Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Titeket is lenéznek amiatt...

Titeket is lenéznek amiatt mert nincs annyi pénzetek?

Figyelt kérdés

Idén ha miden jól megy elkezdünk építkezni. A férjem vett egy telket (saját pénzből és szülői segítséggel). Én eddig semmit nem tudtam beladni a közös életünkbe és nem is fogok tudni... Az Anyós rendszeresen szóvá teszi ha szóba kerül, hogy neki van pénze, majd ő belead az építkezésbe meg van neki lakástakaréka blablabla. Tényleg nagyon kedves, hogy segít a fiának, viszont az én részemről senki nem tud segíteni, nekem meg nincs annyi félretett pénzem. Nyilván fogok beleadni a dolgokba, de töredékét annak amit a férjem kap.

Az Anyós állandóan felhozza ezt a témát,és érezteti velem az ő felsőbbrendűségét, hogy ő gazdag.

Én már sokszor kiemeltem, hogy amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem, nekem ez tök kellemetlen de a férjem egy tünemény, csak az anyja genyózik velem/méreget állandóan emiatt.

Valami jó tanács? :( Hitelen is gondolkoztam már...

2022. jan. 11. 13:13
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
75%
Én a helyedben, ha nem tudsz tényleg egy fillérrel sem beszállni, akkor hagynám, hogy a férjem különvagyona legyen, írnánk szerződést. Én anyaként, nem a beszológatással, de azzal egyetértek, hogy amiért én és a gyerekem megdolgozott, annak a felét egy válással ne vihesd el, arra hivatkozva, hogy rosszul érzed magad, hogy papiron nincs benne tulajdonrészed. Lehet anyós rosszul kommunikálva, de ezt akarja jelezni. Te nem akarsz egy életen át fizetni, de anyós életen át megkeresett pénzét elfogadnád.
2022. jan. 11. 14:41
 42/69 anonim ***** válasza:
25%

Te nem vagy százas (és a modorod alapján még jó nagy paraszt is vagy!)

Mi az, hogy a férj ne verje hitelbe magát?

Miért, van pénze?

Nincs!

Szerinted az a normális, hogy fogadja el az anyja pénzét, azaz a Kérdező szempontjából nézve totál kiszolgáltatott helyzet. Ez azt jelenti, hogy 5-25 év után simán mehet a Kérdező az utcára, ha megromlik a házasság, mert addig a máséban lakott. És ezt lehetőleg hetente az anyós az képébe kenni, hiszen erről szól a kérdés is.

Viszont ha azt az utat választják, amit én írtam, akkor válás esetén úgy kerül ki a buliból, hogy jár neki annyi a házból, amennyiből hitel hozzáadásával tud magának otthont venni.

....akkor most melyikünk is a "nem százas"?

2022. jan. 11. 14:58
 43/69 anonim ***** válasza:
66%

41# "amiért én és a gyerekem megdolgozott, annak a felét egy válással ne vihesd el"

Pontosan ez a jogalkotó szándéka a házassági vagyonközösség esetében a közeli hozzátartozóktól kapott ajándék különvagyonba tételével.

De.

Ott van ennek a másik oldala. Egy ember van a feleség helyében, nem egy üres pénzeszsák. Ha válás lesz esetleg akkor 10-20-30 év múlva egy szatyor ruhával mehet a fél amerre lát, hát az sem jó. Jogos a kérdezőtől, hogy nem csak a rózsaszín ködöt és a kész házat látja. Ahhoz nagy önuralom kell mindkettőjük részéről, hogy közösen, mintha nem lenne semmi úgy kaparjanak, hogy legyen valami közös vagyon is. Persze lehet, de gyarló emberek vagyunk, 100-ból egy ilyen erős jellem. De lehet irracionális lenne valahol, hogy van szép ház és nem élnek, hanem a pénzt hajtják.

2022. jan. 11. 14:59
 44/69 anonim ***** válasza:
35%

42, van lehetőségük hitelmentesen lakáshoz jutni? igen, van, a szülők támogatásával.

Mivel nem kell fizetni a törlesztést, lehet rakosgatni a házasság alatt a pénzt, nem pucér seggel fog elmenni a kérdező, ha mennie kell. Ha hitelt fizetne, mi lenne a garancia arra, hogy a vagyon megosztása után lenne lehetősége abból bármit venni? Semmi.

