Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Titeket is lenéznek amiatt...

Titeket is lenéznek amiatt mert nincs annyi pénzetek?

Figyelt kérdés

Idén ha miden jól megy elkezdünk építkezni. A férjem vett egy telket (saját pénzből és szülői segítséggel). Én eddig semmit nem tudtam beladni a közös életünkbe és nem is fogok tudni... Az Anyós rendszeresen szóvá teszi ha szóba kerül, hogy neki van pénze, majd ő belead az építkezésbe meg van neki lakástakaréka blablabla. Tényleg nagyon kedves, hogy segít a fiának, viszont az én részemről senki nem tud segíteni, nekem meg nincs annyi félretett pénzem. Nyilván fogok beleadni a dolgokba, de töredékét annak amit a férjem kap.

Az Anyós állandóan felhozza ezt a témát,és érezteti velem az ő felsőbbrendűségét, hogy ő gazdag.

Én már sokszor kiemeltem, hogy amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem, nekem ez tök kellemetlen de a férjem egy tünemény, csak az anyja genyózik velem/méreget állandóan emiatt.

Valami jó tanács? :( Hitelen is gondolkoztam már...

2022. jan. 11. 13:13
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
96%

sajnos nem sokat tudsz tenni. Ha nagy az anyagi kulonbseg, akkor mindig is ez lesz

az en anyam se allhatja a paromat, pedig ezerszer elmondtam mar neki, hogy semmi koze a penzugyeinkhez.

2022. jan. 11. 13:35
 12/69 anonim ***** válasza:
48%

"amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem"

Házasság kötés után szerzett vagyon közös vagyonnak számít. Ergo a fele a tiéd lesz még úgyis hogy nem tettél hozzá semmit.

"Kedvező hitet még nem találtam"

Ja, ezeket a fránya hiteleket mind vissza kell fizetni.

2022. jan. 11. 13:37
 13/69 anonim ***** válasza:
27%
Nem, 10, általában a kutyát nem érdekli, hogy nincs pénzük. Ők érzik rosszul magukat, de sokkal könnyebb azt mondani, más bántja őket emiatt.
2022. jan. 11. 13:39
 14/69 anonim ***** válasza:
96%

Én mondjuk nem fogadnám el. Írom ezt úgy, hogy hasonló helyzetben vagyunk, apósomék mondták hogy adnak pénzt ha építkezni akarunk. Nem fogadtam el, nekem nincs szükségem arra hogy életem végéig fel legyen hánytorgatva hogy más "rakja alám" a házat. Inkább türelmes leszek és gyűjtögetek én magam.

(Engem amúgy nem néznek le amiért nincs sok pénzem - engem azért néznek le, mert irodából dolgozok, és ami a legrosszabb, néha még otthonról is. :D )

2022. jan. 11. 13:40
 15/69 anonim ***** válasza:
77%

Naaaa, ne vedd magadra, Kérdező, nem offenzív jelleggel írtam azt a kommentet Rád nézve.

Arra akartam rávilágítani, hogy a felszínesség dimenziójában mozgó és élő emberek szemében gyakran nincsen balansz. Az egyik pillanatban egy proletár, félhajléktalan senkiként tekintenek Rád, ha nem vered ki a hisztit azon, hogy minimum 2x nyaralsz évente, a másik pillanatban pedig 200 forintért is turkálnak a zsebedben, hogy "mire vered magad te burzsuj". Ez nem Rád nézve szégyen egyáltalán. Nincs is miért.

Örülj neki, hogy van, aki szeretettel vár haza téged. A sárkány anyósod el tudja ezt mondani magáról?

2022. jan. 11. 13:41
 16/69 anonim ***** válasza:
93%
12, kivéve, ha házasság előtt meglévő vagyonból (meglevő pénz), vagy házasság alatt örökléssel vagy ajándékozással szerezte.
2022. jan. 11. 13:42
 17/69 anonim ***** válasza:
92%

A férjedet nem zavarja, hogy téged aláz az anyja? Ha tényleg olyan tünemény, leállíthatná.

Amúgy nem anyós gazdag, hanem anyós és após együtt. Amiben gondolom, sokkal inkább az após fizetése van benne, nem az anyósé.

2022. jan. 11. 13:46
 18/69 A kérdező kommentje:

12-es

Te milyen bölcs vagy.

Ha tudsz olyan hitelt,amivel kb 10 milliót fel lehet venni és nem egész életemben kell visszafizetni, úgy hogy mellette létezni is tudjak akkor kérlek írj privátban.

2022. jan. 11. 13:48
 19/69 anonim ***** válasza:
82%

"Ha tudsz olyan hitelt,amivel kb 10 milliót fel lehet venni és nem egész életemben kell visszafizetni, úgy hogy mellette létezni is tudjak akkor kérlek írj privátban."

Majdnem bármelyik hitel ilyen.

Az, hogy mennyi idő visszafizetni, értelemszerűen a fizetésedtől függ. Ha az alacsony, az nem a bank hibája. (Kivéve talán, ha banki alkalmazottként keresel olyan kereset. :D )

2022. jan. 11. 13:49
 20/69 A kérdező kommentje:
Idén váltak el s szülők, apósnak egy évig titkos viszonya volt egy másik nővel. Ezért is nehéz.....
2022. jan. 11. 13:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!