Csak szerintem szégyellheti magát az anyósom? Hosszú!
Múlt héten született meg az első kisbabánk. Úgy volt hogy anyósom jön látogatóba egy hétre(külföldön él és dolgozik),már volt neki szervezi autó amivel haza jöhet.
Azonban összevesztünk. Egy félre értés miatt alakult ki az egész.
Úgy volt h párommal megbeszéltük h amíg én benn vagyok a kórházba ő addig elmegy a barátai szervezte tejfakasztó bulira. Nem volt ezzel semmi gond,aznap,elfelejtett behozni nekem a kórházba vmit amire reggel szükségem volt. Megbeszéltük hogy majd reggel a buli után első dolga lesz h behozza azt. Közbe emlitettem neki h idegesit h az anyja mindennap többször is megkérdezi h van e már tejem,és h egyáltalán cicire rakom e a babát. (elég nehezen indult be a tejem) Párom emlitette az anyjának aznap este telefonon h ne kérdezgesse folyton h van e már tejem,mert zavar.
A babám semmit nem aludt egész éjjel ébren volt,mivel tejem nem volt kapott egy kis tápszert,amitől viszont fájt a hasa. Friss anyukaként elég nehezen viseltem ezt,h sir a gyerek és kb fogalmam sincs mit csináljak vele(a csecsemösök semmit nem segitettek,csak tegyem mellre attól megnyugszik meg beondulhat a tejem,de már véres volt a bimbóm is,szóval nehéz éjjel volt) Reggel aludt el a baba.
Párom hivott közbe h már úton van haza,és akkor hozza amit kértem. Mondtam neki h majd akkor hivjon ha itt van és mivel nincs még látogatási idő majd én kimegyek és átveszem. De párom többször is hivott közbe és igazából nem mondott nekem semmit lényegeset,én meg hiába mondtam h csak akkor hivjon ha már itt van h tudjak egy órácskát pihenni,mert nehéz éjszaka volt. Lényeg a lényeg összevesztünk. Ő is bunkó volt velem a telefonba(és be se hozta amit kértem pedig nagy szükségem lett volna rá),és én is elég ocsmányul viselkedtem(elküldtem a k anyjába sms.be-szó szerint is).
A vita után nem sokra anyós is irt h hallja azt akarom h többet nem írogasson. Mondom szép,nem elég a vita a párommal még anyós is itt mártirkodik nekem. Meg úgy gondoltam h na már biztos mindent tud(mert páromnak szokása panaszkodni neki minden vitánál,anyós meg utána engem b.asztat). Írtam anyósnak h ne idegesítsen még ő is a mártirkodásával és le irtam h min vesztünk össze.
Utólag kiderült h akkor ő még nem tudott erről a vitáról(ő ezt a ne írjon többet arra fel írta h párom szólt neki h ne kérdezgesse napjába többször h tudok e már szoptatni),és meg ez miatt a szöveg miatt azt hittem h már megint tud mindent. Szóval miután megtudta tőlem meg páromtól h min vesztünk össze,meg h mit írtam páromnak,elmondott engem minden nem normálisnak meg h mit képzelek én magamról h sértegetem ás mártírnak nevezem.
Elég durván le oltott mindenesetre.
Én meg most először kiálltam magamért,és meg írtam neki h minek kell beleszólni állandóan a mi vitáinkba(mert h nem ez az első eset,és eddig mindig benyeltem a sértéseit. Az most külön sztori h páromnak minek kell minden egyes vitánál az anyjával is konzultálni. Én is van h nyafogok anyámnak,ő mégse szól bele a vitánkba és ír a páromnak h mit is képzel magáról.Na mindegy)
Többek között ezt is(h az én anyám nem szól bele a vitánkba) megirtam neki,meg azt is h elegem van már abból h állandóan beleszól a vitáinkba,mikor azt se tudja h mi is történt pontosan. Elnézést is kértem végülis amiért le k-váztam,irtam h nem gondolkodtam,ideges voltam(párom amugy tudja h ilyenkor elöbb beszélek mint gondolkodok). Vmint meg irtam azt is érdekel a véleménye,meg hallgatom a tanácsait is,csak ne szóljon bele a kapcsolatunkba. És ha csak abba bir beledumálni,akkor inkább ne is is irjon.
