Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit fizetnél 1 hét unokázá...

Mennyit fizetnél 1 hét unokázásért apóséknak?

Figyelt kérdés

Apósom kitalálta, hogy az 5 éves lányom úgy mehet le hozzájuk 1 hétre, ha az utolsó falat kaját is kifizetem nekik, amit a kislány megeszik. Másik unokát (hasonló korú kisfiú) full extrásan ellátják, sőt Ők tartják el egész évben.

Leszögezném, hogy nem szorulnak rá, hogy én álljam a gyerek 1 heti ennivalóját (hogy mást ne mondjak, a szomszéd bácsit naponta kábé 1500 forint értékben piáztatják), és NEM tesznek szívességet azzal, hogy ott lehet náluk pár napot, mert a felügyelete a lányomnak megoldott.

Ti kifizetnétek a csipetnyi sót is, amit a gyerek szendvicsére szórnak?

Engem őszintén szólva eléggé felháborít az, hogy ami az egyik unokának ingyen van, és magától értetődik, azért a másiktól pénzt kérnek. A kapcsolat jó anyósékkal, vita nem szokott lenni, és több ételt dobnak ki napi szinten, mint amennyit az én 5 éves gyerekem megeszik.

Mindezt ráadásul úgy adta elő, hogy előtte az új multimédiás kütyüjével dicsekedett nekem, és a másik unoka anyja azt ecsetelgette, hogy az ő gyerekének mindenből a drágábbat kell venni, mert ahhoz van hozzászokva.

Én azt hiszem nem fogok kérni a "vendégszeretetükből".

Ti mit tennétek?

2013. jún. 12. 12:33
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

Nem vinném hozzájuk a gyereket.

Após meg bekaphatja...

2013. jún. 12. 13:19
 32/55 anonim ***** válasza:
16%

"Nagyapád tudott valamit! :-)"

Jaja, ő legalább tudta kezelni a dolgokat. :D

Sajnos apám nem örökölte a lazaságát, mindenért idegbajos és kötekedik, de hónap végén költözöm Pestre és nem látom egy ideig! :DD

2013. jún. 12. 13:21
 33/55 anonim ***** válasza:
100%
Tuti, hogy nem. A leírás alapján elég jól állnak anyagilag, ha még a szomszédot is ők itatják... Ha annyira szeretnék az unokájukat, akkor nem garasoskodnának ezen. Nekem ez a családról elképzelt alap értékrendemmel megy szembe. Hol van a szeretet és az önzetlen segítség? Akkor innentől kezdve így működjön minden? Ők pénz kérnek azért, hogy vigyázzanak a saját unokájukra, legközelebb pedig te is benyújtod a számlát, ha átjönnek vasárnap ebédelni? ? A végén pedig 100 forintos tételeket is bevasaltok már egymáson? Értem, hogy te nem ilyen vagy, csak a helyet abszurditását próbálom megfogni. Szerintem ne foglalkozz anyósékkal. Én nem mennék bele semmi nagy vitába anyóssal, máshova vinném a gyereket, aztán gondolkozzon rajta, hogy miért.
2013. jún. 12. 13:23
 34/55 anonim ***** válasza:
100%

Korábban már beírtam, de... nem tudok szabadulni ettől az esettől. Nem értem, hogyan képes erre bárki.

Te pedig, kedves kérdező, vagy nem jutottál szóhoz a döbbenettől, vagy úrinőnek vagy nevelve, hogy még nem vesztél össze apóssal egy életre, de legalábbis igen hosszan... Lehet, hogy én se jutottam volna szóhoz, de hogy akkor sarkonfordultam volna és menekültem volna onnan, az valószínű...

2013. jún. 12. 13:29
 35/55 anonim ***** válasza:
49%

A nagymami amúgy mit szól ehhez? Lehet a nagypapi agyréme ez, beszélnetek kellene vele is, ha nem tud róla. Lehet, hogy ő szívesen unokázna ingyen, sőt! Ha erről van szó őt ne büntessétek.

Amúgy mi lenne, ha beszélnétek az öreggel? Mindenféle trükközés, bántás, sértegetés nélkül? Mondd el, hogy mennyire nem tartod ezt fairnek, és kérdezgesd mi az oka. Hátha van erre gyógyír.

2013. jún. 12. 13:41
 36/55 anonim ***** válasza:
100%
Apósodéknak lehet nem is az unokával van bajuk, hanem veled vagy a pároddal és ez az unokán üt vissza. Meg milyen már az, hogy pénzt kér?? Még ha a másik unoka tartásáért is pénzt kérnének az is bunkóság, de az hogy őt meg ingyen etetik... akkor inkább ne menjen a nagyszüleihez.
2013. jún. 12. 14:07
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Az én nagypapáim azt se tudták mivel járjanak a kedvemben INGYEN, amikor náluk voltam gyerekkoromban. Sajnos már egyik sem él.

A te gyerekedet nem szeretik. Ez van....

2013. jún. 12. 14:15
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
Az igen en meg ilyet nem is hallottam, hogy egy nagyszulonek fizessen valaki azert mert unokazik.. Hat szerintem sajnos ezt az unokajukat nem szeretik, es talan azt sem akarhatjak, hogy odavidd hozzajuk 1 hetig. Ezert is talalhattak ki ezt a penz dolgot. HA meg van oldva a lanyod felugyelete, akkor ne vidd oda. Nem bannanak vele ugy ahogy kene. Lesulne a bor a kepemrol az aposodek helyeben......
2013. jún. 12. 14:30
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

Számomra is természetes lenne, ha olyan helyzetben lennének, hogy kérdés nélkül kisegítem őket, hogy ne okozzon ez anyagi problémát. Emlékszem anno anyukám is adott a nagyimnak némi kosztpénzt mindig, hiszen egész nyáron nála laktunk gyakorlatilag mi unokák. Ezt egy nyugdíjból nehéz lenne megoldani!

Viszont ha megtehetik és annyira smucigok, hogy egy nyamvadt hetet nem bírnak ki azzal a jó 3 ezer forint többlet költséggel, amennyit egy gyerek megeszik ennyi idő alatt, akkor poshadjanak meg ott ahol van. Biztosan nem vinném oda a gyerekemet és nem azért, mert sajnálom tőlük azt a pénzt, hanem mert rohadtak ennyit megadni önzetlenül az unokájuknak!

2013. jún. 12. 14:53
 40/55 anonim ***** válasza:
74%
Én mindig viszek ennivalòt a gyerekeknek ha a nagyszülöknél vannak. Pénzt is szoktam adni nekik, mert muszáj. Ök nem tudnának nekik megvenni szinte semmit :-(
2013. jún. 12. 15:04
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!