Após és párom és sógorom is iszik már előre utálom hogy erről szól majd az ünnepek, mit tegyek?
A felállás úgy néz ki hogy (Kérdezőn kívül) mindenki iszik karácsonyi összejövetelkor és ő ezt az ünnep tönkretételeként éli meg. Mivel csak ő nem iszik, ezért eléggé ellenérzéseket váltana ki ha ezt szóvá tenné.
Nehéz helyzet az biztos.
Nem alkesz, csak ilyenkor ünnepekkor elszabadul a dolog. - aha, tök jó lehet a gyereknek azt nézni, hogy apuka nettó részeg "csak időnként".
Ostoba vagy, és az a szomorú, hoy nem is látod, miért :(
Nem matarészeg nem hánynak meg iylesmi csak elszabadul. Lehet én gondolom ezt túl mert én nem szeretem az italt.
Csak az benne a patthelyzet, hogy nekik sem sok iylen alkalom van h így összejönnek és isznak de karácsony nekem is csak egyszer van egy éven.
Nem tudom, mi a megoldás... dehogynem, csak gyáva vagy. Ennyi.
Félsz odacsapni az asztalra, helyette benyeled ezt az egészet, holott a hátad közepére nem kívánod.
Kérdező: lehet esetleg hogy olyan családból jössz, ahol esetleg egyik szülő beivott és bántalmazóvá vált?
Téged miért zavar ez ennyire, mert zárkózott vagy, esetleg a hangoskodás zavar vagy az amit fentebb írtam?
Figyu! Én is és a férjem is alkesz családból jöttünk. Nem ünnepekkor, hanem napi szinten ment a részegség. Plusz a nélkülözés, szegénység, félelem, szégyen.
Nálam jobban biztos nem gyűlölöd az ilyen helyzeteket és teljes mértékben megértelek.
Én is absztinens voltam évtizedekig.
De már megiszok pár korty bort, ha az adott ételhez illik.
Olaszban egy Aperol Spritzt, Spanyolban egy Sangriát.
A férjem is tudja a mértéket, soha nem láttam részegen.
Mi lenne, ha te is belenyalnál egy finom kis csajosabb likőrbe és lazulnál egy kicsit?
Félre ne érts, de lehet lazábban vennéd és könnyebben szabnád meg az alant javasolt határt.
Valamint limitálnátok a felszolgált alkoholt? A férjeddel ezt megtárgyalva?
56 A családdal összeveszni jobb megoldás ? Van akinek biztosan…..
57 Nem volt bántalmazó vagy ittas egyik szülőm se , tőlem valahogy távol áll ez.
58 lehet én veszem túl szigorúan, nemtudom….
Én komolyan nem értem, miért ajánlgatjátok a kérdezőnek, hogy piáljon ő is. Ez olyan, mintha zavarná, hogy a lakásában mindenki cigizik, és erre az lenne a válasz, hogy akkor gyújts rá te is. Egyáltalán miért kell ahhoz beb.szni, hogy karácsonykor legyen egy jó beszélgetés? Ez annyira primitív. Szerintem egyszerűen tudni kéne mértéket tartani és kész. Kérdező nem lesz előrébb azzal, hogy megiszik egy kupica likőrt, ha közben a férfiak egymast túlüvöltve osztják az észt megakadó nyelvvel a semmiről.
Na mindegy. Hát kérdező, szerintem te ezen nem fogsz tudni változtatni, ha nem beszélsz velük őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!