Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit fizetnél 1 hét unokázá...

Mennyit fizetnél 1 hét unokázásért apóséknak?

Figyelt kérdés

Apósom kitalálta, hogy az 5 éves lányom úgy mehet le hozzájuk 1 hétre, ha az utolsó falat kaját is kifizetem nekik, amit a kislány megeszik. Másik unokát (hasonló korú kisfiú) full extrásan ellátják, sőt Ők tartják el egész évben.

Leszögezném, hogy nem szorulnak rá, hogy én álljam a gyerek 1 heti ennivalóját (hogy mást ne mondjak, a szomszéd bácsit naponta kábé 1500 forint értékben piáztatják), és NEM tesznek szívességet azzal, hogy ott lehet náluk pár napot, mert a felügyelete a lányomnak megoldott.

Ti kifizetnétek a csipetnyi sót is, amit a gyerek szendvicsére szórnak?

Engem őszintén szólva eléggé felháborít az, hogy ami az egyik unokának ingyen van, és magától értetődik, azért a másiktól pénzt kérnek. A kapcsolat jó anyósékkal, vita nem szokott lenni, és több ételt dobnak ki napi szinten, mint amennyit az én 5 éves gyerekem megeszik.

Mindezt ráadásul úgy adta elő, hogy előtte az új multimédiás kütyüjével dicsekedett nekem, és a másik unoka anyja azt ecsetelgette, hogy az ő gyerekének mindenből a drágábbat kell venni, mert ahhoz van hozzászokva.

Én azt hiszem nem fogok kérni a "vendégszeretetükből".

Ti mit tennétek?

2013. jún. 12. 12:33
1 2 3 4 5 6
 1/55 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nem vinném oda!!! (mármint nyaralni)
2013. jún. 12. 12:35
 2/55 anonim ***** válasza:
100%

Semennyit. Bässza meg magát.

Biztos nem kérnék én se a vendégszeretetükből. Főleg, ha amúgy is megoldott mit csinál nyáron a gyerek. Azért az már mindennek a teteje egyes nagyszülők mit megengednek maguknak úgy is "ideadja" címen, mert szüksége van a nagyszülőkre. Ilyenekre?

2013. jún. 12. 12:36
 3/55 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen nem vinném hozzá a lányomat, ha ekkora tirpák:)

És nem azért, mert sajnálom tőle a pénzt. Ha úgy állnának, akkor szó nélkül és kérés nélkül adnék nekik, hogy ne terheljem le őket. De ha a szomszéd bácsit pizzáztatják, a saját unokájuktól meg a vajas kenyeret sajnálják, akkor szerintem nem sok keresnivalója van ott a kislánynak sajnos.

Szörnyű, milyen emberek vannak. A férjed nem szólt a szüleinek, hogy ezt mégis hogy gondolták?

2013. jún. 12. 12:37
 4/55 anonim ***** válasza:
100%
El se vinném hozzájuk.
2013. jún. 12. 12:37
 5/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem vinném a gyereket.

Részvétem apósék miatt :-(

2013. jún. 12. 12:38
 6/55 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem vagy rászorulva, nem vinném oda.

Az más, ha a nehéz helyzetben lévő nagyszülők bevállalják az unokázást és cserébe a szülők adnak egy kis pénzt mozira, erre-arra, de így, hogy a másik unoka ellátásával nincs problémájuk, így nem...

2013. jún. 12. 12:38
 7/55 anonim ***** válasza:
99%

Szerinted hogy fognak vele bánni, ha odaviszed ezek után?

Utálják a gyerekedet, ez van. Barátkozz meg a gondolattal. Ez nem "család", ahol téged akarnak megvágni, őt meg nem tekintik az unokájuknak.

2013. jún. 12. 12:40
 8/55 anonim ***** válasza:
100%
én sem vinném oda. csak akkor láthatnák az unokát, ha eljönnek. viszont az ebédet (már, ha nálatok esznek), ne felejtsd el kiszámlázni!
2013. jún. 12. 12:43
 9/55 anonim ***** válasza:
100%

Előre leszögezem, hogy szerintem nagyon undorító részükről ez a hozzáállás.

Amit tehetsz:

1. Megkérdezed, hogy mekkora összegre gondolt a saját unokája "ellátásáért", és többet adsz neki, hogy biztosan fedezze a költségeket, nehogy megrövidítse az unoka.

2. Nem viszed oda ha nem muszáj.

Amikor kicsi voltam anyukámnak vissza kellett mennie dolgozni (már terhes volt tesómmal, de én még kicsi voltam a bölcsihez), apa katona volt, és a nagymamám vigyázott rám, mert ő otthon volt (apukám anyukája). Mindezt anya fele fizetéséért... Mikor ezt megtudtam annyira szarul esett, hogy azóta sem tudok neki megbocsátani. Annyiszor elmondta már, hogy mennyit vigyázott rám, le sem lehetett engem rakni annyira sírtam, de azt sosem mondta, hogy elég jó pénzt kapott ezért. Anya szerint amúgy nem is voltam problémás gyerek, na mindegy.

A nagypapa is vissza fogja ezt kapni, mert nem fog hozzá kötődni a kisfiad. A kedvenc unoka pedig felnőttkorára "visszaüt", nálunk is így volt, mert most leszarja a nagyit.

10/55 anonim ***** válasza:
100%
én biztos nem vinném oda..de nem csak arra az egy hétre,hanem többet soha...nehogymár sajnálja azt az egy két szendvicset a 4-5éves unokájától..kapják be..de ha ő megy legközelebb hozzád és adsz neki egy pohár vizet én biztos mondanám neki..jól esett a víz? 80ft lesz :D amúgy párod mit szólt? csak mert ez elég gusztustalan a szüleitől..
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!