Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Sokszor már kiakadok, hogy...

Sokszor már kiakadok, hogy amint hazamegyek a szülöi házat kell takarítani az ünnepek alatt és senkit nem lehet behívni, mit csináljak?

Figyelt kérdés

A szüleim idős korukra elkapták a kuplerárj-gyűjtögető életmodott, valamikor a születésem előtt még anyám rendet tartott aztán, nagyanyámmal ápolásira került onnantól kezdve csak ívott és minket terrorizált de legalább főzött.

Ha egy kis rendet kellett csinálni, már hisztériázott így én és a báttyám

takarítottunk már 10-13 évesen.

Apám a megtestesült lomgyűjtő ha valami elromlik a faluban arra lecsap és hazahozza, van a sufniban 7 mosógép, 4 bojler és számtalan kacat. Sokszor nyáron főleg rá kell szólni fürüdjön meg mert büdös és számtalanszor kimostam már a pólóit de ha nem szólók rá akkor abban jár. Ha kidobom valami kacatját akkor jön de az még jó lett volna a... szöveggel, még egy elporladt földes slaggal is ezt játsza.

Anyám ágya mellett ha nincs behajtva a ruhái akkor egy asztalon 2m magasan csak az ö ruhái vannak. Valamikor keveri és berak alá kaját és piát, akkor kiakadok és kiosztom.

Tényleg sokszor szégyellem, hogy ők a szüleim és az ünnep csak azzal telik, hogy náluk megyek takarítani és dolgozni amivel nem lenne baj... ha nem ezzel menne el két hét.

Ha meg nem mennék akkor én lennék a hálátlan kutya... de nyáron már biztos nem leszek itthon ennyit, mert már unom, hogy erre kell hazajönni .

2020. dec. 22. 20:45
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Ha jól értem, külön élsz tőlük és mész hozzájuk takarítani.

Én biztos nem mennék. Illetve mennék látogatni, de nem nyúlnék semmihez. Miért is? Mindenki takarítsa a saját otthonát.

Kit érdekel, hogy mekkora mocsokban élnek? Az ő életük. Ha meg olyan lusták, akkor hívjanak takarítónőt. Az más lenne, ha öregek, betegek lennének és már nem tudnák ellátni magukat, de erről gondolom szó sincs.

2020. dec. 22. 21:02
 2/10 anonim válasza:
87%
Nem a Te feladatod.
2020. dec. 22. 21:22
 3/10 anonim ***** válasza:
16%

Talán azzal kellett volna kezdeni: Hány évesek a szüleid? Hány éves vagy Te? Milyen az egészségi állapotuk? Milyen az anyagi helyzetük?

És ezzel sokat segítenél nekünk, esetleges válaszíróknak! Köszi!

2020. dec. 22. 21:24
 4/10 anonim ***** válasza:
34%
Ijeszd meg anyukádat hogy ha a ruhák alatt kaja van akkor egér is lesz, mert hallottad hogy ismerősöknél is tele lettek egérrel. Akkor megijed és rendet tart. Szerintem szuper módszer, ha nem hiszik el vihetsz is egy egeret, utána állandóan takarítani fognak és minimál stílusú lesz a lakás.
2020. dec. 22. 21:26
 5/10 anonim ***** válasza:
87%
4-es most trollkodsz? Gondolod érdekli őket egy egér? Akik már ilyen mélyre süllyedtek, azoknak akár a szoba közepére is szarhatsz, akkor se fognak rendet rakni. Mentálisan sérült emberekről beszélünk.
2020. dec. 22. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:
45%
Hát lehet. Mindenesetre mamáméknál nagy rend lett, mikor egér volt, és azóta is tart, igaz ő fél is tőlük.
2020. dec. 22. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:
81%
Nem csak egér, patkány is megjelenik ilyen helyen. Biztos vagyok benne, hogy van kaja maradék itt - ott, morzsa, stb.
2020. dec. 22. 22:18
 8/10 anonim ***** válasza:
69%
Uh, sajnos sok idősebbnel jelentkező problémáról van szó. Ha te unod, akkor ne menj, vagy maradj náluk kevesebbet és csak a legfontosabb dolgokat csinald meg. Ha megtehetitek tesóddal és van esetleg olyan szomszéd,ismerős vagy állás kereső, aki olcsón heti 1x2x felmegy 1 órát pakolászni, jó megoldás lehet amennyiben persze a szüleid is elfogadnák.
2020. dec. 22. 22:29
 9/10 anonim ***** válasza:
58%

sajnos szerintem az emberek nem változnak.

lehet rövid távon rákényszeríteni valamire,de maga az ember

belsőjét önmaga határozza meg.és ha az olyan amilyen,azzal nem lehet mit kezdeni.sajnos én anyám is egyre hülyébb így 60 felett.

sose volt tiszta igazából,de voltak gondjaink amire mindig lehetett fogni mindent.

most hogy javul a helyzet van mit tönkre tenni belesarni mindenbe.

akinek nincs igénye az értelmes életvitelre azzal semmit sem lehet kezdeni.

sajnos én is csak saját magam idegesítem,az se érdekli őt egyeltalán.

2020. dec. 22. 22:52
 10/10 anonim ***** válasza:
71%
Ez nem a te gondod lenne. De a helyzet ismerős, nálunk a nagyszülő halála után eszméletlen mennyiségű felesleges kacatot dobáltunk ki.
2020. dec. 23. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!