Csak szerintem szégyellheti magát az anyósom? Hosszú!
Múlt héten született meg az első kisbabánk. Úgy volt hogy anyósom jön látogatóba egy hétre(külföldön él és dolgozik),már volt neki szervezi autó amivel haza jöhet.
Azonban összevesztünk. Egy félre értés miatt alakult ki az egész.
Úgy volt h párommal megbeszéltük h amíg én benn vagyok a kórházba ő addig elmegy a barátai szervezte tejfakasztó bulira. Nem volt ezzel semmi gond,aznap,elfelejtett behozni nekem a kórházba vmit amire reggel szükségem volt. Megbeszéltük hogy majd reggel a buli után első dolga lesz h behozza azt. Közbe emlitettem neki h idegesit h az anyja mindennap többször is megkérdezi h van e már tejem,és h egyáltalán cicire rakom e a babát. (elég nehezen indult be a tejem) Párom emlitette az anyjának aznap este telefonon h ne kérdezgesse folyton h van e már tejem,mert zavar.
A babám semmit nem aludt egész éjjel ébren volt,mivel tejem nem volt kapott egy kis tápszert,amitől viszont fájt a hasa. Friss anyukaként elég nehezen viseltem ezt,h sir a gyerek és kb fogalmam sincs mit csináljak vele(a csecsemösök semmit nem segitettek,csak tegyem mellre attól megnyugszik meg beondulhat a tejem,de már véres volt a bimbóm is,szóval nehéz éjjel volt) Reggel aludt el a baba.
Párom hivott közbe h már úton van haza,és akkor hozza amit kértem. Mondtam neki h majd akkor hivjon ha itt van és mivel nincs még látogatási idő majd én kimegyek és átveszem. De párom többször is hivott közbe és igazából nem mondott nekem semmit lényegeset,én meg hiába mondtam h csak akkor hivjon ha már itt van h tudjak egy órácskát pihenni,mert nehéz éjszaka volt. Lényeg a lényeg összevesztünk. Ő is bunkó volt velem a telefonba(és be se hozta amit kértem pedig nagy szükségem lett volna rá),és én is elég ocsmányul viselkedtem(elküldtem a k anyjába sms.be-szó szerint is).
A vita után nem sokra anyós is irt h hallja azt akarom h többet nem írogasson. Mondom szép,nem elég a vita a párommal még anyós is itt mártirkodik nekem. Meg úgy gondoltam h na már biztos mindent tud(mert páromnak szokása panaszkodni neki minden vitánál,anyós meg utána engem b.asztat). Írtam anyósnak h ne idegesítsen még ő is a mártirkodásával és le irtam h min vesztünk össze.
Utólag kiderült h akkor ő még nem tudott erről a vitáról(ő ezt a ne írjon többet arra fel írta h párom szólt neki h ne kérdezgesse napjába többször h tudok e már szoptatni),és meg ez miatt a szöveg miatt azt hittem h már megint tud mindent. Szóval miután megtudta tőlem meg páromtól h min vesztünk össze,meg h mit írtam páromnak,elmondott engem minden nem normálisnak meg h mit képzelek én magamról h sértegetem ás mártírnak nevezem.
Elég durván le oltott mindenesetre.
Én meg most először kiálltam magamért,és meg írtam neki h minek kell beleszólni állandóan a mi vitáinkba(mert h nem ez az első eset,és eddig mindig benyeltem a sértéseit. Az most külön sztori h páromnak minek kell minden egyes vitánál az anyjával is konzultálni. Én is van h nyafogok anyámnak,ő mégse szól bele a vitánkba és ír a páromnak h mit is képzel magáról.Na mindegy)
Többek között ezt is(h az én anyám nem szól bele a vitánkba) megirtam neki,meg azt is h elegem van már abból h állandóan beleszól a vitáinkba,mikor azt se tudja h mi is történt pontosan. Elnézést is kértem végülis amiért le k-váztam,irtam h nem gondolkodtam,ideges voltam(párom amugy tudja h ilyenkor elöbb beszélek mint gondolkodok). Vmint meg irtam azt is érdekel a véleménye,meg hallgatom a tanácsait is,csak ne szóljon bele a kapcsolatunkba. És ha csak abba bir beledumálni,akkor inkább ne is is irjon.
