Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Titeket is lenéznek amiatt...

Titeket is lenéznek amiatt mert nincs annyi pénzetek?

Figyelt kérdés

Idén ha miden jól megy elkezdünk építkezni. A férjem vett egy telket (saját pénzből és szülői segítséggel). Én eddig semmit nem tudtam beladni a közös életünkbe és nem is fogok tudni... Az Anyós rendszeresen szóvá teszi ha szóba kerül, hogy neki van pénze, majd ő belead az építkezésbe meg van neki lakástakaréka blablabla. Tényleg nagyon kedves, hogy segít a fiának, viszont az én részemről senki nem tud segíteni, nekem meg nincs annyi félretett pénzem. Nyilván fogok beleadni a dolgokba, de töredékét annak amit a férjem kap.

Az Anyós állandóan felhozza ezt a témát,és érezteti velem az ő felsőbbrendűségét, hogy ő gazdag.

Én már sokszor kiemeltem, hogy amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem, nekem ez tök kellemetlen de a férjem egy tünemény, csak az anyja genyózik velem/méreget állandóan emiatt.

Valami jó tanács? :( Hitelen is gondolkoztam már...

2022. jan. 11. 13:13
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 anonim ***** válasza:
95%

Hogy az anyósod mit gondol rólad, azt nem tudod befolyásolni, legfeljebb a férjed intézheti vele, hogy ennek ne adjon hangot feléd.

Amennyiben tényleg házasok vagytok és nem csak te nevezed férjednek a pasidat, akkor válás esetén a házasságkötés előtt megvásárolt telek 100%-ban a férjedé, viszont utána a rajta épített ház már közös, még abban az esetben is, ha te egy fillért nem adsz bele, vagy nem is dolgozol.

És a hitelről:

Ne haragudj, de házasság esetén olyan nincs, hogy TE egyedül hitelt veszel fel, mert a házasok egyetemleges adóstársak, pont az előzményben előzetesen leírtak miatt.

Így aztán nem marad más, mint amivel kezdtem a hozzászólásomat, a párodnak kell leállítania az anyját!

2022. jan. 11. 13:50
 22/69 anonim ***** válasza:
94%
Én sem értem most, akkor nem a fèrjed? Nem egyedül kellene hitelt felvenni. Egyébként nekem 10 millió hitelem van, 8 èvre. Tehát ez a te fizetèseden múlik mennyit, és mennyi időre...
2022. jan. 11. 13:54
 23/69 anonim ***** válasza:
100%

Átgondoltad ezt a hitelesdit? A te hiteled a férjedé is, mert már akkor vennéd fel, amikor összeházasodtatok. Nehogy! Ha valamilyen okból nem tudnád fizetni (betegség, munkanélküliség, stb.), akkor neki kellene. Ez mennyivel jobb, mint a jelenlegi helyzet?

Ez van, ha szeretitek egymást, és minden klappol köztetek, akkor ezt kell elfogadni.

Egy tanács utólag neked és az utókornak: Akkor vágok bele építkezésbe, ha nekem is van pénzem, akkor nem érhet ilyen "mert az anyós.." helyzet.

Mindegy, tudnék mesélni, de te egyedül hitelt NEHOGY!

2022. jan. 11. 13:59
 24/69 anonim ***** válasza:
100%
21# Véleményem szerint az anyós ajándékpénze különvagyon. Az értékén vásárolt dolog a helyébe lép, tehát a felépített ház anyós ajándékpénzének erejéig is a férj különvagyona marad. Az azon felüli rész viszont igen, közös, 50-50%.
2022. jan. 11. 14:03
 25/69 A kérdező kommentje:

Anyós csak úgy odaadná a gyűjtött pénzét a fiának, abból lenne az építkezés.

Én azt értem hogy papíron minden közös, de a valóságban nem ez van.

2022. jan. 11. 14:06
 26/69 anonim ***** válasza:
95%
Ja, és a hitelben igaza van itt mindenkinek, az a közös vagyon terhére mehet csak. Vagy nem a férjed, de akkor irreális minden problémád, egy informális kapcsolatban ne számíts sokmindenre. Talán akkor jársz jól, ha gyereket szülsz, akit nálad helyeznek el és a lakhatását nem tudod máshogy megoldani, mert akkor lesz lakáshasználati jogod. Ha nem lehet fizikailag megosztani az ingatlant. De erről nincs szó, ezek túl messze mutató gondolatok.
2022. jan. 11. 14:06
 27/69 anonim ***** válasza:
100%
25# akkor nem jól érted, mert nem közös minden! A csak úgy odaadja az az ajándékozás közeli hozzátartozók között. Annak bizony a te esetedben nagyon nagy súlya is lehet.
2022. jan. 11. 14:08
 28/69 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hasznos hozzászólást!

Asszem ezt valahgy szépen kultúráltan közölni fogom, hogy inkább várjunk még amíg én is valahogy pénzhez jutok.

Evvel egy jó nagy háborút fogok indítani családon belül, ha visszautasítom a pénzét.

2022. jan. 11. 14:08
 29/69 anonim ***** válasza:
100%
Te nem utasíthatod vissza, ugyanis nem neked adja.
2022. jan. 11. 14:09
 30/69 A kérdező kommentje:

Köszönöm, köszönöm!

Egyszerűségem ellenére nagyon kedvesek vagytok!

Most sok infót kaptam, igyekszem ma megbeszélni velük... :)

2022. jan. 11. 14:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!