Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit fizetnél 1 hét unokázá...

Mennyit fizetnél 1 hét unokázásért apóséknak?

Figyelt kérdés

Apósom kitalálta, hogy az 5 éves lányom úgy mehet le hozzájuk 1 hétre, ha az utolsó falat kaját is kifizetem nekik, amit a kislány megeszik. Másik unokát (hasonló korú kisfiú) full extrásan ellátják, sőt Ők tartják el egész évben.

Leszögezném, hogy nem szorulnak rá, hogy én álljam a gyerek 1 heti ennivalóját (hogy mást ne mondjak, a szomszéd bácsit naponta kábé 1500 forint értékben piáztatják), és NEM tesznek szívességet azzal, hogy ott lehet náluk pár napot, mert a felügyelete a lányomnak megoldott.

Ti kifizetnétek a csipetnyi sót is, amit a gyerek szendvicsére szórnak?

Engem őszintén szólva eléggé felháborít az, hogy ami az egyik unokának ingyen van, és magától értetődik, azért a másiktól pénzt kérnek. A kapcsolat jó anyósékkal, vita nem szokott lenni, és több ételt dobnak ki napi szinten, mint amennyit az én 5 éves gyerekem megeszik.

Mindezt ráadásul úgy adta elő, hogy előtte az új multimédiás kütyüjével dicsekedett nekem, és a másik unoka anyja azt ecsetelgette, hogy az ő gyerekének mindenből a drágábbat kell venni, mert ahhoz van hozzászokva.

Én azt hiszem nem fogok kérni a "vendégszeretetükből".

Ti mit tennétek?

2013. jún. 12. 12:33
1 2 3 4 5 6
 51/55 A kérdező kommentje:
Meg ha az lenne, hogy egész nyárra leadom a gyereket, az is más lenne. De itt 1 nyamvadt hétről van szó. És ez a hét is csak annyiból áll, hogy a gyerek elvan a kertben. Nem viszik sehova, még kirándulni se.
2013. jún. 13. 09:41
 52/55 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként ha utálja valamelyik a gyereket, az lehet azért van, mert téged sem kedvel. Nálunk így volt, anyukámat érezhetően nem szerették (ugyan soha nem mondták ki) és a gyerekeket sem. Nekünk is, ha kaptunk valami ajándékot akár húsvétra vagy karácsonyra szüleimmel fizettették ki, apám meg nem akart ellentmondani. Szerencsére anyukám a sarkára állt és megmondta, hogy ha megakarják ajándékozni a gyerekeket, akkor vegyék meg ők és ne velük vetessék meg. De soha nem szerettek minket, de a másik unokát pedig vitték nyaralni külföldre, rengeteg zsebpénz stb. Egyébként egy gyerek tényleg érzi, ha nem szereti valaki őket. Nálam ez abban mutatkozott meg, hogy nem szerettem kiskoromban sem ahhoz a nagyszülőkhöz menni. Később meg csak kötelező családi összejöveteleken láttam őket és még ők mondtak engem hálátlannak, hogy soha nem látogatom meg őket.
2013. jún. 13. 09:43
 53/55 anonim ***** válasza:
még annyit írnék kiegészítésként, hogy többet nem kaptunk ajándékot soha sem. de anyukám felőli nagyszüleimet imádtam, ők igazi nagyi és papi voltak :)
2013. jún. 13. 09:44
 54/55 anonim ***** válasza:
76%

Megjegyzem amúgy van ilyen :( nagypapámék, nem éreztetik az unokákkal, dédunokákkal a különbséget, illetve senkitől se kérnek pénzt sőt!

De náluk is vannak kedvencek. Unokák közül speciel én, dédunokák közül meg az egyik kiesett a szeretetükből ami szerintem elég gonosz dolog.

2013. jún. 13. 10:59
 55/55 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb jönnek vendégségbe az utolsó ropit is számold fel nekik!
2013. jún. 13. 13:17
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!