Mos,azóta lassan 2 hete nem ir tényleg semmit. Párom mondta h nem is óhajt velem egy levegőt szívni,ezt mondta neki. A kocsit is amivel jött volna lemondta.
Tisztában vagyok vele h nem kellett volna sértegetnem,próbáltam is szépíteni a helyzetet az mellett h még mindig ki állok az mellett h ne szóljon bele a vitáinkba. De ez h azért mert nem bírja az én fejemet el se jön megnézni az első unokáját? Felnőtt nő,nem igaz h nem bir ki egy hetet összeszorított foggal. Sztem nem azt kéne nézni neki h engem utál,hanem azt h a fiát decemberbe látta utoljára,és h született egy kis unokája akit a vita elött elött alig várta h láthasson.
Én 20on évesen el tudom ismerni ha hibáztam és elnézést kérni,ő meg játssza itt a sértődöttet,és sztem csak magával cseszik ki. Most azt se tudja h mikor mivel tudna haza látogatni.
Rosszul gondolom h szégyellheti magát h azért mert engem nem bir megfossza magát az unokájától és a fiától is?
Anyám ha igy összeveszett volna a párommal attól még eljött volna hozzám a gyerekéhez és az unokájához.
Egy dologban adok neked igazat, abban, hogy zavart, hogy anyósod a szoptatással piszkált. Nekem is kesőn lett tejem, és az anyukám sopánkodott, én meg megkértem, hogy ne sápítozzon, mert csak még feszultebbé tesz .
Ő megértette, anyós megsértődótt, nem gond, a baba fontosabb.
De alapvetően ti a pároddal gyerekek vagytok, és az anyósod sem áll a helZet magaslatán. Még várhattatok volna pár évet a gyerekvállalásra.
Szerintem higgadj le, éld az életedet anyós nélkül, és ha ő nyit feléd, próbálj meg kedves lenni vele, de ne avasd be a magánúgyeitekbe.
Én is szégyellem magam. Megbántam már smit irtam páromnak,meg h anyóssal is felvettem a kesztyűt.
Elnézést is kértem az üzenezbe azértvamit mondtam róls,irtam h sajnálom ideges voltam és nem gondolkodtam. Azért nem.lértem.bocsánatot amiértvlevosz t ottam h minek szól bele a vitáinkba. Talán a hormonok miatt miatt v nem tudom.de besokkaltam tòle h megint az se tudja mi történt de engem támad. Ő azt hitte h a buli miatt hisztizekcpedig nem. az SMS-t azért írtam páromnak mert bezsarolt ha nen tudok normálisan beszélni vele(mi van már-igy vettem fel a telot sokadjára) akkor nem hozza be nekem amit kértem. Meg olyanokat mondott h jó lesz ha megtanulok viselkedni mert én haza ee mehetek csak a gyerek ugy sincs rám semmi szükség mert tejem.sincs. Párom még részeg volt,nem is nagyon emlékezett arra h miért irtam neki amit.
A szoptatással kapcsolatos dolgot se azért mondtam páromnak h mondja vissza az anyjának. Csak mondtam h zavaró h mindennap többször megkérdezi van e már tej,meg mellre rakom egyáltalán. Mikor már véresre ezívta a baba a bimbóm annyit csüngött rajta.
Bánt h anyósom most már nem kiváncsi az unokájára. És nagxon sz.arul érzem magam mert itt sztem mindenki hibázott és mégis egyedül én vagyok a nem normális meg elkényeztetett hülye p.cs..
Kedves Kérdező!
Jó,hogy bocsánatot kértél anyósodtól,remélem lenyugszik,átgondolja,és jön az unokához.
Átéltem hasonló szituácót,bántásokat,hogy a párom sem mellém állt,én nyeltem.Ez sem vezet sehova.