Mos,azóta lassan 2 hete nem ir tényleg semmit. Párom mondta h nem is óhajt velem egy levegőt szívni,ezt mondta neki. A kocsit is amivel jött volna lemondta.
Tisztában vagyok vele h nem kellett volna sértegetnem,próbáltam is szépíteni a helyzetet az mellett h még mindig ki állok az mellett h ne szóljon bele a vitáinkba. De ez h azért mert nem bírja az én fejemet el se jön megnézni az első unokáját? Felnőtt nő,nem igaz h nem bir ki egy hetet összeszorított foggal. Sztem nem azt kéne nézni neki h engem utál,hanem azt h a fiát decemberbe látta utoljára,és h született egy kis unokája akit a vita elött elött alig várta h láthasson.
Én 20on évesen el tudom ismerni ha hibáztam és elnézést kérni,ő meg játssza itt a sértődöttet,és sztem csak magával cseszik ki. Most azt se tudja h mikor mivel tudna haza látogatni.
Rosszul gondolom h szégyellheti magát h azért mert engem nem bir megfossza magát az unokájától és a fiától is?
Anyám ha igy összeveszett volna a párommal attól még eljött volna hozzám a gyerekéhez és az unokájához.
Szerintem egyedül te voltál bunkó a pároddal is meg az anyjával is, ezenkivül te voltál indiszkrét, mivel te mondtad el az anyósnak, hogy mi a probléma a párkapcsolatban, te közölted vele, hogy ne foglalkozzon veletek, te magyaráztad, hogy a saját anyád egy szent valaki, úgyhogy ne csodáklozz, ha elege van belöled.
Nem az anyósnak kell szégyellnie magát, hanem neked.
Végig olvastam, és azt kell, hogy mondjam neked nem adok igazat.
Azért mert nemrég szültél, még nem kell a nagy világfájdalmat játszanod.
Én is szültem, tudom mit élsz át, de akkor sem voltam bunkó senkivel.
Ha én lennék az anyósod, és engem qrváztál volna le, sőt telefonban kiosztottál volna, én bár nem süllyednék le a szintedre, de , hogy számomra onnantól kezdve egy nagy nulla lennél az is biztos. A férjed és az unoka bármikor mehet a mamához, de te már tuti nem kívánatos vendég leszel. Én az anyósodnak adok igazat.
Itt te vagy a hüye, ráadásul még bunkó is.
1. Lekva.anyázod a kedvesed, csak mert nem gondolkodsz?!
Nekem egyszer mondott ilyet a barátnőm, visszakézből úgy szájon vágtam, hogy sírva rohant haza.
2. ha nem érti meg, nem veszed fel, ennyi, vagy megkéred, írjon egy sms-t, de nem állsz neki vele ordibálni, meg anyázni. Ne hidd már, hogy azért, mert szültél, csak neked lehet szr, csak te lehetsz fáradt... képzeld, valószínű, ő is hullafáradt - és nem a buli miatt.
3. anyóssal is minek kell parasztkodni?! Enyém is hüye, mégsem oltom le, meg hordom el mindennek. Nyelek kettőt és ennyi, pampogjon, amit akar. Beleszól a kapcsolatunkba, de csak bólogatunk rá és ennyi, aztán ketten megbeszéljük a párommal.
Amúgy, hadd kérdezzem már meg, mi volt az a halál fontos dolog, amiért képesek voltatok így összeugrani... mert kb. dedó 1. :D
Bocs, de nekem az egész sztoriból annyi jött le, hogy a pároddal együtt még éretlenek vagytok a párkapcsolatra is, a gyereknevelésre meg pláne.
Az tényleg nem jó, ha anyós beleszól a vitáitokba, de mégis mi a fenét tehetne, ha a párod őt is bevonja, és tőle várja a megoldást? Gondolom, anyós is tisztában van vele, hogy nagyon korai még nektek ez az egész, ettől függetlenül én rátok hagynám a helyében, egyétek meg, amit főztetek.
Azt meg tudom érteni, hogy nem kíván látni egy éretlen csitrit, aki leqrvázta őt, a gyerekkel viszont te is együtt jársz. Nem gondolom, hogy szégyellnie kéne magát emiatt. Majd ha lehiggad, elmegy megnézni az unokáját, addig hagyd békén - ezt ő is elvárhatja tőled, nem csak fordítva.
