Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Titeket is lenéznek amiatt...

Titeket is lenéznek amiatt mert nincs annyi pénzetek?

Figyelt kérdés

Idén ha miden jól megy elkezdünk építkezni. A férjem vett egy telket (saját pénzből és szülői segítséggel). Én eddig semmit nem tudtam beladni a közös életünkbe és nem is fogok tudni... Az Anyós rendszeresen szóvá teszi ha szóba kerül, hogy neki van pénze, majd ő belead az építkezésbe meg van neki lakástakaréka blablabla. Tényleg nagyon kedves, hogy segít a fiának, viszont az én részemről senki nem tud segíteni, nekem meg nincs annyi félretett pénzem. Nyilván fogok beleadni a dolgokba, de töredékét annak amit a férjem kap.

Az Anyós állandóan felhozza ezt a témát,és érezteti velem az ő felsőbbrendűségét, hogy ő gazdag.

Én már sokszor kiemeltem, hogy amíg nem adok bele 1 ft-ot sem addig nincs benne részem, nekem ez tök kellemetlen de a férjem egy tünemény, csak az anyja genyózik velem/méreget állandóan emiatt.

Valami jó tanács? :( Hitelen is gondolkoztam már...

2022. jan. 11. 13:13
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező!

Én írtam a 38 és 42-es válaszokat, tehát mindent lehet rám mondani, csak azt nem, hogy pályáznék mások javaira.

Viszont ennyire érzékenyen és fillérre nem lehet egy házasságban a pénzt kezelni, mert jön mindenféle helyzet, amikor ezek felülíródnak.

Jönnek a gyerekek, te nem jársz dolgozni, jöhet a férjednek egy betegség, amikor jószerivel te tartod el. Szűnnek meg munkahelyek, leég a ház, ... mind-mind olyan életesemény, amikor számolgatás nélkül, vállat vállnak vetve egyformán kell szembenézni a nehézségekkel és azokat megoldani.

Leírtam, hogy én a helyedben mit tennék egy ILYEN anyagiakat felhánytorgató anyós mellett, gondold át!...mert azt ugye te sem gondolod komolyan, hogy mire NEKED összejön 30 év múlva, akkor kezdjetek bármibe is!

2022. jan. 11. 15:41
 52/69 anonim ***** válasza:
96%
47# érthető teljesen amit írsz. Az a ház a tiéd nem lesz, max. adnak hozzá kulcsot a férjed és az anyukája. Szeretnél kivenni egy falat? Megfordulna a fejedben, hogy menjetek másik városba? Még gondolat szintjén is vicces lenne, nem, hogy előállnál az ötleteddel. Míg, ha sajátod is lenne akkor egyenrangúan állhatnál a saját otthonodhoz. Ez pedig nagyon megtörhet lelkileg. Írod nagyon kedves veled a férjed, de annyira azért nem, hogy az anyja verbálisan ne törölje fel veled a padlót. Ez is mond valamit. Nem véletlenül szólalt meg a fejedben a vészcsengő. Szerintem ízlelgesd magadba a dolgot, aludj rá párat, hogy a férjed és a te álláspontodat összefésülve mi az a megoldás amit el tudnál fogadni. Áttérhettek a közszerzeményi rendszerre vagy a vagyonelkülönítési rendszerre is, talán ez lenne a legjobb lépés nálatok, akkor megnyugodna a lelked. Feltétlenül felkeresnék egy családjogi ügyekre szakosodott ügyvédet aki ellenjegyzi a szerződést miután összeraktátok a megállapodást, ez úgyis kell az érvényességhez. Először beszélj te eggyel egyedül, te vagy akire nézve méltánytalan helyzet alakulhat ki ha maradtok a házassági vagyonközösség rendszerében. Az általa elmondottakat tudod "ízlelgetni".
2022. jan. 11. 15:50
 53/69 anonim ***** válasza:
20%

51# "Viszont ennyire érzékenyen és fillérre nem lehet egy házasságban a pénzt kezelni"

tízmilliókról beszélünk. Új ház és alatta a telek. Ez esetleg Lölőnek filléres pénzkezelés:)

A gyerek háztartás ugyanolyan értékű mint a kenyérkereső jövedelem, amellett a házastársakat egymás irányában tartási kötelezettség terheli az életközösség alatt. De ezek hogy jönnek ide, a különvagyon kérdéséhez?

2022. jan. 11. 15:56
 54/69 anonim ***** válasza:
35%

Fura ez nekem.

Hogyan akartok építkezni, amikor még egy szaros 10 milliós hitelt sem tudsz/akarsz felvenni mert túl sok. Egy építkezés ettől sokkal nagyobb volumen.

Na meg az ilyesféle kisebbségi komplexussal sajnos sok mindent nem lehet kezdeni. Vagy megváltozol és több pénzt keresel. Vagy keresel magad mellé egy hasonló csórót akivel boldogan tengtek a létminimumon.

2022. jan. 11. 17:34
 55/69 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon bölcs válasz. Akkor elvalunk és keresek egy csórót akivel csoveskedhetek.

Egyéb hasznos tipp?

2022. jan. 11. 17:50
 56/69 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többieknek az eddigi tanácsokat, infókat!

Sokat segítettetek

2022. jan. 11. 17:52
 57/69 anonim ***** válasza:
97%
Nem lehet szerződést kötni az anyóssal és hitel helyett neki visszafizetni részletekben?
2022. jan. 11. 18:15
 58/69 anonim ***** válasza:
94%
Kérdező, teljesen egyszerű, legyen lepapirozva, amit anyós beletett pénzt, azonkívűl nem kell vele foglalkozni. Mond meg anyósnak, hogy így egy esetleges válásnál, nem viszed az ő pénzét. Amúgy hidd el, nyoma van, hogy miből épül a ház, úgyhogy, ha arra kerülne a sor, rögtön bizonyítva lenne, úgyhogy ne foglalkozz ezzel. Inkább próbálj meg felépíteni egy saját egzisztenciát is a férjeddel közösen, vegyetek egy lakást akár hitelre, amit kiadtok stb., hogy 20 év után tényleg ne úgy járj, hogy mehetsz egy börönddel albérletbe.
2022. jan. 11. 18:18
 59/69 anonim ***** válasza:
96%
Elõbb_utóbb bajod is lehet belõle.Hiába "tüneményes a férjed"a bogarat a fülébe fogják tenni,amig meg nem utálod a helyzetedet.Tapasztalat!
2022. jan. 12. 12:42
 60/69 anonim ***** válasza:
96%
ajánld fel, hogy házassági szerződést kötsz a férjeddel. igy biztos lehet arról, hogy nem vagy aranyásó, nem a férjed pénzére hajtasz.
2022. jan. 13. 08:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!