem is érdeklődnek az unoka felől, hanem ha alapvetően normálisak, attól függetlenül, hogy mondjuk nem mindig értenek egyet a menyükkel).

Főleg a fiús anyukáknál fura ez, ők nem félnek attól, hogy ha ilyen példát lát a saját fiuk, ebben nevelődik fel, akkor ők is ki lesznek majd zárva az unokák életéből, és mellőzve lesznek, nekik ez nem fájna?

2022. febr. 18. 10:48
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
67%

Nekem egyelőre egy fiam van, de próbálom készíteni magam ha esetleg nem lenne lányom majd a továbbiakban. Szerintem senkit nem lehet hibáztatni ha a saját anyját preferálja.

Amúgy ha a mostani anyósok visszagondolnak… anno ők is az anyósuk tanácsát kérték elsőnek? Mert nem hiszem.

2022. febr. 18. 16:10
 32/54 anonim ***** válasza:
95%

Akkor válaszolok férfiként, legyen ilyen is, ne csak anyukás verzió :D

Nálunk is az összes nagyszülő be van vonva a dolgokba, mindenkit ugyanúgy szívesen látunk. Azonban nekem van egy nővérem, aki ki nem állhatja az anyósát, a férje külföldön dolgozik, így amikor csak teheti akkor viszi a két kisgyerekét anyukámhoz. Ilyenkor a feleségem nem annyira szeret beállítani a mi gyerekünkkel, mivel már így elég sokan vannak ott. Szoktunk persze menni, szokott vigyázni anyukám is a mi gyerekünkre, de azt sem akarjuk, hogy folyton le legyen terhelve a sok unokától. Az anyósomnak viszont a mi gyerekünk az első unokája, nagyon vágyott már rá, így oda mégis többször megy a kislányunk.

Ettől függetlenül abszolút jó a viszony, segítenek mindketten, mi is nekik, szóval nincs harag

2022. febr. 18. 16:15
 33/54 A kérdező kommentje:

De itt nem arról van szó, kinek a tanácsát kérik, vagy kinek a húslevese ízlik jobban. Mint mondtam, érthető, ha az ember a saját anyjához húz jobban.

Én azt nem értem, miért nincs mégis egyfajta empátia sokakban, hogy basszus, azok is a gyerekem nagyszülei, lehet, hogy nem értek velük egyet és sok hülyeséget mondanak, de attól még igyekszem nem kizárni őket, hogy ne érezzék azt, ők kevésbé fontos nagyszülők.

2022. febr. 18. 16:18
 34/54 anonim ***** válasza:
74%

De azért van szó a levesről, mint PÉLDA, mert ha ilyen banális dolgokban a saját anyánkra hallgatunk, akkor majd pont a gyereknevelésben nem?

Bennem van empátia anyósom felé, de csak azért nem fogok délutánig lelépni a pár hónapos gyerek mellől, hogy ő kibabázhassa magát, én meg végig idegeskedjek. Egy kisbaba ellátása pedig nem olyan kategória, hogy nem értünk egyet de nem baj ha másképp csinálják…

2022. febr. 18. 16:31
 35/54 anonim ***** válasza:
38%

#33 Szerintem is a leveses példa nem rossz, mert kb. ugyanez történik.

Ha anyum megjön, akkor tuti nekiáll felmosni, főzni stb.

Anyósom udvariasan vendégként viselkedik és ha hozzájuk megyek, akkor most már én is ugyanígy (eleinte mosogattam, meg pakoltam, de kiderült nem szereti).

Valószínűleg anyósom hozzáállása az általánosabb, de nekem anyum hozzáállása a természetes. Ha anyósom nálunk alszik vendégségben (és valamennyit pakol is szegény), akkor mindig legalább egyszer fortyogok miatta, hogy miért nem képes otthon érezni magát. Ha anyósom családjában nőttem volna fel, akkor tuti, hogy anyumon idegeskednék, hogy miért áll neki mosni (ahogy a férjem teszi XD).

2022. febr. 18. 17:16
 36/54 anonim ***** válasza:
68%
Akkor is a férfi dolga. Ő a kapocs a szülei és a gyereke közt. Nincs kibúvó a felelősség alól.
2022. febr. 18. 19:04
 37/54 anonim ***** válasza:
78%

“ az anyukák sajnos mindig a saját szüleiket részesítik előnyben, hozzájuk viszik a gyereket, ők vigyázhatnak rá”

Szerintem ez két emberen múlik, hogy egyenlően látogassák/hívják a két nagyszülő párost. Az se jó ha az anyai nagymama folyton vigyáz a gyerekre, az apai nagyszülő meg havonta látja csak fel órára felügyelet mellett. De pl csak úgy babazni természetes hogy a nő a saját anyját hívja, én is vele érzem magam otthonosan.

Azt viszont nem szeretem mikor a nőnek kene anyossal telefonálgatni hogy mi van a gyerekkel. Úgyis beszél a fiával majd ő elmondja mi a helyzet az unokával. A lényegi dolgokat tudja apuka is, azt meg úgy sem beszélnem meg minden nap anyossal hogy hányszor kakilt be a gyerek vagy éppen milyen pürét evett ma ebédre.

2022. febr. 18. 19:17
 38/54 anonim ***** válasza:
69%

"De hogy lehet, hogy az esetek 95%-ában mindig a férfiak anyja az erőszakos, és ő az, aki nem ért a gyerekekhez és aki megbízhatatlan?"

Nem mindig játszik közre az,hogy bármi gond is van az anyóssal,csak ő anyós,nem az édesanyám akit születésem óta ismerek.

Ezen felül egész egyszerűen én vagyok otthon 0-24 a gyerekekkel,én pedig ha valakire nyugodt szívvel hagyni akarom őket akkor nem tudom egy olyan nőre hagyni akit igazán nem ismerek vagy tudom,hogy sok dolgot nem úgy csinál ahogy én tenném.Már pedig nekem fontos a gyerekek kényelme és nyugalma.Anyukám nyílván sok mindenben olyan mint én,hiszen én is tőle tapasztaltam (magamon és a testvéremen is),hogy mit hogyan volt jó csinálni.

Ha a párom lenne otthon a gyerekekkel lehet,hogy ő meg úgy tudna nyugodtan elmenni akár egy órára egyedül,hogy a saját anyjára hagyja őket addig.De nem ő van velük.Én.Mindkettő az én felelősségem és sose fogom ezt a felelősséget olyannal megosztani akiben nem tudok ennyire megbízni.

Szó sincs róla,hogy nem kedvelem.Kedvelem,kedves,aranyos,meg vannak a maga bosszantó dolgai mint mindenkinek,és ennyi.De a gyerekeimet akik az életemet jelentik egyszerűen képtelen lennék rá hagyni.Ahogy másra sem tudom pl barátokra se tudnám sose.

2022. febr. 18. 20:34
 39/54 anonim ***** válasza:
17%
42. De óvónöre, dadusra rá mered bízni, mi?
2022. febr. 18. 21:21
 40/54 anonim ***** válasza:
21%
Szerintem azért szorítják háttérbe a férjüket/párjukat, mert azok a férfiak hagyják, hogy el legyenek nyomva. Most, ha valaki férfi az kiáll az mellett, hogy az Ő szülei is láthassák, foglalkozzanak az unokával/unokákkal. Ha egy töketlen hímnemű a pali, akkor ez van, hogy a nő a fejére nő, pedig ezt nem szabad hagyni, egy férfi legyen férfi!
2022. febr. 18. 21:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!