Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit fizetnél 1 hét unokázá...

Mennyit fizetnél 1 hét unokázásért apóséknak?

Figyelt kérdés

Apósom kitalálta, hogy az 5 éves lányom úgy mehet le hozzájuk 1 hétre, ha az utolsó falat kaját is kifizetem nekik, amit a kislány megeszik. Másik unokát (hasonló korú kisfiú) full extrásan ellátják, sőt Ők tartják el egész évben.

Leszögezném, hogy nem szorulnak rá, hogy én álljam a gyerek 1 heti ennivalóját (hogy mást ne mondjak, a szomszéd bácsit naponta kábé 1500 forint értékben piáztatják), és NEM tesznek szívességet azzal, hogy ott lehet náluk pár napot, mert a felügyelete a lányomnak megoldott.

Ti kifizetnétek a csipetnyi sót is, amit a gyerek szendvicsére szórnak?

Engem őszintén szólva eléggé felháborít az, hogy ami az egyik unokának ingyen van, és magától értetődik, azért a másiktól pénzt kérnek. A kapcsolat jó anyósékkal, vita nem szokott lenni, és több ételt dobnak ki napi szinten, mint amennyit az én 5 éves gyerekem megeszik.

Mindezt ráadásul úgy adta elő, hogy előtte az új multimédiás kütyüjével dicsekedett nekem, és a másik unoka anyja azt ecsetelgette, hogy az ő gyerekének mindenből a drágábbat kell venni, mert ahhoz van hozzászokva.

Én azt hiszem nem fogok kérni a "vendégszeretetükből".

Ti mit tennétek?

2013. jún. 12. 12:33
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:
100%
10es vagyok..hat a ferjedet is meg tasliznam..igy nem all ki a csaladjaert,gyerekeert es meg inkabb fizetne is...
2013. jún. 12. 15:04
 42/55 anonim ***** válasza:
100%

Istenem...,eddig is tudtam, hogy némelyik idősebb embernek vannak dolgai, de ez azért már túlzás.

Én mit tennék? Soha többet nem szólnék hozzájuk! Nekem az ilyen nem rokon, de még ismerős sem! Lehet ez kissé durva, de én vérig lennék sértve, ha kinéznék a gyermekem szájából az ételt.

2013. jún. 12. 15:10
 43/55 anonim ***** válasza:
100%
Majd ha jönnek hozzátok, fizettesd ki velük, amit elfogyasztottak, csak hogy tudják, milyen érzés.
2013. jún. 12. 16:08
 44/55 anonim ***** válasza:
88%
Remélem meghívod őket vacsorázni, aztán kiállítod a számlát. Idióták.
2013. jún. 12. 17:15
 45/55 anonim ***** válasza:
100%
Többet nem kéne még rá néznije sem a drága papának az biztos!!! Rám mikor gyerek voltam keresztszüleim éveken keresztül minden nyáron vigyáztak sőt még öcsémre is pedig neki nem is voltak keresztszülei, mikor anyukám hónapokra korházba került én ott laktam náluk akkor keztem az iskolát és még azt is ök fizeték a könyvektől a ceruzáig mindent!! És nem engedték hogy anyum kifüzese nekik!! Nálunk is bármelyik tesójának a gyermeke itt lehet 1ft-ott nem kérünk érte!!!! Sztem a családban ez a természetes! Az aposod meg vénüljön meg egyedül mert a másik unoka mindig csak vinni fogja a pénzt és ha majd elfogy nekik akkor meg látni se fogják!!
2013. jún. 12. 18:25
 46/55 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez hihetetlen... biztos, hogy nem vinném oda a gyerekem! Én emlékszem, hogy ha pl. beteg voltam, mindig a mamám vigyázott rám (sajnos papám a születésem után nem sokkal meghalt), egyedül élt, ugye kapta a nyugdíjat, meg még pár ezret azért, mert takarította a lépcsőházat... Iskola után minden nap ott voltunk amíg a szüleink dolgoztak, ott ebédeltünk, volt, hogy ott is vacsoráztunk. Ha pl. beteg voltam, a doki után mindig mentünk a piacra, vette nekem a gyümölcsöket, joghurtot, szinte bármit, amit megkívántam, és ez az összes unokatestvéremmel is így volt. A mai napig mindig csak ad és próbál a kedvünkben járni. Biztos vagyok benne, hogy ha csak egy szelet kenyere lenne, azt is inkább nekünk adná... és egy családnak így kéne működnie, oda-vissza! Azért van a család, hogy segítsenek egymásnak, nem? Akkor meg, ha nincs is rá szükség... hát örüljenek maguknak, hogy nem kell pár ezer forintot kifizetniük az unokájukra... A férjedet se értem, én biztos nem tudnék meglenni ilyen tutyimutyi ember mellett :( Az biztos, hogy az én szüleimnek eszébe se jutna ilyet mondani, ha mégis, akkor megmondanám, hogy majd akkor látják a gyereket, ha ők eljönnek, vagy ha elviszem, de úgy, hogy még aznap vissza is jövünk, csak hogy biztosan ne okozzon "kellemetlenséget" azzal, hogy ott van... Nekem ez egyszerűen felfoghatatlan... A legtöbb rokonunk nagyon messze lakik, de még soha nem kértek/kértünk pénzt azért, mert egymásnál voltunk... pedig jöttek elég távoli rokonok is (másod-unokatestvérek), ami azért nem egy nagyszülő-unoka kapcsolat... hihetetlen :(
2013. jún. 12. 22:44
 47/55 anonim ***** válasza:
76%

