Mi jobb? Ritkán együtt lenni igazán értékes emberekkel, vagy gyakran, olyanokkal, akik nem igazán érdekelnek?
Az utóbbi egy évben naygon sok ismerősről leváltam, sok emberrel megszakítottam a barátságot. Elegem lett abból, hogy olyanokkal legyek körülvéve, akiket nem is szerete igazából. Egyik hazudozó, pletykálkodó, sz.arkavaró, másik meg alkoholista, nagy a piának és a buliknak élő társaság.
Elegem is lett belőlük, meg időm se volt rájuk, munka, egyetem, párkapcsolat, házasság, háztartás miatt, aztán szépen lemorzsolódtak, olyan siznten, hogy már nem is hívnak sehova, ami, bevallom, kicsit rosszul esik. Persze, nem várom el, hogy hívjanak, de most talán kicsit bánom, sokszor csak itthon ülünk a férjemmel, vagy csak kettesben járunk el, mert nincs kivel. Igaz, hogy mostmár csak értékes emberek vannak körülöttem, de a legjobb barátaim külföldön vagy más városban vannak, ritkán jönnek haza, bár akkor mindig nagyon szép napokat, heteket töltünk együtt.
Szerintek hülyeséget csináltam? Vagy jobb így? Inkább legyünk ritkán barátokkal, de akkor építő jellegű, értékes emberekkel, akiket szeretünk, vagy jobb, ha mindig sok ember van körülöttünk, akikkel semmi értelmeset nem lehet csinálni, de legalább van kivel kijárni?
24/N
Ritkán együtt lenni igazán értékes emberekkel. Nálam ez alap. Gyakran egyedül vagyok így, de ez engem nem zavar. Az zavarna, ha folyton olyan emberek között kéne lennem, akikkel nem érzem jól magam.
21/F
Semmiképpen sem tölteném az időmet értéktelen emberekkel.
Az engem is minősít. Ráadásul az idő drága kincs!
Szervezz programokat, amelyeket a férjed is élvezne!
12:42
Igen, szerintem is úgy lenne a legjobb, de mindkettőnk barátai más városban, vagy külföldön dolgoznak, így nem lehetünk midnig velük, csak évente 2-3szor jönnek haza, 1-2 hétre.
Nem csináltál hülyeséget, csak néhány dolgot kihagytál a számításból. Pl.
1. Az együtt töltött időnek nemcsak az ad értelmet, ha értékes emberrel vagy, mert szerintem értékes emberrel cseszni az időt (mondok példát, számítógépes játékot játszani vagy alkoholizálni valami buliban, úgy, hogy másnap nem emlékszel semmire), ugyanolyan időpocsékolás, mint értéktelennel. Viszont megnézni egy kiállítást, filmet, meghallgatni egy koncertet egy nem annyira értékes emberrel - szerintem értékes időtöltés.
2. Sok értékes ember van a világon, oké, hogy leráztad a sz*rkeverőket, de miért nem kötsz új barátságokat, ha a legjobb barátnőd külföldön van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!