Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nagymama elvállalta a gyermekf...

Nagymama elvállalta a gyermekfelügyeletet, aztán nem csinált semmit. Te mit tettél volna?

Figyelt kérdés
Megkérdeztük a párom anyját, hogy tudna-e segíteni nekünk a gyermekünk körül, mert szeretnék visszamenni dolgozni. Ő volt az egyetlen rokon, aki segíteni tudna. Külföldön lakunk, bölcsi csak magán úton van és nagyon drága. Nagymama 5x éves, állítása szerint heti négy napban dolgozott 12 órát, könnyű fizikai munka. Gyermekünk 2 éves, elég aktív. Nagymama beleegyezett. Ideutazott. Majd első naptól kezdve hátfájdalomra panaszkodott, ami már hosszú ideje van neki. Itt töltött 1 hónapot, de 1 órára sem vette át tőlünk a gyermeket. Napjai nagy részét a szobájában töltötte fekve vagy a nappaliban a széken ülve, hátfájásra panaszkodva. Sokszor a szobájába kellett vinni neki az ételt. Nem is nagyon próbált játszani a gyermekkel, talán 5-6 alkalommal. Kb. 3-4 alkalommal főzött valamit. Ez a kis kiruccanás nekünk elég sokba került, ami csak kidobott pénz. Plusz elvesztegettük ezt a hónapot, amikor kereshettünk volna valaki mást, aki vigyázzon a gyermekre. Nem tudom, hogy miért írom le ezt ide. Igazából csak ki akartam írni magamból, mert annyira bosszantó. Te hogyan reagáltál volna ebben a helyzetben?
2021. szept. 16. 19:17
1 2 3 4 5 6
 21/60 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, szerintem ne strapáld magad. Itt mindig azt szidják, aki a kérdező, ez a gyakori:DDD
2021. szept. 16. 20:06
 22/60 A kérdező kommentje:
Én szeretettel fogadtam és vártam, hogy jöjjön. Nem vártam el tőle semmi házimunkát azon kívül, hogy vigyáz a gyermekre. Főztem rá, kimostam a ruháit, takarítottam. Én tényleg szerettem volna, hogy a gyermenek legyen kapcsolata a nagymamával, mert én a nagyszüleim mellett nőttem fel és az életem fontos részei voltak. Ő nem adott cserébe nekünk semmit.
2021. szept. 16. 20:08
 23/60 anonim ***** válasza:
67%

Megértem, hogy a kérdező dühös.

A nagyi volt maga is anya, pontosan tudnia kell, hogy milyen egy kétéves. Tudta, hogy mire mond igent. Ő vállalta. Ha ennyire nem akarja, nyugodtan mondhatott volna nemet.

Azt pedig 5x éves nagyiként egyáltalán nem érezném kihasználásnak, ha 0-24 annyi dolgom lenne, hogy vigyázok az unokámra. Nekem ez lenne az álommeló. 😍 Nyugdíjat meg így se fogok kapni, meg se érem. De ha van hol lakni, van mit enni, nem kell fizetni a rezsit, mert eltartják a gyerekei, mire kell a nyugdíj? Legfeljebb zsebpénznek. De írták, hogy azt is kapott volna.

2021. szept. 16. 20:08
 24/60 anonim ***** válasza:
91%

Elhiszem hogy csalódás volt kérdező. De mostmár a jövőre koncentraljatok mert ez nem jött be. Nem kell rajta tovább rágódni.

Egyébként egy két éves gyereknek jobb lenne sztem a bölcsi, mint egy felvigyazo egész nap. Már van igénye arra, hogy gazdagabb ingerek érjek és más gyerekekkel játsszon.

Ez nem jött szóba egyáltalán?

2021. szept. 16. 20:16
 25/60 anonim ***** válasza:
70%

Én is megértelek Kérdező!

Ti megkérdeztétek, hogy szeretne-e az unokára vigyázni, álltátok az ennivalót és rezsit, plusz ezen felül fizetést is ajánlottatok neki, hogy ne a munkáját hagyja ott és 0 bevétele legyen. Feltételezem korrekt fizetést adtatok volna neki. Ő ezt elvállalta, és kiutazott hozzátok a Ti költségetekre ha jól értem. ÉS EZEK MELLETT nem volt hajlandó a gyerekkel foglalkozni, holott ezért ment oda. Én is mérges lennék. Nem azért, mert fáj a háta. Azért lennék mérges, mert azt beszéltük meg, hogy azért jön ki hozzánk, hogy a gyerekkel foglalkozzon és segítsen. Ha csak pihenni szeretett volna kijönni hozzánk, akkor mondja azt, várom úgy is szeretettel, és segítek neki anyagilag, ha neki nem telik az utazásra, és tudok mást keresni, aki majd vigyáz a gyerekre. Ez pofátlanság. Ha szól, hogy szeretne kicsit látogatóba jönni de nem telik rá, kifizetem neki, de hogy így kijön és visszaél a helyzettel, dühítő. A párod mit szól? Szerintem neki kellene helyretennie az anyját.

2021. szept. 16. 20:16
 26/60 anonim ***** válasza:
51%

Igazad van kérdező, totálisan egyetértek. És megértelek.

Nem is tudom, mit gondolt a nagyi, lehet neki ez jelentette a gyereknevelést is anno 🤔

És azt gondolta, elvállalja, legalább pihen kicsit.

Különben fura, hogy albérletben lakott idősgondozóként, 5x év kevés volt egzisztencia kiépítésére?

2021. szept. 16. 20:17
 27/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együttérzést, igazából csak erre vágytam, mert nem tudtam hova tenni, ami történt. Közben találtam bölcsit is neki heti 2 napra, bár anyagilag elég megterhelő, mert még nem találtam munkát. De addig munkát keresni is nehéz, amíg nincs beszoktatva egy bölcsibe. Ez az átmeneti időszak a nagymamával csak pár hónapra szólt volna, ezt tudta ő is, így jött ide. Amúgy a nagyi a saját gyerekeit is lepasszolta anno másoknak (a páromat). Talán nem kellene reménykednem abban, hogy az emberek változnak.
2021. szept. 16. 20:24
 28/60 anonim ***** válasza:
85%
Én is megértem, de nem lehet, hogy tényleg akkor jött ki a hátfájás, mikor ott volt? Nem biztos, hogy az idősápolás alatt már kijött. Talán nem számolt vele.
2021. szept. 16. 20:24
 29/60 anonim ***** válasza:
82%

Hogy érted hogy nem vette át tőletek a gyermeket?

Még nem dolgoztok és úgy ment oda? Vagy miután ti hazaértetek munkából utána nem csinált semmit a nagymama?

2021. szept. 16. 20:26
 30/60 A kérdező kommentje:
Átmeneti időszak lett volna pár hónapig (3-4 max), a gyermek hozzászokik nagymamához, én keresek állást és interjúra járok, ha találok állást akkor elkezdek bejárni, nagymama meg vigyáz a gyerekre. Bölcsi már rég le volt rendezve jövő évtől. Én még nem dolgoztam, itthon voltam, főztem, mostam, takarítottam. Nem csak úgy rá lett volna hagyva a gyermek egyik napról a másikra. Értem én a hátfájást, már régóta van neki. De 1: hogy látta el az idősgondozó munkáját eddig? 2: ha tudta, hogy ennyire komoly, miért vállalta el, hogy idejön? Itt csak magánban tudnánk intézni neki bármilyen kezelést, amit egy fizetésből nem engedhetünk meg magunknak, otthon meg ingyen van neki.
2021. szept. 16. 20:33
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!