Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Apósoméknak csak a lányuk számít?

Apósoméknak csak a lányuk számít?

Figyelt kérdés

Annyira fel tudom idegesíteni magam párom szüleinek beszólásain, főleg az apjáén. Mintha csak a párom lánytestvére létezne, akiknek van mit a tejbe aprítani.

Pontosabban a férj szüleinek. Házat kaptak, autókat, berendezték nekik stb.

Nekünk tönkrement most mosógépünk, nem volt már fiatal. Erre az apósom, hogy hát gyakrabban kéne cserélni, Petráék (nevezzük így a lánytesót) is most kaptak megint újat. Erre mondja a párom nevetve, hogy jó, majd ha mi is kapunk mosógépet, ígérem gyakrabban fogjuk cserélni.

Erre apósom, hogy hát igen, jól kell férjhez menni.

Komolyan, mintha fő életműve lenne, hogy jól adta férjhez a lányát.

Ha nekik tönkremegy az autójuk vagy valami más baj van, egyből így szegények, úgy szegények. Nálunk meg jön a fenti duma, hogy mondjuk nem használtat kellene venni stb.

Mi mindenért megdolgoztunk. Hozzáteszem Petráék is ezt állítják magukról. Bár végülis nézőpont kérdése.

Nekik még a parkolóbírságot is a férj szülei fizetik ki.

A párom most csinálja a mesterdiplomáját munka mellett, annyit nem kérdeznek a szülei, hogy hogy megy, vagy bármi.

Csak a Petráek, mert most kaptak egy milliós étkezőasztalt.

Komolyan ezt miként lehet figyelmen kívül hagyni? Beszólni nem lehet, mert mindig van rá válasz.

(A savanyú a szőlő kommentek jöhetnek az elején)

2021. aug. 22. 08:49
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
89%

Nem kell őket látogatni, probléma megoldva.

Egyéb kérdés?

2021. aug. 22. 09:41
 12/46 anonim ***** válasza:
96%
Akkor a párod menjen hozzájuk ha így szereti őket az ellenére hogy a seggébe rúgnak és pofánköpik, te meg maradj otthon. Én így tennék.
2021. aug. 22. 09:42
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
Ahogy mar valaki irta, en is azzal oltanam le oket, hogy hat a Petra szulei voltak olyan sikeresek az eletben, hogy most tudjak tamogatni oket.
2021. aug. 22. 09:44
 14/46 A kérdező kommentje:

Legtöbbször ő megy, én meg otthon, csak ugye elmeséli a történteket.

10-es amúgy ez tök jó szöveg, biztos bevetettem volna. Csak már látom, hogy egyből jött volna a vissza szöveg, hogy én milyen rosszindulatú vagyok, miért mondok ilyeneket.

2021. aug. 22. 09:45
 15/46 anonim ***** válasza:
95%
Ezzel védekeznek, de tudjak h van benn igazsag.
2021. aug. 22. 09:47
 16/46 anonim ***** válasza:
96%
14- azért mondanál ilyeneket, mert ez az igazság. Ő piszkált vele, hogy jobban kellett volna férjhez menni...
2021. aug. 22. 09:49
 17/46 anonim ***** válasza:
29%
Miért nem beszéltek a Petráékkal? Most magamból indulok ki, de én tuti visszautasítanám a segítséget, ha tudom, hogy ezzel velem kivételeznének. Petra kiemelt támogatása csak abban az esetben lenne indokolt, ha nagyobb különbség lenne a két gyerek anyagi helyzete között (például nekik a számlák befizetése is nehézséget okoz, nektek pedig bőven van mit a tejbe aprítani).
2021. aug. 22. 10:28
 18/46 anonymousreview60 ***** válasza:
85%

1. A helyzet oka:

Kérdező, a párod szülei a leírtak szerint kimerítik a toxikus szülő fogalmát. Szinte kizártnak tartom, hogy ez az állapot most állt elő a tesója házasodásával, hanem már korábban is két mércével mértek, csak ezt a férjed nem vette észre, nem foglalkozott vele. A helyzet oka talán mert csak egy lányt akartak, max kettőt, erre ott a fiú is. Plusz lehet, hogy nagyparaszt stb. felmenőik voltak és jól házasodni volt az elsődleges.

2. A férjed önsorsrontó viselkedése

A férjednek sem tetszik a dolog, csak nem meri bevallani magának sem, mert van benne egy ilyen "ilyen a jó fiú, illedelmes, látogat stb." hozzáállás (most tkp. vert kiskutyaként pitizik a szeretetért), és azt reméli, hogy ha jól viselkedik, akkor szeretni fogják. Nem fogják, ez a hajó elment. Legfeljebb annyit változik majd a helyzet, hogy ha(!) a szülők nagyon idős és elesett korukban a nővér (és a családja) nem akar nekik segíteni (tökmindegy miatt), akkor majd a férjedhez kedvesek lesznek, de valószínűleg akkor is emlegetik a lányukat és annak a dolgait, csak a csesztetős rész marad el, de a lányuk első szavára ugranak majd.

3. A megoldás

A férjednek magában vagy veled vagy pszichoterapeutával együtt szembe kell néznie a helyzettel, hogy ő másodrangú és még csesztetik is. El kell döntse, hogy ez a helyzet neki milyen plusszal jár, és ez így megéri-e. Ha valamennyire megéri, akkor a ti életetekben kritizálható dolgokról ezen túl hallgatni kell. Ha nem éri meg, akkor gyakorlatilag meg kell szakítani a kapcsolatot. Tudom, ez sz@r érzés, de a megszületést nem mi választjuk, és nem azért születtünk, hogy a szüleinket kiszolgáljuk, a kedvükre tegyünk, és főleg nem azért hogy csesztessenek. Sajnos nem mindig lehetséges/érdemes a vér szerinti szülőkkel "családi"/meleg kapcsolatot fenntartani. Ezt kell a férjednek megérteni és elfogadni.

Ha elmondod, hogy ez téged is mennyire bánt, akkor valószínűleg hamarabb jut elhatározásra. Nekem a nagyanyám volt hasonló, kerültem mint a pestisest.

2021. aug. 22. 10:47
 19/46 anonymousreview60 ***** válasza:
83%

"Nekik még a parkolóbírságot is a férj szülei fizetik ki." Az ilyen örökösök keze alatt szokott a nagyapa által alapított és az apa által fenntartott vagyon elolvadni.

"A párom most csinálja a mesterdiplomáját munka melle" Gratulálok! Ő meg akkor az a fajta, aki meg alapít(hat), te(het)sz valamit.

2021. aug. 22. 10:49
 20/46 anonim ***** válasza:
94%

Jesszusom... Hat ez nagyon durva. Ez mondjuk aposodek szegyene. Nagyon gaz a vejenek a fszaval verni a csalant. Tuti beszolnek nekik legkozelebb, hogy nekik nem ciki akkor, hogy nem jol mentel ferjhez? Nem gaz, hogy ok nem tesznek alatok millios berendezeseket?

Szinte biztos, hogy a parod valamiert nem a kedvenc gyerek. Szerintem azzal ertekelni valakit, hogy hova hazasodott be, nagyon nagy butasag. Gondolom anyosek egyszeru emberek es csak az az azonnali penzt latjak. Nem lesz jo, ha par ev mulva a tesoek elherdaljak a vagyont...

(nalunk is paromat aposom cseszteti a penzzel, holott jobban allunk, mint ok, csak az egoja nem birja, es ezert parom hugat penzeli).

2021. aug. 22. 11:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!