Ez nem erős jellem, hogy butaság, ordas nagy butaság.

2022. jan. 11. 15:04
 45/69 anonim ***** válasza:
36%

39# "Szóval aki a szüleitől támogatást kap az töketlen." Látod, direkt odaírtam, hogy természetesen nem, te mégis kiragadod a mondatot ezzel kiforgatod amit írtam.

Ha a támogatás elfogadásával olyan helyzet áll elő amivel a házasfél nem ért egyet akkor azt minimum át kellene beszélni és megoldást találni. Mert a házasság két ember érzelmi és gazdasági közössége, szövetsége, kettőé és nem háromé.

Pécsi Ildikó fia volt ilyesmi szituban, náluk szépen látszik mit jelent az egyik fél klasszisokkal nagyobb különvagyona, illetve mit jelent egy ilyen helyzetben "szerelmesen, vakon" belemenni. A csávónak megaludt a tej a szájában, semmit nem csinált a gyereken kívül. Amit a felesége összekapart, az meg közös vagyon volt, fele illette a fiút. Persze a fiúnak kényelmes volt végig, azt nem lehet elvitatni.

2022. jan. 11. 15:11
 46/69 anonim ***** válasza:
67%

43.

Ezért írtam, hogy ne sápítozzon akkor azon, hogy a hitelt fizetni kell, anyós sem elutazgatta a pénzt, hanem a fia boldogulására gyüjtögette. Ha hitelt sem szeretne fel venni és pénze sincs, akkor akkora hányadban legyen tulajdonos, ami az ajándékpénzen felüli összeg fele, ergo, amit ténylegesen a házasság alatt szerzett közös vagyon. Most akkor a férje ne építkezzen, mert a kérdező rosszul érzi magát amiatt, hogy az ingatlan fele nem az ő nevére kerül? Sőt, nekem ez már érzelmi zsarolásra hajaz, hogy jaj állítsuk le az építkezést, amíg nincs pénze, miért, mikor lesz?

2022. jan. 11. 15:13
 47/69 A kérdező kommentje:

Nem. Pont ez az,hogy nem akarom hogy az ingatlan fele az enyém legyen,holott nem adtam bele.

A férjem evvel nem ért egyet. Ő szerinte ez közös. Szerintem nem.

Én nem tudom a telekre azt mondani hogy a mi telkunk, mert nekem semmi részem nincs benne. Olyan meg sosem leszek aki boldogan ekeskedik más által megteremtett otthonban. Mert ismerek ilyet...és gaznak tartom az ilyen nőket, akik semmit nem csinálnak csak a férjük pénzével dicsekedhet.

Ez nem érzelmi zsarolás. Csak rohadt szar,hogy eddig nem volt szerencsém anyagiak téren.

2022. jan. 11. 15:24
 48/69 anonim ***** válasza:
88%
Ha a feleség már feleség akkor a házasság alatt általa felvett hitel is közös hitel lesz ám.
2022. jan. 11. 15:27
 49/69 anonim ***** válasza:
100%

"akkor akkora hányadban legyen tulajdonos, ami az ajándékpénzen felüli összeg fele, ergo, amit ténylegesen a házasság alatt szerzett közös vagyon."

Ezt írtam fentebb, hogy ez így lesz, hiszen ez a törvény, nem most itt találtam fel.

Lehet, hogy ne építkezzen a férje, akár még az is lehet. De építkezhet is, ezt eldönti. Viszont ez egy nagy horderejű, nehéz kérdés, adott esetben válóok is lehet. Nem érzelmi zsarolás, egyszerűen a jelentős anyagi kérdésekben nem értenek egyet, illetve nem tudnak kompromisszumra jutni. Most jött elő az életükben egy szituáció, ütköznek az álláspontok, az érdekek is valahol.

Ebben a kérdésben örömteli megoldás nincs, kompromisszum talán, de inkább megalkuvás. Ha folyik az építkezés, ha leáll, ebbe sok öröm már nem lesz. De kérdező, hajrá, hátha mégis össze tudjátok fésülni mindhármótok érdekeit! Az anyóst is meg lehet érteni, kérdező, ha neked lenne nagyfiad és pénzed, te is odaadnád neki, és te is csak neki.

2022. jan. 11. 15:29
 50/69 anonim ***** válasza:
61%
Simán ignorálni kell az ilyeneket.
2022. jan. 11. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!