Ez a részünkről illetlen? Közelegnek az ünnepek de idén se hívunk senkit, mi megyünk. Sértő?
Szerintem nem illetlen.
Hozzánk sem jön soha senki, mert
1. nálunk generációk óta úgy alakult, hogy mindenki a leggyengébben mozgó / legidősebb családtagoknál gyűlik össze - és viszünk mindent
2. a többi családtaghoz képest mi lakunk a legmesszebb, egyszerűbb, ha mi megyünk.
Az idős családtagokhoz / idős közeli barátokhoz, akikről tudjuk, hogy már nincs energiájuk / türelmük süteményekkel foglalkozni, viszünk egy kevés süteményt, másokhoz nem.
Mivel nálunk a legkisebb a hely és kisgyerekek is vannak, így mi sem hívjuk ide a rokonságot. Mi megyünk és így, akkor megyünk haza, amikor szükséges, a többiek addig maradnak ameddig akarnak, nem zavarják a kicsiket.
De amikor megyünk egy tál sütit mindig viszünk.
Nálunk is fő téma a karácsonyi menü.
Nálunk is a szülőknél gyűlik össze a család, de az ételek meg vannak beszélve, hogy ki mit visz.
Van aki a halászlét hozza, van aki a köreteket, salátákat, ketten osztoznak a húskészítésen, többen a sütiken.
Szép is lenne, ha a 60+-os szülők állnák az egész banzájt, az anyagiaktól kezdve a bevásárlásig, elkészítésig, mosogatásig! Még gondolatnak is pofátlanság!
Nekem is volt mindig olyan kolleganőm, akinek karácsonykor (tehát 24-25-26-án) csak az volt a dolga, hogy körüljárja és körbeegye a rokonságot. Szenteste az ő szüleinél, 25-én a férj szüleinél, 26-án sógornőéknél.
(És nem huszonévesek voltak már, hanem negyvenesek.) De soha egy visszahívás vagy kajavivés sehova. Ők csak körbekajálták a famíliát, hát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!