Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagymama elvállalta a gyermekf...

Nagymama elvállalta a gyermekfelügyeletet, aztán nem csinált semmit. Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés
Megkérdeztük a párom anyját, hogy tudna-e segíteni nekünk a gyermekünk körül, mert szeretnék visszamenni dolgozni. Ő volt az egyetlen rokon, aki segíteni tudna. Külföldön lakunk, bölcsi csak magán úton van és nagyon drága. Nagymama 5x éves, állítása szerint heti négy napban dolgozott 12 órát, könnyű fizikai munka. Gyermekünk 2 éves, elég aktív. Nagymama beleegyezett. Ideutazott. Majd első naptól kezdve hátfájdalomra panaszkodott, ami már hosszú ideje van neki. Itt töltött 1 hónapot, de 1 órára sem vette át tőlünk a gyermeket. Napjai nagy részét a szobájában töltötte fekve vagy a nappaliban a széken ülve, hátfájásra panaszkodva. Sokszor a szobájába kellett vinni neki az ételt. Nem is nagyon próbált játszani a gyermekkel, talán 5-6 alkalommal. Kb. 3-4 alkalommal főzött valamit. Ez a kis kiruccanás nekünk elég sokba került, ami csak kidobott pénz. Plusz elvesztegettük ezt a hónapot, amikor kereshettünk volna valaki mást, aki vigyázzon a gyermekre. Nem tudom, hogy miért írom le ezt ide. Igazából csak ki akartam írni magamból, mert annyira bosszantó. Te hogyan reagáltál volna ebben a helyzetben?
2021. szept. 16. 19:17
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
66%

"Jobb neki egy idegen házban, idegen 100 kilós 90 éves nénit ápolgatni napi 12 órában, mint a saját unokáját itthon napi 9-ben?2

EZ NEKED KÖNNYÜ FIZIKAI MUNKA?????

Akkor nagyon el vagy tévedve! Nem csoda, ha fáj a háta meg nem igazán bír mozogni sem!

2021. szept. 16. 20:34
 32/60 anonim ***** válasza:
84%

Lehet úgy gondolta, ha úgyis otthon vagy megtudod csinálni a teendőket és ha elmész valahová addig vigyáz a gyerekre és akkor foglalkozik vele.

Egyébként beszéltetek vele erről?

2021. szept. 16. 20:36
 33/60 anonim ***** válasza:
49%

Hatalmas forma, imádom a mutert :D Simán lehúzott titeket egy nyaralásra :D

Jár a pacsi a nagymuternak

2021. szept. 16. 20:42
 34/60 anonim ***** válasza:
77%
Nem olvastam a válaszokat és a további hozzászólásaidat, de nem arról van szó hogy becsípődött a háta vagy valami történt vele? Tehát hogy nem ez a fájdalom az alapállapota, de pont akkor járt így és ezért nem direkt, de nem tudta elvégezni a rá bízott feladatot, mert rosszkor szólt közbe a fájdalom. Velem is előfordult már hogy hetekre kivonódtam a forgalomból a hátam miatt, pedig harmincas vagyok, nem ötvenes.
2021. szept. 16. 20:46
 35/60 anonim ***** válasza:
85%

A mi nagymamánk is jár nyaranta dolgozni4-5 hónapot, szezonmunka. Aztán mikor itthon van, nem győzi kiheverni, mindene fáj, a háta, a lába stb.. én ezt is eltudom képzelni, hogy kijött hozzátok és mivel pihent, így jobban kijöttek a dolgok.

Vagy a másik verzió, hogy nem gondolta át milyen egy kisgyerekkel, régen volt már neki gyereke, akkor nem ennyi idős volt.

Szerintem ne haragudj rá, így jártatok sajnos, már tudod, hogy rá nem számíthatsz. Szerintem jobb a gyereknek a bölcsi, már nem a nagymama kötné le, hanem a gyerektársaság. Szóval ne bànd. Jobb lesz ez így.

2021. szept. 16. 21:39
 36/60 A kérdező kommentje:

34: mint kiderült, párom elmondása szerint, világ életében ezt használta védőpajzsként, hogy ne kelljen semmit csinálni. Minden terápiát visszautasított és visszautasít, ami javíthatna az állapotán. Így a legkényelmesebb neki. Amikor felütötte a fejét a fájdalom, egyből rendeltem neki egy készítményt, ami talán segíthetne valamennyit. Ki sem bontotta, ott áll az asztalán.

35: Igazad van, nincs már mit tenni, el kell engedni ezt a dolgot. Csak jól esett kiírni magamból.

2021. szept. 16. 21:53
 37/60 A kérdező kommentje:
Megértem a fájdalmát, velem is előfordult már, tényleg türelmes voltam vele, de 1 hónap után már frusztráló, mikor mi kértünk segítséget tőle. És nem láttam rajta egy apró pici akarást sem, hogy próbálna valamit tenni, hogy jobb legyen. Tényleg csak védőpajzsként használja ezt az egészet, hogy ne lehessen semmi elvárásunk felé.
2021. szept. 16. 21:55
 38/60 anonim ***** válasza:
71%
Mit nem értesz rajta? A vénasszony tökéletesen kihasználja a helyzetét, ti meg besz*optátok. Valszeg világ életében egy lusta tetű volt, és ehhez a szocializmus sem járult hozzá, hiszen régen teljesen mind1 volt, hogy milyen szorgalmasan dolgozol, hiszen kötelező volt munkát adjanak. Ő bepróbálta, ti besz*ptátok. Az idősekre való tisztelettel azért én nem pofoznám fel, de a büdös életbe nem várnék tőle semmit sem.
2021. szept. 16. 21:58
 39/60 A kérdező kommentje:
38: ott a pont. :)
2021. szept. 16. 22:00
 40/60 anonim ***** válasza:
49%
Eddig dolgozott, onnan elrángattad saját kényed-kedvedre, tehát nem értem, mire fel ez a szapulás. Ha annyira megértő és kedves lennél vele szemben, akkor nem írnál ilyeneket.
2021. szept. 16. 22:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!