Megértem,hogy a párod ha eddig mindent elmondott az anyjának rólatok,akkor az jutott eszedbe,hogy ezt is tudja.A stílusoddal volt a baj,nem azzal,hogy meg akartad védeni magad.A párod is megérthette volna,hogy pihenni szeretnél,ráadásul be sem vitte,amit kértél.Kicsit légy önzőbb,határozottaban mondd meg,mire van szükséged,hogy ne jussatok el ilyen szituációig,mert ez senkinek nem jó.
Nem is a buli mert megbeszéltük h elmegy,meg nem is ez a szoptatás téma mert anyósnak nem szóltam volna ez miatt.
Nem tudtam h párom szólt neki h zavar h feszt kérdezgeti. És mikor a vita után kaptam anyóstól az üzenetet azt gondoltam h tuti már megint mindent tud. Más különben nem írna ilyen baromságot h azt mondtam ne irogasson.
Aztán szó szót követett,és kb egyedül én vagyok a hibás mindenért. Anyós meg mivel nem bírja a fejem,el se jötz az unokájához.
Hát látom nagyjából egyedül leszek a véleményemmel, de én úgy gondolom, hogy egy gyermekágyas anyát, aki épp csak megszülte az első babáját, nem kéne cseszegetni. Mondjuk itt főleg a párod a ludas, nem is annyira az anyós, csak rajta csattant, de szerintem neki is meg kellene értenie, hogy mi van.
Nyilván a gyerekszülés nem mentség mindenre, de azért aki már szült, az csak tisztában van vele, hogy a szülés utáni első napokban mennyire össze-vissza van minden az ember agyában, lelkében, mennyire ingatag még az anyuka ilyenkor, pláne, ha első gyerek, és még tök bizonytalan mindenben, és kiváltképp akkor, ha a szülés után jóformán semennyit sem volt lehetősége pihenni, mert egész éjjel fent volt a babával, és a szoptatás sem megy neki egyszerűen (mondjuk ez így tök normális, nem szokott az első nap tej lenni még). Érthető, ha zavarja, hogy állandóan kérdezgetik, hogy van-e már teje, miközben ő maga is ezen idegeskedik. Az meg pláne érthető, ha megkéri a párját, hogy csak akkor hívja, ha már odaért, és végképp megértem azt is, hogy elszakad a cérna, amikor ennek ellenére az apuka folyamatosan hívogatja. Ráadásul még neki áll feljebb. Bocs, de szerintem az apuka volt az, aki egyszerűen gyalázatosan viselkedett. Aki így beszél és viselkedik a frissen szült párjával, na AZ szégyellje magát mélységesen.
Az anyóst tulajdonképpen nem tudom annyira hibáztatni, tényleg nem sok szerepe volt a dologban, csak annyi, hogy idegesítő volt a kérdezősködése, bár szerintem finoman te is mondhattad volna neki, hogy ez zavar, mert te is épp ezen stresszelsz, és ezzel csak rátesz egy lapáttal. Minden, ami ez után történt közted, és az anyós között, az csak egy félreértésen alapult, és sajnos az anyós beleszaladt a dologba, amikor már amúgy is felhúzta az agyad a párod. Megértem, hogy megsértődött, és azt is, hogy akkor inkább nem ment.
Viszont az már gáz, hogy felnőtt nő létére nem reagál a bocsánatkérésre, főleg akkor, ha leírtad neki is ilyen részletesen, hogy mi volt a helyzet, és miért úgy reagáltál, ahogy. Nem mostanában volt, hogy szültem, mégis teljesen tisztán emlékszem rá, hogy milyen lelki állapotban voltam a kórházban töltött napok alatt, pont ezért tudom teljes mértékben megérteni azt, ahogy te viselkedtél, még akkor is, ha amúgy ez nem lett volna helyénvaló egyáltalán (mármint az anyóssal szemben). Nem volt szép, de bocsánatot kértél, elmondtad, miért történt az egész, így viszont elég gáz, hogy nem képes az anyós túllépni a történteken, főleg úgy, hogy itt már az unokájáról is szó van, akit még nem is látott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!