Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Titeket is lenéznek amiatt...

Titeket is lenéznek amiatt mert nincs annyi pénzetek?

Figyelt kérdés

Idén ha miden jól megy elkezdünk építkezni. A férjem vett egy telket (saját pénzből és szülői segítséggel). Én eddig semmit nem tudtam beladni a közös életünkbe és nem is fogok tudni... Az Anyós rendszeresen szóvá teszi ha szóba kerül, hogy neki van pénze, majd ő belead az építkezésbe meg van neki lakástakaréka blablabla. Tényleg nagyon kedves, hogy segít a fiának, viszont az én részemről senki nem tud segíteni, nekem meg nincs annyi félretett pénzem. Nyilván fogok beleadni a dolgokba, de töredékét annak amit a férjem kap.

Az Anyós állandóan felhozza ezt a témát,és érezteti velem az ő felsőbbrendűségét, hogy ő gazdag.

Én már sokszor kiemeltem, hogy amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem, nekem ez tök kellemetlen de a férjem egy tünemény, csak az anyja genyózik velem/méreget állandóan emiatt.

Valami jó tanács? :( Hitelen is gondolkoztam már...

2022. jan. 11. 13:13
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
23%

Vegigolvastam… fel nem foghatom, hogy minek kell “csórózni” meg leszólogatni a kérdezöt… mi ez a stílus, nem szégyellitek magatokat?

Na, nekem az jutott eszembe, hogy miért nem csináljátok azt, hogy mondjuk férjed ugye vett 10 millioert telket, további 15-öt mondjuk kap a szüleitöl. Ez eddig 25 millió. Ha be akarsz szállni, akkor vegyél fel 25 millió-nyi hitelt amit te fogsz fizetni (akár babaváró vagy CSOK, azok jutányosabbak) és akkor felesben építetek egy 50 milliós házat. Ez nem jarhato ut?

Tudom, hogy a 25 milliot sok év visszafizetni, de végülis egy ház, azért elég hosszutavu befektetés. Igy kozos lenne :)

2022. jan. 14. 11:18
 62/69 anonim ***** válasza:
77%

Unom leírni, hogy miért vagy hülye!

Röviden:

Ha házasok, akkor a Kérdező nem vehet fel egyedül semennyi hitelt!

Ha meg felvesznek közösen 25-öt, abból a férj fizet vissza 12,5-öt.

Mert a házasságban már csak így mennek a dolgok!

2022. jan. 14. 11:27
 63/69 anonim ***** válasza:
84%

61# végigolvastad, de hiába :(

A hitel amivel felesé teszik a házat, felerészben a férj terhe lesz, rövid fejszámolással az 0,75+0,25 hányad a férj javára. Jogosan természetesen. Azt is írd meg a nagy ötlet mellé, mi legyen a biztosítéka a hitelnek? Ja, hogy alapvetően az is a férj különvagyona?

2022. jan. 14. 11:29
 64/69 anonim ***** válasza:
14%

62, 63: attól, hogy igyanazt pötyögitek körbe-körbe, attòl még nem lesz igazatok.

Próbáljatok gondolkodni is egy kicsit: ebben az esetben kifejezetten a kérdezö akar beszállni a költsègekbe, stimmt. Tehát attol eltekinthetünk, hogy nem fizetné, és esetleg a fèrjere terhelnének rá bármit. Következö a scenario: felvesznek KÖZÖSEN egy hitelt, de mivel a kérdezö ki akarja venni a reszet, ezert csak Ö fogja fizetni, a ferjnek mar nem kell beleszállnia. Total pont egyik hitelintezetet sem ertekli, hogy technikailag ki slattyog be a bankba havonta befizetni a két fél közül, vagy hogy milyen bankszámlát határoznak meg a szerzödésben, hogy arról fog érkezni az összeg. Felveszik (akkor h ti is ertestek) kozoseeeeen a hitelt, es asszonyka szepen egyedul tortleszti.

