Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagymama elvállalta a gyermekf...

Nagymama elvállalta a gyermekfelügyeletet, aztán nem csinált semmit. Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés
Megkérdeztük a párom anyját, hogy tudna-e segíteni nekünk a gyermekünk körül, mert szeretnék visszamenni dolgozni. Ő volt az egyetlen rokon, aki segíteni tudna. Külföldön lakunk, bölcsi csak magán úton van és nagyon drága. Nagymama 5x éves, állítása szerint heti négy napban dolgozott 12 órát, könnyű fizikai munka. Gyermekünk 2 éves, elég aktív. Nagymama beleegyezett. Ideutazott. Majd első naptól kezdve hátfájdalomra panaszkodott, ami már hosszú ideje van neki. Itt töltött 1 hónapot, de 1 órára sem vette át tőlünk a gyermeket. Napjai nagy részét a szobájában töltötte fekve vagy a nappaliban a széken ülve, hátfájásra panaszkodva. Sokszor a szobájába kellett vinni neki az ételt. Nem is nagyon próbált játszani a gyermekkel, talán 5-6 alkalommal. Kb. 3-4 alkalommal főzött valamit. Ez a kis kiruccanás nekünk elég sokba került, ami csak kidobott pénz. Plusz elvesztegettük ezt a hónapot, amikor kereshettünk volna valaki mást, aki vigyázzon a gyermekre. Nem tudom, hogy miért írom le ezt ide. Igazából csak ki akartam írni magamból, mert annyira bosszantó. Te hogyan reagáltál volna ebben a helyzetben?
2021. szept. 16. 19:17
1 2 3 4 5 6
 51/60 A kérdező kommentje:
Ja és még azt tenném hozzá, hogy természetesen ápolnék egy rokont, ha ápolásra szorul. De az elég más szituáció, ha mi kérünk segítséget, ő elvállalja, aztán segítség helyett még plusz feladatot ad olyan betegség miatt, amiről már rég tud, de nem tesz ellene semmit, otthon ingyen kezelnék, itt meg a gatyánkat is ráfizetnénk bármilyen kezelésre.
2021. szept. 16. 23:04
 52/60 anonim ***** válasza:
57%
Ebböl a tanulság hogy legközelebb nem kell bizni benne, hogy segit,ennyi.
2021. szept. 16. 23:23
 53/60 anonim ***** válasza:
29%

51

Egyre mélyebbre ásod magad

2021. szept. 16. 23:40
 54/60 anonim ***** válasza:
85%
Nekem az ellenkezője jutott mamabol. -ez már régebben volt- A túl szíves, unatkozó anyós. Közel lakott hozzánk. Segítség gyanánt volt kulcsa hozzánk. Mindenhol reklamozta magát, hogy mennyit segít nekünk / szokott venni nekünk pekarut, mert mellette volt egy olcsó és finom árukat áruló bolt/. O szívesen vette volna ha én visszamegyek dolgozni. O vitte volna a haztartasom, nevelte volna a gyerekem... Pechje volt velem. Nekem élmény volt akkor ez a fajta életmód. Azért az én esetem is kellemetlen volt. Csak vigasztalaskent írtam le Kérdező.
2021. szept. 17. 04:36
 55/60 anonim ***** válasza:
61%
Most hívd a te anyukádat. Ha a gyereked olyan mint te... .
2021. szept. 17. 05:45
 56/60 anonim ***** válasza:
41%
Eljött nyaralni :) Hát tudod, én a saját anyámat sem bírnám ki egy hónapig, hogy együtt lakjunk, ha segít, ha nem. Mindenképpen jobb a fizetett segítség, legalább nem okoskodik, nem kell neki ágyba vinni a kaját. Nem értem, minek vállalta el, meg a párodat sem értem, minek ment bele, nem ismeri az anyját. Nekünk még mindig balhé volt belőle, ha anyós vigyázott a gyerekre.
2021. szept. 17. 07:25
 57/60 babyboom567 ***** válasza:
92%

Na olvasva a válaszokat,én a következőket csináltam volna.

1. nap,megérkezés,mindenki boldog,puszi,puszi,ismerkedés.

2. nap Jön a hátfájás, anyós már csak fekszik vagy ül,telefont nyomkod.

-Juci néni,itt van az én krémem ez segít,tessék bekenni a hátát vagy bekenem én.

-Hagyjad kislányom, nem hiszek én az ilyen humbukokkba.

5. nap

-Juci néni, itt van rendeltem magának másik krémet, hogy jobb legyen a háta,és tudjon játszani Pistikével.

-Tedd csak le a szobába, majd bekenem.

7.nap

-Tetszik használni a krémet?

-nem merem, nehogy allergiás legyek rá/úgysem segít, csak a pihenés vagy az orvos.

9. nap

-Juci néni, megbeszéltük Tamással, megvettük a repülőjegyeket Juci néninek,mert aggódunk,most más orvoshoz kell mennie,itt sajnos mi nem tudjuk elvinni,ennyi pénz nincs.Hétfőn indul a gép.Sajnáljuk,hogy nem jött össze a dolog.

2021. szept. 17. 08:35
 58/60 A kérdező kommentje:
Jól összefoglaltad, kb. ez történt, csak ő döntött úgy, hogy visszamegy, nem lett kidobva.
2021. szept. 17. 10:14
 59/60 anonim ***** válasza:
80%
56# dettó így vagyok én is vele. Ha találsz egy megbízható idegent, akkor megfizeted és le van tudva, nincs belőle gond, meg veszekedés, vita. Én anyám meg olyan, hogy segít, de utána jönnek az igényei, hogy "cserébe" és valahogy rohadtul nem áll arányba sose az, hogy cserébe és egy segítségért én segíthetek tízszer, de ha tizenegyedjére nemet mondok, akkor én vagyok a gechi.
2021. szept. 20. 12:23
 60/60 anonim ***** válasza:
84%

Utolsó, az enyém nem elvár cserébe, viszont utána azt hallgatom hosszú ideig, hogy ő segített nekem...

Szimpla dolgok, befestette a hajam, küldött külföldre, ahol lakom dolgokat, s végig azon nyavalygott, hogy ez neki mekkora gond. Úgy, hogy ő ajánlja fel...

2021. szept. 20. 12:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!