Nagymama elvállalta a gyermekfelügyeletet, aztán nem
csinált semmit. Te mit tettél volna?
Figyelt kérdés
Megkérdeztük a párom anyját, hogy tudna-e segíteni nekünk a gyermekünk körül, mert szeretnék visszamenni dolgozni. Ő volt az egyetlen rokon, aki segíteni tudna. Külföldön lakunk, bölcsi csak magán úton van és nagyon drága. Nagymama 5x éves, állítása szerint heti négy napban dolgozott 12 órát, könnyű fizikai munka. Gyermekünk 2 éves, elég aktív. Nagymama beleegyezett. Ideutazott. Majd első naptól kezdve hátfájdalomra panaszkodott, ami már hosszú ideje van neki. Itt töltött 1 hónapot, de 1 órára sem vette át tőlünk a gyermeket. Napjai nagy részét a szobájában töltötte fekve vagy a nappaliban a széken ülve, hátfájásra panaszkodva. Sokszor a szobájába kellett vinni neki az ételt. Nem is nagyon próbált játszani a gyermekkel, talán 5-6 alkalommal. Kb. 3-4 alkalommal főzött valamit. Ez a kis kiruccanás nekünk elég sokba került, ami csak kidobott pénz. Plusz elvesztegettük ezt a hónapot, amikor kereshettünk volna valaki mást, aki vigyázzon a gyermekre. Nem tudom, hogy miért írom le ezt ide. Igazából csak ki akartam írni magamból, mert annyira bosszantó. Te hogyan reagáltál volna ebben a helyzetben?
Mit tettem volna? Nem rángatok haza egy dolgozó ember, hogy inkább neki ne legyen munkája mint nekem. Heti négyszer tizenkét óra meg rohadt megterhelő. A "könnyű fizikai munkába" már abba amit a munkáltató annak állít be, bele lehet rokkanni....
2021. szept. 16. 19:23
2/60 anonim válasza:
Amúgy azért nem kerestetek mást, mert úgy gondoltátok a rokonra lőcsölni olcsóbb?
2021. szept. 16. 19:24
3/60 A kérdező kommentje:
Nem volt "hazarángatva", megkérdeztük, hogy szeretné-e, hogy inkább az unokájára vigyáz idős ápolás helyett. Mi lakunk külföldön, ő teljesen más országban. Sőt, az is fel volt ajánlva, hogy fizetünk neki, ha találok munkát. Nem ingyen vártuk volna el, a fizetett munkája helyett. Itthon maradhat, kapott külön szobát, nem kell munkába utazni, kap ételt, az éghajlat jobb. Csak vigyáznia kellett volna a gyermekre. Neki minden szempontból kényelmesebb lehetett volna. Azt nem értem, ha dolgozni képes volt, itt miért lett hirtelen annyira elviselhetetlen a hátfájása? És még mielőtt valaki belémköt, én semmivel nem bántottam, sőt.
2021. szept. 16. 19:29
4/60 A kérdező kommentje:
Szívesebben bízom rokonra a gyermeket, mint egy idegenre. Plusz itt külföldön nincs semmi rokonunk. Korona miatt csak interneten látott bármi rokont. Gondoltam neki is jobb, ha kialakít valami kapcsolatot a nagymamával, mint bedugni a bölcsibe.
2021. szept. 16. 19:31
5/60 anonim válasza:
Aha, tehát szállásért és ételért cserébe egész nap a gyereketek körül kellett volna ugrálnia. Értem, teljesen megéri neki. Az lenne a minimum ha ezeken felül fizetnétek neki a rendes fizetését is, mert így kb csicskának vittétek ki.
2021. szept. 16. 19:32
6/60 anonim válasza:
Gáz hogy kidobott pénz ha a párod anyja útját fizeted.
A gyerekfelügyelet a ti dolgotok, nem az övé. Gyerek előtt kellett volna annyit félretenni hogy ne okozzon gondot fizetni ezeket
2021. szept. 16. 19:34
7/60 anonim válasza:
Csak épp a nyugdíjába nem számítana bele, ha nálatok van.
Nem lehet, hogy nem voltatok elég világosak, hogy mit kértek tőle?
2021. szept. 16. 19:35
8/60 A kérdező kommentje:
???
Felajánlottuk a fizetést.
Jobb neki egy idegen házban, idegen 100 kilós 90 éves nénit ápolgatni napi 12 órában, mint a saját unokáját itthon napi 9-ben?
2021. szept. 16. 19:36
9/60 anonim válasza:
De mit háborogsz a kérdezőnek? Nem tartottak a mama fejéhez fegyvert. Nyugodtan mondhatta volna, hogy ne haragudjatok nem. Te meg már úgy állítod be hogy oda lett rángatva.
Valószínű rájött, hogy még sincs kedve ehhez, baromi leterhelő egy két éves gyerek. Kérdező engedd el. Lehet nem merte a szemetekbe mondani, persze nagyon kellemetlen szitu. Szerintem ne tarts haragot, de ne is számítsatok rá a jövőben. Ha van külön szobátok au-pair-en nem gondolkodtatok?
2021. szept. 16. 19:36
10/60 A kérdező kommentje:
Hát jó, lehet nálam van a probléma, hogy azt gondoltam, egy nagymama szívesen vigyáz az unokára munka helyett. Amúgy semmi nem volt rákényszerítve, ő egyezett bele szabad akaratából.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!