Ez azert nem olyan bonyolult, na, kis butuskák :)

2022. jan. 14. 11:43
 65/69 anonim ***** válasza:
84%
Ó, uram atyám! Ennyire nem... ugye csak szórakozol? A kérdező jövedelme közös vagyon, a havi fizetése közös vagyon, amit a havi fizetéséből törleszt az is közös vagyonelem. Amit tehát egy házas fél törleszt, annak a fele az övé, függetlenül attól, hogy milyen keresményéből törlesztette. Ha házassági vagyonközösségi rendszerben élnek -és ők abban élnek- akkor nincsenek külön utak, csak a különvagyon tekintetében, de ott is vannak korlátok, amikor a különvagyonból le kell csípni a közös érdekében.
2022. jan. 14. 11:55
 66/69 anonim ***** válasza:
86%
64, engem is megnyugtatnál, ha ideírnád, hogy csak viccelni akartál vagy valami. Kb. olyan okosság, mint, hogy a kérdező minden nap fusson el az anyósnak megmutatni 200,-Ft-ot, hogy nem csokiztam ám el, nekiadtam az uramnak.
2022. jan. 14. 12:53
 67/69 anonim ***** válasza:
68%

En ertem, hogy ti mire utaltok, egy válá esetén, vagyonmegosztásnál a törvény elött ennek nyilván van szerepe. Ebben igazatok van.

Viszont a kérdezö meg nem hajlandó elfogadni az anyós pénzét, így nyilván nem lesz ház. Egy válásnál igen, szarul fog járni, ez már az ö dolga…

2022. jan. 14. 14:45
 68/69 anonim ***** válasza:
100%
Gondolkodtam hogy irjak e mert biztosan lesz jopar aki majd leszol engem de talan a kerdezonek hasznara valik. En nem Europaban elek hanem egy olyan orszagban ahol akkor is mindennek a fele a felesege 9vagy a ferjee) ha soha nem dolgozott egy percet sem a hazassaguk alatt. nalunk eppen igy van, a ferjem dolgozott en az utobbi 32 evben nem. boven eleg volt a ferjemfizetese a megelhetesunkre. en szerettem itthon lenni sok egeszsegi problemam is volt (39 eves koromban rakos voltam aztan mas bajok is jottek) ugy dontottunk en maradok itthon es o dolgozik. szoval itt a torveny is ilyen, ezt azert mondom hogy az a lenyeges hogy ti ketten szeretitek egymast es MEGEGYEZTEK A KERDESBEN. ha a ferjed azt akarja legyenkozos akkor ez teljesen jol van ne aggodj ezen.majd ha olyan jovedelmed lesz akkor teszel bele ha meg nem akkor orulj hogy a parod igy gondolkozik, es az anyos szivesen ad penzt nekted, ill a fianak de azt o is tudja hogy minden amit a hazassagkotes utan szereztek kozos, tehat neked is adja. Mas: itt ahol elek nemcsak igy kozos a vagyon hanem pl. en ugyanugy kapok es ugyanannyi osszegu nyugdijat mint a ferjem aki tobb mint 20 evet dolgozott itt, mert ez mindenkinek alanyi jogon jar. a ferjemnek meg vankulon maganpenztari nyugdija o annyival kap tobbet. itt egy bizonyos vagyon utan csokken a nyugdij osszege es ha eleri a torveny altal meghatarozott osszeget akkor mar az illeto nem kap semmit. A meghatarozott ertekbe nem szamit bele a csalad lakasa vagy haza amiben el, szemelyenkent egy gepkocsi es egy bizonyos osszeg kp ben a bankban. ha ezenfelul meg vannak mas vagyon targyak nagyerteku ekszerek festmenyek stb azok mar ahhoz jarulnak hozza hogy ertekuk miatt csokken az alapnyugdij. ezeket azert mondtam hogy van orszag ahol a torveny is ilyen akkor te miert aggodsz hogy nem adsz bele eleget ha a ferjednek is teljesn megfelel igy. engem sose zavart hogy a parom eltart es ot se hogy en nem dolgozok. nem az a lenyeg hogy osszegszeruen mennyi penzt hoz es ki hozza azt a csaladba. Orulj neki hogy anyos ad es probalj jo viszonyban lenni vele. mellesleg itt nyugaton is hitelre veszik az emberek a hazat lakast, altalaban kiveve akik berelt lakasban elnek. Remelem ti is megeritek mint mi hogy 45 eve jo hazassagban egyetertesben elunk. Persze ne hidd mindenhol van am kanalcsorges anelkul nincs egy parkapcsolat se. kivanok nektek minden jot, mes hamar egy szep kenyelmes otthont amiben anyos segitsegevel vagy anelkul legyetek nagyon boldogok!
2022. febr. 24. 07:40
 69/69 anonim ***** válasza:
100%
utolso vagyok megegyszer: attol fuggetlenul hogy en tobb mint 30 eve nem dolgozom mindenunk kozos, a bankszamlaink a haz kozos neven van kizarolag a kocsik vannak szemelyre szoloan egy neven mindenkinek ennek az az oka hogy igy kedvezobb a biztositas ara ra havonta. de kulonben minden kozos.
2022. febr. 24. 07:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!