Ez zavaró beleszólásnak vagy tukmálásnak számít anyós részéről?
Ti fent akadtok pl. ilyen kisebb, de rendszeres (tehát kb mindig előforduló dolgokon)?
-kaja állandó tukmálása, megjegyzések hogy keveset szedtél/ettél, miért nem vettél még egy répát a húslevesbe stb.
- cseszegetés, hogy miért nem akarsz a kajából többet elcsomagolni, miért nem eszel süteményt és miért nem viszel el egy egész tálcával haza
- megjegyzések hazainduláskor hogy öltözz fel melegebben, vegyél fel sálat is stb. (szerintem ez a legdedósabb, fordított helyzetben ha anyósnak lenne mondva, biztos nézne egy nagyot)
- hűvösebb időben hiába szólsz, hogy tv nézés közben nem fázol, csak azért is adnak egy plédet betakarózni, mert anyós fázik
- szóltok, hogy most nem tartotok velük tavolabbi családhoz ebédre, és amúgy is van kaja mert főztetek, de csak azért is bejönnek visszafelé és hoznak minimum egy tál levest
- ha hetvegi látogatás után indulnátok vissza mert más dolgotok is van "miért nem maradtok még" - sosincs az, hogy "oké, menjetek csak", vagy éppen megjegyzések, hogy miért ebben vagy abban a boltban álltok meg bevásárolni
Tudom ezek apróságok, főleg ahhoz képest hogy milyen sztorikat olvasni itt, viszont ha rendszeresen előfordulnak titeket bosszantana egy idő után? És nem azzal van a baj, hogy kínálnak, vagy hogy mondanak valamit, hanem hogy mindig legalabb három körön keresztül megy a vegyél-nem veszek-vegyél - de nem kérek, ugyanez kaja csomagoláskor vagy öltözéskor is. Vagy éppen ha azt mondjuk, hazafelé megállunk az Auchanban, tuti jön, hogy miért nem a Tescoban. Nincs olyan, hogy megjegyzés nélkül legyen hagyva.
Nektek ez még tűréshatáron belül van?
Szokott lenni nálunk is, mondom a reakciókat:
"kaja állandó tukmálása, megjegyzések hogy keveset szedtél/ettél, miért nem vettél még egy répát a húslevesbe stb."
-Köszönöm szépen, ennyi elég lesz.
"cseszegetés, hogy miért nem akarsz a kajából többet elcsomagolni, miért nem eszel süteményt és miért nem viszel el egy egész tálcával haza"
-Köszönöm szépen, de ennyi pont elég lesz hármunknak.
"megjegyzések hazainduláskor hogy öltözz fel melegebben, vegyél fel sálat is stb."
-Nekem így teljesen jó, nem fázok.
"hűvösebb időben hiába szólsz, hogy tv nézés közben nem fázol, csak azért is adnak egy plédet betakarózni, mert anyós fázik"
-Köszönöm szépen, ideteszem magam mellé, ha fázok majd betakarózok.
"szóltok, hogy most nem tartotok velük tavolabbi családhoz ebédre, és amúgy is van kaja mert főztetek, de csak azért is bejönnek visszafelé és hoznak minimum egy tál levest"
-Köszönjük szépen, igazán nem kellett volna
"ha hetvegi látogatás után indulnátok vissza mert más dolgotok is van "miért nem maradtok még" - sosincs az, hogy "oké, menjetek csak", vagy éppen megjegyzések, hogy miért ebben vagy abban a boltban álltok meg bevásárolni"
-Otthon még van egy csomó elintézni valónk, legközelebb majd maradunk tovább.
Én hiszek benne, hogy normális kommunikációval mindent el lehet érni. Anyósomról mindenki tudja, hogy nehéz eset, engem viszont imád a család. Mindig mondják, hogy irigylik a türelmemet. Legyél te is egy tündér anyóssal szemben, reagálj mindenre kedvesen, hidd el, nem lesz semmi oka hogy utáljon.
7, de baromi fárasztó lehet hogy mindig még a 125.okoskodasnal is türelmes legyen az ember, amikor a masik annyira nem képes hogy egyszer az életben ne szolaljon meg. Lehet hogy neked van türelmed de nem mindenkinek.
Amugy ha a "köszönöm szépen nem kell" mondat udvariasan elmondva használna nem lenne kérdés gondolom.
Van akinek nem eleg 100x elmondani, mert akkpr sem hagyja abba. Es lássuk be kinek van kedve ahhoz hogy állandóan semmibe vegyék?
A válaszom arra irányult, hogy anyós viselkedése nem fog változni. A férjem testvérének párjával is hasonlóan viselkedett mindig is, ő is ezer meg egy féleképpen próbálta mondani, hogy ne így és ne úgy legyen, anyós hajthatatlan volt. Most ott tartanak, hogy kb alig beszélnek egymással, a csajszi nem tett nagy benyomást a családra,így annyira nem is kedvelik, mivel anyós teletukmálja mindenki fejét hogy a csaj mennyire gonosz stb.
Én viszont beláttam, hogy anyóson nem tudok változtatni, ha fejre állok se. Ezért inkább felveszem az állarcot, mosolygok és kedves vagyok vele. A férjem családja nagyon kedvel, anyóst leszavazzák mikor szidni próbál.
Nekem megéri elmondani mindent ezerszer, ha legalább utána kedvesek velem a családtagok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!