Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósoméknak csak a lányuk számít?

Apósoméknak csak a lányuk számít?

Figyelt kérdés

Annyira fel tudom idegesíteni magam párom szüleinek beszólásain, főleg az apjáén. Mintha csak a párom lánytestvére létezne, akiknek van mit a tejbe aprítani.

Pontosabban a férj szüleinek. Házat kaptak, autókat, berendezték nekik stb.

Nekünk tönkrement most mosógépünk, nem volt már fiatal. Erre az apósom, hogy hát gyakrabban kéne cserélni, Petráék (nevezzük így a lánytesót) is most kaptak megint újat. Erre mondja a párom nevetve, hogy jó, majd ha mi is kapunk mosógépet, ígérem gyakrabban fogjuk cserélni.

Erre apósom, hogy hát igen, jól kell férjhez menni.

Komolyan, mintha fő életműve lenne, hogy jól adta férjhez a lányát.

Ha nekik tönkremegy az autójuk vagy valami más baj van, egyből így szegények, úgy szegények. Nálunk meg jön a fenti duma, hogy mondjuk nem használtat kellene venni stb.

Mi mindenért megdolgoztunk. Hozzáteszem Petráék is ezt állítják magukról. Bár végülis nézőpont kérdése.

Nekik még a parkolóbírságot is a férj szülei fizetik ki.

A párom most csinálja a mesterdiplomáját munka mellett, annyit nem kérdeznek a szülei, hogy hogy megy, vagy bármi.

Csak a Petráek, mert most kaptak egy milliós étkezőasztalt.

Komolyan ezt miként lehet figyelmen kívül hagyni? Beszólni nem lehet, mert mindig van rá válasz.

(A savanyú a szőlő kommentek jöhetnek az elején)

2021. aug. 22. 08:49
1 2 3 4 5
 21/46 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok hozzászólást, olyan jól esett leírni.

És igazatok van a megoldásokban is.

Igyekszem még jobban erősíteni a párom!

2021. aug. 22. 12:25
 22/46 anonim ***** válasza:
83%
Kérdező: Petráék mit szólnak a helyzethez?
2021. aug. 22. 12:30
 23/46 A kérdező kommentje:

Róluk ne is beszéljünk, ők meg aztán teljes mértékben meg vannak győződve róla, hogy mennyire megdolgoznak a pénzükért. Kb apósomék pepitában.

Petra mióta hozzáment a férjhez nem is dolgozik, a férj pedig alkalmi munkákat vállal, ha éppen van kedve.

2021. aug. 22. 12:50
 24/46 anonim ***** válasza:
77%

22-es, én is pont ezt akartam kérdezni.

Inkább itt az lehet a gond, hogy amikor ti elújságoltok valamit (például a mosógépet), akkor úgy veszik, hogy ti le akarnátok őket húzni pénzzel, és erre jön az a válasz, hogy nem csóróval kellett volna házasodni.

Szóval ezek a fajta beszólogatások elmúlnak, hogyha SEMMIT nem meséltek magatokról, még kérésre sem. Meghallgatjátok apósék önfényezését, ezzel be is van fejezve a látogatás.

2021. aug. 22. 15:35
 25/46 anonim ***** válasza:
90%

"Petra kiemelt támogatása csak abban az esetben lenne indokolt, ha nagyobb különbség lenne a két gyerek anyagi helyzete között"

Petráékat nem a Petra szülei támogatják, hanem a férjének a szülei.

2021. aug. 23. 06:02
 26/46 anonim ***** válasza:
27%
Tényleg savanyú a szőlő, és a tipikus gyakorizók (a sikertelen emberek, akiknek soha semmi nem jön össze és szerintük ezért mindig más a hibás) még adják is alád a lovat :D Minden sorodból süt az irigység és az utálat a pasid testvérével szemben. Az a bajod, hogy "jól ment férjhez" az a lány, neked meg csak egy szerencsétlen jutott.
2021. aug. 23. 14:25
 27/46 A kérdező kommentje:

Ez is egy vélemény.

Köszönöm.én elégedett vagyok az életemmel, sőt a választottammal nagyon is. Büszke vagyok rá!