(Ha valamelyik fiam egyszer megnősül , és egy ilyet lenne képes választani, aki megcsinálja ezt, amit te, kiosztanám úgy, hogy pislogni se tud, mind a kettejüket. Az sem érdekel, ha ebből pár hetes mosolyszünet lenne. )
Az anyós valószínűleg csak jót akart és nem a te idegeidre menni, sajnos átesett a ló túloldalára (gondolom ő is izgatott volt az első unoka miatt).
Viszont ha én kaptam volna az anyós sms-ét, akkor nálam se tudnál szépíteni és nem akarnék veled egy levegőt szívni... Szóval igen, rosszul gondolod. Ezentúl én is kikötném, hogy a fiammal és a babával szívesen találkozok, de ha lehet, akkor téged arra az időre hagyjanak otthon.
elszálltak a hormonjaid és mindenkit végig sértettél
kérj bocsánatot és szedj magnéziumot meg citromfű teát az segit lenyugodni
Én viszont megértelek, ha fáradt voltál és meg is mondtad a párodnak, hogy ne hívogasson, csak 1-szer ha már ott van.
Viszont az tényleg gyerekes, hogy a párod se vitte így be, amit akartál. Ez nem férfias így. Az én apám akkor is bement volna az anyámhoz bármi van. Nagyobb városban születtem és apám bebuszozott nagynehezen több járattal, majd ugyanez haza. De ez gyerekes.
Anyós meg... :D rá nem tudok mit írni. Max egyszer felhívod próbaképp, hogy ne haragudjon, ha nem érdekli így járt.
Párodat meg tedd rendbe és állítsd magad mellé minden értelemben, nehogy elkezdjen majd itt anyuci pici fiáskodni.
Annyira nem lehet fáradt ő se ha van ideje tejfakasztó buliba menni, te meg most szültél...és mondok valamit, ami miatt muszáj magad mellé állítanod és megbeszélni: lesz még ezer meg ezer estéd ami miatt nem leszel kipihent a baba miatt, és ha akkor is összevesztek, csúnya gyereknevelés lesz. Ahhoz pedig fel kell nőni.
Sok sikert és nyugi! :)
22N
Te beteg vagy!
Tulajdonképpen mi volt a problémád, az hogy a családod törődik veled?
Te vagy az a fajta nő, aki szülés közben azt üvölti a férjének: " engem többet nem dugsz meg!". Szánalmas vagy!
Látom, sokan a dolog ellen vannak, én viszont részben neked adok igazat.
Nincs gyerekem, de át tudom élni, milyen az, amikor az ember nem pihen eleget (személy szerint a munkám miatt). Sokszor nem tudok aludni napi 2 óránál többet, és ezért ingerlékenyebb vagyok másokkal szemben, már egyszerűen olyasmi is zavar, ami teljesen megszokott már számomra. Ráadásul neked erre jött a veszekedés a pároddal is, nagy eséllyel én is összeszólalkoztam volna vele, ha nem fogja fel, hogy egy kis csendre lenne szükségem. De, az, amit írtál sms-ben, nem volt a legjobb ötlet :( Mindenki szüleit tiszteletben kell tartani, hiszen ők nevelték fel, és tanították arra, amiért te megszeretted. Teljesen más egy idegennek ezt mondani, és megint egy külön világ a párodnak. Nekem eszembe se jutna ilyesmi, és gyermekkoromban anyáék is sokszor veszekedtek előttem, de ez még az ő szájukat sem hagyta el. Pedig, volt jó pár csúnya vita is, sajnos...
Anyósod pedig hibázott. Igen, ő is. Rendben, segíteni akar, de néha ez már zavaró. És az is az ő hibája, hogy belefolyik a vitátokba. Én, ha ebben a helyzetben lennék, nem hallgatnám meg, amit a fiam mond, hiszen nem az én dolgom megoldani a dolgot, pluszban semmi jóra sem vezet. De az, hogy emiatt nem megy babalátogatóba, tényleg elég szomorú :(
"Csak szerintem szégyellheti magát az anyósom?"
Igen, mindenki mas szerint Te szegyellhetned magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!