Mi számít családnak? Mert szerintem nem ez.
Nyilván vannak fokozatok. A legszűkebb család persze ti vagytok, meg a leendő gyerekeitek. De szerintem a szülők / testvérek általában még elég közeli rokonok ahhoz, hogy szintén feltétlenül beletartozzanak a "család" fogalmába. És még ott vannak a "távolabbi" rokonok: nagynénik, nagybácsik, unokatestvérek stb.
Szerintem azon is múlik, hogy milyen a viszony. Pl. nálunk egyik oldalon egyértelműen nem számít családtagnak a nagynéni, a másik oldalon meg egyértelműen igen.
Van szűkcsaládi kör, azok vagytok ti.
A tágabb meg már az egész rokonság, mert ők is családtagok.
"A család emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok között leszármazotti kapcsolat van, házasság vagy örökbefogadás."
Azt hiszem itt minden világosan le van írva szociológiai oldalról.
Ti ketten pont nem vagytok család.
Családja van neki, gondolom neked, ti család lesztek ha lesz gyerek és \ vagy házasság.
Mivel a szülei és a testvére felé leszármazotti kapcsolata van így neki ők mindig a családja lesz, de ez egy halmaz, amibe ha ti mondjuk házasságot köttök, te is bekerülsz, úgy mint ő a tiédbe.
Ilyen baromságon amúgy összeveszni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!