Kérd meg hogy írják fel mindig mit evett a gyerek, és természetesen kifizeted.

Reggeli: lekváros kenyér. 1 szelet kenyér 7dkg, 0.07*149Ft=10,43Ft, 0.05 dkg vaj, 0.005*900Ft=4,50 Ft, 3 dkg lekvár, 0,03*1500Ft=45Ft. Annyi mint 59,93Ft. És mindent számolj ki az orra előtt, jó kellemetlen lesz neki, hidd el. Hátha észhez tér, mekkora zsugori.

2013. jún. 13. 00:16
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

Megmondanám, hogy még ilyen undorító embereket nem láttam.

Nem vinném oda a gyerekemet, ahol kifillérezik az ételét. A vízszámlát is benyújtanák a fürdés miatt?

2013. jún. 13. 08:56
 49/55 A kérdező kommentje:

"Nem vér szerinti unokájuk egyébként a kislány?"

De, vér szerinti unoka.

Mikor após említette, valóban szóhoz sem jutottam a döbbenettől. Anyós tud róla, és úgy vettem észre, hogy kellemetlenül is érinti valamelyest. Egyik percben azt mondja, hogy ő nem tudja mit mondott nekem após, másik percben meg a sorok közül ki lehet találni, hogy "ő is benne van".

Ha rászorulnának, és mi is a segítségükre, magától értetődne, hogy vagy pénzt adok, vagy viszek le ennivalót. De nincs így.

Engem az zavar a leginkább, hogy amíg az egyik unokának minden ingyen van, és a csillagokat lehozzák neki, addig a másik gyerekkel "mostohán" bánnak.

Már beszéltem velük erről, mert több dologban is a másik gyerek az "isten", de olyan emberek, akikkel nem lehet dűlőre jutni, mert csak a maguk igazát hajtogatják, meg, hogy én rosszul látom.

A másik gyerek különben olyan, mint a cséplőgép. Üt-vág mindenkit folyamatosan, elviselhetetlenül ordítva hisztériázik átlag 5 percenként.

Após amúgy kedves a lányommal, de felnőttként az embert már látja az apró jeleket, gesztusokat, hangsúlyokat, amikből látszik, hogy nem a lányom a kedvenc. A gyerek is érzi természetesen, de megfogalmazni még nem tudja. Csak próbálkozik szerencsétlen a nagypapánál, hogy vele is normálisan foglalkozzon.

A szívem megszakad, úgyhogy arra jutottam, hogy igyekszem a minimálisra csökkenteni az odameneteleket. Eddig próbáltam apóst jobb belátásra bírni, de nem megy. Akkor ennyi.

2013. jún. 13. 09:34
 50/55 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kislány sem érezné ott jól magát. Az érdekében ne vidd, ha máshogy is meg tudod oldani. Sajnos az én kislányomat sem szereti az exanyósom, a többi unoka az istene, a lányom ezzel tisztában van ő is utálja nagyit.
2013. jún. 13. 09:38
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!