Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jönnek az ünnepek. Lehet...

Jönnek az ünnepek. Lehet együtt ünnepelni olyan emberekkel akik szívből utálják egymást? Nálatok van ilyen?

Figyelt kérdés
anyám nagyon nehéz ember.teli rosszindulattal,utálattal irigységgel és még sorolhatnám.Kerüli már mindenki,az unokái,a rokonok.én vagyok az egyetlen aki beszél vele.de velem is borzasztóan utálatos,a párommal nagyon boldogan élünk már 10 éve.rengeteget elnézett anyámnak de mára már ő is megtartja a két lépés távolságot.egy házban élünk,és anyám bujkál előle nehogy köszönni keljen neki.eddig együtt töltöttük az ünnepeket,de most már nincs hozzá kedvem hogy egy asztalhoz üljek anyámmal.a saját családommal,a párommal és a gyerekemmel akarom tölteni az ünnepet,meg anyosommal aki egy nagyon jó ember.szar ember vagyok mi?
2015. dec. 11. 06:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem vagy szar ember. Szíved joga a családoddal ünnepelni. Bár, ha egy házban laktok, nehéz kivitelezni. Én biztos elbeszélgetnék vele, tükröt állítanák elé. lehet, hogy változna.
2015. dec. 11. 06:54
 2/7 anonim ***** válasza:
Átmentek anyósodhoz...
2015. dec. 11. 06:59
 3/7 A kérdező kommentje:
külön részben lakunk fent,teljesen külön.mindent próbáltam már.rengeteget beszéltem vele,meg a párom is,eredmény semmi.ő nem változik,ő jó,ő mindenben a szenvedő,ő bánt mindenkit utána meg nem érti hogy miért távolságtartó vele.a saját unkáit is bátsa,akik ma már nem járnak hozzá és ő van megsértődve hogy ugyan miért.igen idén nem akarnék képmutató lenni,hogy milyen jó család is vagyunk szeretjük egymást mert udom hnem igy van.Anyóssal szoktunk amúgy is szenteste lenni,mert ő egyedül él.és én nem akartam h egyedül ünnepeljen.és ennek ellenére mégis szarul érzem magam.
2015. dec. 11. 07:06
 4/7 anonim ***** válasza:
Ti gyakorlatilag a szüleid házában laktok? Ha anyósod ennyire jó ember, miért nem költöztök át hozzá? Akkor nem csak ünnepekkor, hanem egész évben elkerülhetitek a képmutatást, anyádnak se kell "bujkálni" a férjed elől a saját házában. Mindenki jól jár...
2015. dec. 11. 08:45
 5/7 A kérdező kommentje:
nem az lakás a mienk.és ahol anyám lakik annak a fele is az enyém.24- évvel ezelött építettük igy a házat.akkor úgy láttuk jó lesz igy együtt.apám szerette volna nagyon.de már akkor is volt gond rendesen.mennék én innen,de nagyon sok pénzt költöttünk a lakásra.nem szívesen hagynám itt.és igen,szívesebben laknék anyossal mint vele.
2015. dec. 11. 08:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Ez egy nagyon nehéz kérdés, sok-sok évig ünnepeltem együtt a karácsonyt, egy olyan emberrel, akit gyűlöltem és viszont. Nem volt jó, de valahogy karácsonykor a többi szerető rokon mellett eltudtam felejteni, hogy ő is az asztalnál van. (egyébként apukámról van szó) Ugyanakkor, ha most belegondolok, hiába a harag stb, amit éreztem, nem tudta volna a lelkem elviselni a tudatot, hogy egyedül töltse a karácsonyt. Tehát én inkább vállalnám az álszent jó pofizást, mint a nyomasztó lelkiismeretfurdalást. 26/N
2015. dec. 11. 09:34
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.anyám se lenne egyedül mert a testvérem ott lakik vele.nem szoktak szentestét tartani,csak sima ebéd azt kész.és igen nehéz kérdés sajnos.de úgyérzem nagyobb feszültséget okoz ha a közelembe mert ilyenkor nyugtatóval vagyok egész nap,mint az hogy nem vagyunk együtt.és pár órára elfelejthetem sok képmutatást,szemétséget,hazugságot,ha látom kicsim önfeledt örömét.
2015. dec. 12. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!