Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagymama elvállalta a gyermekf...

Nagymama elvállalta a gyermekfelügyeletet, aztán nem csinált semmit. Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés
Megkérdeztük a párom anyját, hogy tudna-e segíteni nekünk a gyermekünk körül, mert szeretnék visszamenni dolgozni. Ő volt az egyetlen rokon, aki segíteni tudna. Külföldön lakunk, bölcsi csak magán úton van és nagyon drága. Nagymama 5x éves, állítása szerint heti négy napban dolgozott 12 órát, könnyű fizikai munka. Gyermekünk 2 éves, elég aktív. Nagymama beleegyezett. Ideutazott. Majd első naptól kezdve hátfájdalomra panaszkodott, ami már hosszú ideje van neki. Itt töltött 1 hónapot, de 1 órára sem vette át tőlünk a gyermeket. Napjai nagy részét a szobájában töltötte fekve vagy a nappaliban a széken ülve, hátfájásra panaszkodva. Sokszor a szobájába kellett vinni neki az ételt. Nem is nagyon próbált játszani a gyermekkel, talán 5-6 alkalommal. Kb. 3-4 alkalommal főzött valamit. Ez a kis kiruccanás nekünk elég sokba került, ami csak kidobott pénz. Plusz elvesztegettük ezt a hónapot, amikor kereshettünk volna valaki mást, aki vigyázzon a gyermekre. Nem tudom, hogy miért írom le ezt ide. Igazából csak ki akartam írni magamból, mert annyira bosszantó. Te hogyan reagáltál volna ebben a helyzetben?
2021. szept. 16. 19:17
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
Hát, ha én rángattam ki, akkor mostmár boldog lehet, mert ahogyan szabad akaratából jött, úgy szabad akaratából megy is vissza az albérletbe a -30 fokos télbe. :) Nekünk csak jobb lesz nélküle.
2021. szept. 16. 22:19
 42/60 babyboom567 ***** válasza:
77%

Én nagyon megértelek,sok mindenben,és sajnálom hogy így alakult.Viszont egy 2 éves örökmozgó gyerekre vigyázni, szórakoztatni,gondozni, na az kőkemény munka,és hatalmas felelősség.

Nekem nem tudnának annyit fizetni, hogy más gyerekére ilyen sokat és ilyen hosszan vigyázzak.

És lehet szívtelen vagy gonosz dolog, de a saját unokámmal(szerencsére az unokázás még messze van) sem csinálnám ezt,hogy az anyja dolgozni tudjon, csak ha valami tragédia/betegség/baleset miatt, illetve kb az éhenhalás szélén lennénk/lennének.

Én a saját tapasztalataimból kifolyólag, és a gyerekem habitusát figyelembe véve, kizárólag szakképzett(elsősegély tanfolyammal),erős kondiban lévő, 30-40 év körülire bíznám(és belegondolva inkább férfire).Nem is lett volna nálunk opció a 5xes nagyi.

Ti megpróbáltátok, jót akartál, nem jött össze,de ne tarts haragot. Egyszerűen nem akarta/merte megmondani,hogy nem akarja ezt csinálni.

2021. szept. 16. 22:20
 43/60 anonim ***** válasza:
83%
De már a nyitóban is olyan fura volt, nem sok bizalomról tanúskodik, hogy úgy írtad, "állítása szerint... dolgozott". Ha ennyire nem hiszel neki és nem bízol meg benne, akkor arra miért lett volna jó, hogy a gyereketekre vigyázzon?
2021. szept. 16. 22:22
 44/60 anonim ***** válasza:
63%

Na akkor ezt nem ertem... az a baj hogy nem vigyáz a kölyködre, de jobb is hogy visszamegy a -30fokos télbe (nem mindenki utálja)=savanyú a szőlő

Pár hónap miatt kellett volna otthagynia a munkahelyét??

Te gondolkozol is?

2021. szept. 16. 22:29
 45/60 anonim ***** válasza:
70%

Én az elején még megértettelek mert normálisnak és intelligensnek tűntél, de az utolsó pár hozzászólásodban lejött rólad a máz és elkezdtél róla egyre rosszindulatúbban beszélni.

Már látom, miféle ember vagy és mindent értek.

2021. szept. 16. 22:33
 46/60 A kérdező kommentje:
Nem ismertem őt semennyire, mivel másik országban lakik, csak pár napot találkoztunk. Az első pár napok egyikében, miután idejött, én a konyhában voltam, azt hittem, ő játszik a gyerekkel a nappaliban. Pár perc múlva arra mentem vissza, hogy a gyerek a bútorokra rajzol, ő meg egy videót néz a telefonján. Máskor kimentem a mosdóba, mire visszajöttem ő sehol, gyerek egyedül a nappaliban, nagymama visszament a szobájába. Jobb, is, hogy úgy döntött, hogy hazamegy, nem szívesen hagytam volna vele a gyereket ezek után. Megfizettük a tanulópénzt, soha többé nem kérünk segítséget tőle. Mint írtam, 1. az elején itt lettem volna velük, más házimunkát nem kellett volna csinálnia, csak vigyázni a gyermekre 2. átmeneti időszak lett volna csak pár hónapra 3. azért tűnt ez a legjobb megoldásnak, mert nincs a gyermeknek semmi kapcsolata a rokonsággal és szerettem volna, ha legalább valakivel kialakul közelebbi kapcsolat 4. anyagilag is ez lett volna nekünk a legjobb, mást nem is igazán engedhetünk meg, amíg nekem nincs munkám, de 2 éves mellett nehéz interjúkra járni, tehát egy ördögi kör. nagymama anyagilag kompenzálva lett volna, amikor találok munkát. Tehát csak pár hónapig kellett volna kibírnia (max 2, de inkább 1), hogy részmunkaidőben vigyáz a gyerekre, a heti 4x12 órás munkája helyett.
2021. szept. 16. 22:36
 47/60 A kérdező kommentje:
Szabad akaratából hagyta ott a munkahelyét. Azt mondta, tud kivenni hosszabb szabadságot. Hányszor írjam még le, hogy semmi nem lett rákényszerítve. Ő egyezett bele. Hogy lehet valakit bármire rákényszeríteni, aki egy másik országban él önállóan???
2021. szept. 16. 22:38
 48/60 anonim ***** válasza:
35%

...oké. És ha utána nem talál munkát egy évig? Gondolom azt is fizetted volna.

Mondtam én már az elején, hogy önző..

2021. szept. 16. 22:39
 49/60 A kérdező kommentje:

Utolsó, neked nem válaszolok többet, mert csak ugyanazokat fújod és el sem olvasod a választ rá.

A többieknek köszönöm az értékes hozzászólásokat. Talán már kicsit elragadtattam magam dühömben és azért tűnök gonosznak. Megpróbálom elengedni ezt a dolgot. Megpróbáltam empatikusnak lenni a nagymamával, de így 1 hónap után már elfogyott a türelmem.

2021. szept. 16. 22:46
 50/60 anonim ***** válasza:
80%
Mi a férjed véleménye erről az egészről? Megértő az anyjával vagy kibukott rá?
2021. szept. 16. 22:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!