Csak nem szeretem ha olyan valamit kérnek rajtam számon és olyan dologért szólnak meg, amiről a másiknak lövése sincs.

Utolsó te is tipikusan azok táborát erősíted, akik inkább lefizetik a bírót és büszkén feszítenek a dobogó első helyén. És az aki belefeccöl éveket, emiatt csak a második lesz. Te pedig még meg is jegyzed neki, hogy majd legközelebb többet edzzél.

Lehet vele lealázni másokat, de emberileg egy darab sz@r leszel.

Azt majd viheted magaddal a sírba is.

2021. aug. 23. 22:00
 28/46 anonim ***** válasza:
60%

Töredelmesen bevallom, 1-2 töltelék tárgyból puskáztam anno az egyetemen, emiatt biztos elkárhozok majd 😆

Tipikusan azok táborát erősíted, akik gyűlölnek mindenkit aki bármilyen módon (munkával, kitartással vagy csak nagyobb szerencsével) többre vitte nálatok, és rögtön meggyanúsítjátok, hogy csak csalással meg lefizetéssel sikerült neki. A sikertelen emberek legfőbb tulajdonsága - ahogy fentebb is írtam -, hogy szerintetek mindig más a hibás a saját nyomorotokért, mindenki tisztességtelen, ti meg csak áldozatok vagytok.

"Emberileg egy darab sz@r" meg szerintem inkább akkor lesz valaki, ha ennyire utálja a pasija testvérét minden komoly indok nélkül. Ha tényleg elégedett lennél az életeddel, nem mindig velük lennél elfoglalva, meg nem lennél rá ilyen féltékeny.

Petra, vagy bármi is legyen a valódi neve nem tehet róla, hogy neked nem jött be az élet. Arról sem tehet, hogy a szülei jobban szeretik őt, mint a testvérét (már ha ez tényleg így van, nem csak egy megkeseredett ember, azaz te beszéled be magadnak).

Irigykedés meg károgás helyett inkább fordíts több energiát saját magadba/magadra, hátha sikerül kitörni ebből amiben most vagy. Meg hátha horogra akad egy minőségibb partner.

2021. aug. 24. 12:08
 29/46 A kérdező kommentje:

Nem irigylek senkitől semmit.

Vannak nálunk sokkal jómódúbb barátaink, ismerőseink, mégsincs velük semmi problémánk.

Azt eldönthetem azért, hogy rosszul esik anyósomék viselkedése ugye?

Mint írtam nem fogok másik embert keresni, mert ő tehet róla, hogy ilyenek a szülei. De az ilyenek, mint te nem is látnak tovább,mert gondolom a Petra félék a mérvadók. Igen, csak az irigység az egyetlen megoldás. Védjük csak a világban az értéktelenséget ez az! Menj az ilyen emberekhez és dícsérd őket tovább, hogy mennyire menők és még rúgjanak bele kettőt mindig azokba, akik nem tudnak az ő szintükre jutni.

Jajjj és nagyon tuti vagy, hogy van egyetemi diplomád. Képzeld nekem is, meg még sokaknak. Ettől most több lettél gyakorin? Mondjuk Petráéknak pont nincs. És én még középiskolában is volt, hogy puskáztam. Azt a rohadt élet...

2021. aug. 24. 12:55
 30/46 anonim ***** válasza:
55%

Nah tessék, már megint a mártírkodás, meg azok a csúnya, igazságtalan, felszínes emberek. Nem csodálom, hogy nem szeretnek a pasid szülei, nagyon nehéz lenne szeretni egy ennyire negatív személyiséget.

Az egyetemet azért említettem, mert volt az a béna lefizetős elméleted, és belegondoltam, hol követtem el életem legnagyobb csalását, de természetesen erről is rögtön az ugrik be neked, hogy "Petrának" meg a férjének nincs diplomája, bezzeg te még ennél is több vagy náluk (pedig nem).

Kíváncsi lennék, hogy mit szólna az a lány ha megtudná, hogy a testvére csaja ennyire utálja őt, meg folyton vele van elfoglalva. Bár valószínűleg ő is csak röhögne egyet rajta. 🤣

2021. aug. 24. 13:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!